Datum

6 september 2020 10:00

Accommodatie

Onbekend

We startten de wedstrijd met voornamelijk eerstejaars in de basisploeg terwijl bij onze tegenstander vooral tweedejaars en zelfs 2 derdejaars op het veld stonden.Dat de vele oefenvormen op een volledig speelveld op de gezamenlijke trainingen U13-U15 reeds hun nut bewezen kon bij deze wedstrijd al vastgesteld worden.

Het eerste kwart verliep meteen intens met stevige duels.Het was duidelijk dat Wechelderzande over de nodige power beschikte en daar gretig gebruik van wilde maken.Voor KWFC was dat wel even aanpassen en kijken hoe we daar een oplossing voor konden zoeken om meer uit de duels te spelen.Echte kansen kreeg onze tegenstander echter niet,enkel een vrije trap hoog over en op een tegenaanval over de rechterrflank van ons werd spijtig genoeg niet goed gevolgd.

In het tweede kwart nam KWFC op voetballend vlak de bovenhand met enkele mooie combinaties,af en toe werd Wechelderzande zelfs zoek gespeeld!We kregen enkele mooie kansen maar mistten scherpte in de zone van de waarheid.0-0 was dan ook de ruststand.

In het derde kwart lag de snelheid wat lager maar de intensiteit van de wedstrijd bleef wel beklijven.KWFC nam de wedstrijd in handen en dat resulteerde in een doelpunt.De druk loonde want 5 minuten later scoorden we de 0-2.Er kwamen hierna nog enkele fikse kansen maar we lieten het na om de wedstrijd hier al in een definitieve plooi te leggen.

Kwart vier hielden we stevig de deur op slot maar na een goede balrecuperatie en een misverstand bij ons zorgde Wechelderzande voor de aansluitingstreffer na een goede voorzet.1-2 met nog een 10 tal minuten te spelen.In deze laatste 10 minuten bleek dat er voor onze jongens mentaal toch nog wat werk aan de winkel is.Twijfel sloop in het spel maar Wechelderzande kon niet echt een vuist meer maken op een schaarse wanhoopspoging na en dit zorgde dan ook voor onze eerste winst van het seizoen.

Analyse:Sterke eerste partij tegen een goede tegenstander.Af en toe wat meer rust aan de bal en scherpte in de zone van de waarheid zou voor meer overgewicht gezorgd hebben,nu bleef de wedstrijd spannend tot op het einde.Zonder echt in de problemen te komen was dit toch een goede start om op verder te bouwen.Mentaal moeten we nog meer bewust worden van eigen kunnen maar dat komt wel goed!

Proficiat jongens en op naar volgende week!