Datum

3 oktober 2020 9:30

Accommodatie

Onbekend

Vandaag kregen we met Heibos een potige ploeg tegen die veel met lange ballen speelt.Op zich was dit wel heel spijtig want zij beschikken over spelers met zowat dezelfde technische mogelijkheden als onze spelers en dit had dan een heel leuke voetbalwedstrijd kunnen opleveren.Het was vanaf het begin duidelijk dat wij het tegen deze ploegen steeds moeilijk hebben omdat we nog altijd meegaan in het spel van de tegenstander in plaats van ons eigen spel te spelen.

Het eerste kwart was gelijkopgaand maar het was Heibos dat na 8 minuten spelen op voorsprong kwam.We probeerden wel iets terug te doen maar het was veel te rommelig waardoor we met een achterstand het eerste kwart afsloten.Positief is wel dat de opbouw van achteruit al week na week vlotter begint te lopen.

Er werd gevraagd om terug rust aan de bal te krijgen in balbezit en meer ons eigen spel te gaan spelen en dat leverde al snel resultaat op.In de 16e minuut kon Nicola op pas van Sverre ons terug gelijk brengen.Vanaf dat moment speelden we Heibos van de mat en kregen kans na kans maar scoren is toch steeds een zo wekelijks wederkerend probleem!We gingen dan ook met 1-1 de rust in en eigenlijk gezien de kansen hadden we al enkele doelpunten moeten voor staan.

Tijdens de rust kropen we even in de kleedkamer om een aantal zaken aan te passen zodat we veel beter de ruimte konden benutten op de flanken.Dit had al direct zijn effect,we kregen meer ruimte doordat onze flankspelers het veld groot hielden en waardoor onze aanvallers meer ruimte en tijd kregen voor de goal.Dit resulteerde al direct in de 2-1 door een schot van Louis na een actie en pas van Mats K.Cis werd centraal van achteruit al veel beter aangespeeld waardoor we keer op keer goede aanvallende acties op de mat konden leggen en dit over onze beide flanken.Heibos werd zoek gespeeld maar voor de goal bleven we het nalaten om de wedstrijd al in een beslissende plooi te leggen.Uiteindelijk was het Axl die na een pas van Louis dan toch met een intikker de 3-1 op het bord kon zetten.

Spijtig genoeg hadden we Nand al verloren met een kwetsuur aan de knie en moest ook Mats B.met een kwetsuur aan de kant blijven.Achterin moesten we reorganiseren en wie dacht dat we vlot de overwinning zouden binnenhalen kwam bedrogen uit.Onze tegenstander zette alles op alles in het laatste kwart met alleen maar lange ballen en het was in onze verdediging redelijk paniekerig.We verloren de rust,bleven plots ons spel niet meer spelen en op de counter speelden we het helemaal niet goed meer uit.Ook onze flanken verwaarloosden hun verdedigend werk regelmatig waardoor Heibos steeds met een man meer voor onze goal kwam.Al snel werd het dan ook 3-2 door een ongelukkige lange bal die doorschoof op het natte veld en in doel belandde.De onzen waren een beetje de kluts kwijt en het was de laatste 5 minuten pompen of verzuipen,uiteindelijk werd het verzuipen en scoorden ze op de voorlaatste minuut ook nog de 3-3.

Zonde dat we zo de wedstrijd moesten eindigen want gezien het geleverde spel hadden we dit helemaal niet verdiend.Op zich is het ook niet erg dat dit gebeurde want nu zijn er pijnpunten blootgelegd waarmee we de komende weken op training mee aan de slag kunnen.De trainer van Heibos was wel zo eerlijk om te zeggen dat wij echt wel goed voetbal spelen en daar ben ik zeker fier over op onze jongens!

Volgende week gaan we wederom een ploeg van deze orde tegen krijgen waarschijnlijk dus we gaan er ons deze week dan ook op voorbereiden.