Datum

2 oktober 2021 11:15

Accommodatie

Onbekend

Vandaag reisden we af naar Wildert op zoek naar 3 punten om zo toch in de buurt van de kop van het klassement te blijven.Daar we de voorbije weken nog veel te veel kansen weggaven hebben we deze week getraind om meer vanuit de organisatie te gaan spelen en om bij balverlies het speelveld zo klein mogelijk te houden.Ook door ons dominante spel gaven we te veel ruimte in onze rug weg waardoor we veel te veel kansen tegenkregen.De ploeg heeft dit snel opgepikt wat wel met zich meebracht dat het een heel gesloten wedstrijd werd met in het begin veel middenveldspel en waarbij de doelkansen schaars waren.Na 6 minuten konden we voor het eerst een doelkans afdwingen door een goede balrecuperatie van Simon die Daniel afzonderde voor het doel maar die laatste zijn schot was net te zwak.Ik had wel het gevoel dat we de wedstrijd onder controle hadden,we stonden goed en onze aanvallers deden hun verdedigend werk voortreffelijk.Na meer dan 11 minuten spelen kwam Wildert dan toch aan hun eerste kans maar het was wel ineens een hele goede,gelukkig werd deze naast geschoten en onze reactie bleef niet uit.Daniel werd alleen voor de keeper gebracht maar schoot recht op de keeper,omspelen had hier misschien de betere keuze geweest.Na het eerste kwart bleef het dan ook 0-0 en in het 2e kwart gingen we toch al iets nadrukkelijker op zoek naar ons eerste doelpunt maar wel nog steeds met een verzorgde opbouw van achteruit,na 1 minuut spelen een knappe individuele actie van Nand en op het juiste moment ingespeeld naar Charles die onbesuisd naast schoot.Blijf rustiger in deze situaties jongens,houd overzicht want de eerste paal was volledig vrij om rustig en strak binnen te duwen.Charles was voor de rest wel aan een sterke wedstrijd bezig,bij balverlies sloot hij goed het centrum en bleef de tegenstander steeds onder druk zetten waardoor Daniel direkt daarna een schotkans kreeg maar over schoot.
Nog een minuut later wederom Simon met een goede balrecuperatie maar het inspelen op Daniel was net niet goed genoeg en Daniel stond buitenspel.Hier moeten jullie toch proberen iets meer op mekaar in te spelen of een derde man zoeken waardoor Daniel onside kan terechtkomen.Na 6 minuten de enige schotkans van Wildert in het 2e kwart maar volledig zonder gevaar overgeschoten.We bleven controle over de wedstrijd behouden maar we konden nu de bal niet zo goed meer in de ploeg houden,we stonden dikwijls kort bijeen wat er voor zorgt dat de passing preciezer moet zijn en dat de balbehandeling hoger moet liggen.Onze kansen lagen nu vooral in de omschakeling,wederom een goede balrecuperatie op rechts nu met een knap ingespeelde pas van Charles naar Daniel maar deze laatste kon de bal spijtig genoeg niet bijhouden.Hier moeten we wel proberen in balbezit te blijven zodat we de omschakelingsmomenten nog beter gaan kunnen benutten,toch bleef dezez laatste bij balverlies heel goed zijn verdedigend werk doen waardoor Wildert niet echt aan voetballen toekwam.In minuut 38 was het dan zover,na een individuele actie van Nand die foutief werd afgestopt kregen we een vrije trap net buiten de 16 meter.Simon legde knap af naar Daniel die zo perfect naast de muur over de grond de bal net naast de paal binnenschoot.We hadden op training al eens wat vrije trappen doorgenomen en dan is het leuk dat dit dan ook direkt van de eerste keer raak was!We gingen dan ook de rust in met een verdiende voorsprong en kwamen in het begin van de 2e helft dan ook tot de mogelijkheid om onze voorsprong uit te breiden maar we voetbalden het wederom niet goed uit.Even concentratieverlies in minuut 3 en Wildert kreeg een speler afgezonderd voor ons doel,gelukkig beschikken we over een sterk keepende Dries die met een knappe voetreflex onze tegenstander van de gelijkmaker hield.We lieten ons niet uit het lood slaan en bleven de wedstrijd toch wel in handen houden en in minuut 48 wederom een balrecuperatie van Simon die Daniel in de loop aanspeelde en waarbij deze laatste alleen voor de uitkomende keeper kwam en de bal mooi over deze laatste binnenschoot.We speelden het 3e kwart dan ook controlerend uit met een mooie 0-2 voorsprong.In het laatste kwart gooide onze tegenstander alles in de aanval maar ze werden er moedeloos van en noemden ons een verdedigend spelende ploeg haha toch niet te geloven hé.Ja onze organisatie was heel goed maar om ons nu een verdedigende ploeg te noemen dat gaat wel een paar bruggen te ver.We waren ondertussen wel goed weggekomen met een schot van Wildert op de deklat maar we begonnen veel beter gebruik te maken van de speelruimtes in de omschakeling alleen ontbrak het ons nog wat aan het goed uitspelen van de kansen en de juiste keuzes te maken.In minuut 1 van het laatste kwart gingen we wel uitzonderlijk in de fout waardoor onnodig balverlies maar gelukkig was de intikker op de paal,oef dat was wel even zweten maar voor de rest gaven we niets meer weg en enkel nog een ongevaarlijk schot in minuut 75 van onze tegenstander was nog noemenswaardig.2 minuten later was het nogmaals een erg sterk spelende Simon met nog maar eens een balrecuperatie waarna hij de bal goed doorgetikt had tot bij Nand,deze duwde goed naar buiten in de ruimte voor Charles die in 1 tijd met een perfecte voorzet Daniel bediende die in 2 tijden de bal binnengetikt kreeg.In de allerlaatste minuut na een corner tegen was het Briek die sterk Nand aanspeelde.Deze zette wederom een knappe actie op met Charles in de omschakeling waarna deze laatste met een flankverandering Matteo aanspeelde.Met een individuele actie zette Matteo dan ook de kers op de taart en konden we hier op het veld van een rechtstreekse concurrent een knappe 0-4 overwinning behalen.Nogmaals een dikke proficiat aan heel de ploeg!Week na week worden we sterker en sterker en de richtlijnen worden steeds goed opgevolgd,dan doet het ook wel deugd dat dit dan uiteindelijk ook goede resultaten met zich meebrengt.Trek de komende weken deze lijn door tegen onze buren uit Brecht en Gooreind en wie weet tot wat we dan in de terugronde nog toe in staat zijn.De trainer