Datum

16 oktober 2021 12:30

Accommodatie

Onbekend

Vandaag stond er wederom een burenduel op het programma en trokken we naar rode lantaarn Gooreind,iedereen verwachtte dan ook een vlotte overwinning maar niets was minder waar.Natuurlijk waren we door de afwezigheden van Simon,Daniel,Jules,Camile en Stig wel danig verzwakt maar toch hadden we nog kwaliteit genoeg aanwezig om deze wedstrijd tot een goed einde te brengen.We waren wel genoodzaakt om onze 2 nieuwkomers Samuel (had tot nu nog nooit een wedstrijd gespeeld) en Yerko voor de leeuwen te gooien en gelukkig konden we ook terug rekenen op Daan en Dennis.
In het eerste kwart hadden we de wedstrijd wel onder controle maar konden de bal moeilijk in de ploeg houden waardoor er te veel duels waren en we veel te veel energie moesten steken in de balrecuperatie en niet genoeg rust aan de bal hadden.Onze opbouw van achteruit loopt al wel vrij goed en het was dan ook op deze manier dat we Charles een paar keer konden vrijspelen op rechts maar er was geen infiltratie voor het doel waardoor we ook niet aan een echte doelkans kwamen.De enige echte kans in het eerste kwart kwam er van de voet van Yerko maar zijn schot verdween buiten het doelkader.In het tweede kwart kwam Daan in de ploeg en we kregen al wat meer balvastheid in de ploeg maar de precisie van de passing liet nog steeds te wensen over,zelfs een korte pas van 5 meter liep bij momenten al mis en dan wordt het wel moeilijk om goed voetbal te brengen.Wel hadden we het overwicht en hadden nog geen kans weggegeven tot we na een half uur spelen achterin toch even in de fout gingen,gelukkig beschikken we nog steeds over de beste keeper uit onze reeks die het schot van Gooreind nog net tegen de paal kon duwen waardoor een achterstand vermeden werd.
Dit was een deftige wake up call!De onzen bleven wel op zoek gaan naar een eerste doelpunt,het voetbal begon te verbeteren en het was dan ook niet te verwonderen dat de 0-1 er kwam door wederom een goed opgezette aanval over rechts.Een sterk spelende Charles werd voor de zoveelste keer vrij gespeeld en bracht goed voor naar de tweede paal waar Nand met een knappe individuele actie (hij lifte de bal subliem over zijn tegenstander) de voorsprong op het bord schoot.
We gingen dan ook rusten met een minieme voorsprong waardoor ik besloot om ook Dennis in de strijd te gooien de tweede helft.
Onze tegenstander kwam nu nog amper aan de bal maar de precisie van onze passing bleef ondermaats waardoor de open doelkansen uit bleven en we op geen enkel moment gerust waren.Puntenverlies was vandaag wel uit den boze wilden we onze tweede plaats veilig stellen en de komende weken de toppers uit de reeks het vuur aan de schenen blijven leggen.
In het derde kwart had ik gekozen om de linkerflank open te laten en was het de bedoeling dat onze centrale middenvelders afwisselend in deze zone moesten duiken,na doorgedreven coaching hierop was het Matteo die goed breed liep en na een lange dieptepas van Daan kon hij dan ook de geruststellende 0-2 aan de eerste paal binnenduwen.
De laatste 20 minuten hielden we nog steeds de volledige controle over de wedstrijd en kwamen we op geen enkel moment meer in de problemen maar het was wel spijtig dat we het niet beter uitvoetbalden waardoor we de kans mistten om ons doelpuntensaldo nog wat te verbeteren.
Willen we volgende week punten pakken tegen de leider uit de reeks dan zal onze balbehandeling,precisie vd passing en handelingssnelheid veel beter moeten!