Datum

6 november 2021 13:00

Accommodatie

Onbekend

Vandaag moesten we op bezoek bij onze buren uit Essen waar we in de heenwedstrijd thuis 4-1 hadden van gewonnen.De kloof bedroeg in de stand 4 punten en we hadden vandaag een unieke kans om ze uit koers te slaan voor een plaats in de top 4 en zo voor ons eigen nog zicht te houden op de 2e plaats.
Noodgedwongen moesten we door de afwezigheden van Simon,Charles en Daan wederom sleutelen aan de basisopstelling en vooral het ontbreken van de eerste liet zich sterk voelen tijdens de wedstrijd.We werden al vanaf minuut 1 sterk onder druk gezet,wij waren nog niet goed wakker en voor we het wisten stonden we al 1-0 achter.Geen druk op de bal bij een schot van buiten de 16 meter en we waren al op achtervolgen aangewezen.We hadden het in de aanvangsfase heel moeilijk om de vrije man te vinden,we werden steeds heel sterk onder druk gezet en ons baltempo was veel te traag.
In minuut 9 werd Daniel diep gestuurd en die bracht de bordjes gelukkig terug gelijk en we kwamen zo terug in de wedstrijd.Nog geen minuut later een goede balrecuperatie van Dennis op de helft van de tegenstander met een infiltratie maar zijn schot was net te zwak om de keeper te verschalken.
Toch bleven ze ons bij onze opbouw van achteruit steeds goed onder druk zetten wat kort daarna zorgde voor een weggever,de foute keuze werd gemaakt om terug te spelen op de keeper (er waren veel te weinig aanspeelmogelijkheden) en zo konden we kort na onze gelijkmaker terug op achtervolgen.
Er was veel te weinig beweging zonder bal,er werd veel te weinig in de bal gekomen,de bal werd steeds te veel afgewacht waardoor veel balverlies en waardoor het voor onze centrale verdedigers ontzettend moeilijk werd om onze aanval op te bouwen.
In het tweede kwart was er met een 2-1 achterstand helemaal nog geen man overboord maar al snel kwamen we 3-1 achter door een vrije trap van heel ver.Het was wel heel hard getrapt en de bal schoof langs de muur aan de verste paal binnen.Het zat ons vandaag ook helemaal niet mee en tot overmaat van ramp werd het binnen het halfuur ook nog 4-1 met een intikker.
Met een knappe 1-2 tussen Nand en Daniel konden we nog milderen tot 4-2 maar we kwamen maar niet onder de druk van de tegenstander uit en werden nu volledig tot tegen ons doel gedrukt.
Met enkele hoekschoppen kort na elkaar waarvan 1 heel gevaarlijke die door Dries nog net kon worden weggebokst werd het even nog heel warm maar we konden stand houden tot aan de rust.
We kwamen vooral centraal in het middenveld kracht te kort in de duels en dus werd Camile mee in de strijd gestuurd de tweede helft.
We begonnen beter aan de tweede helft en we konden al iets meer de bal in eigen ploeg houden maar tot echt goede uitgespeelde kansen kwamen we niet echt.Het was veel bikkelen op het middenveld en dit was juist wat we tegen de ploegen uit onze reeks eigenlijk moeten vermijden want daarin komen we te kort.We moeten veel meer de bal het werk laten doen,sneller en preciezer inspelen,bewegen zonder bal en onze balbehandeling verzorgen.
Tot overmaat van ramp trapte Dries dan in minuut 45 nog nonchalant naast de bal en werd het op dat moment onverdiend 5-2.
Bij sommigen was de veer nu een klein beetje gebroken en de wedstrijd verwaterde meer en meer en sommigen waren meer bezig met de tegenstander dan met ons eigen spel.We konden als ploeg geen vuist meer maken wat resulteerde in een toch wel terechte nederlaag.
Willen we ons handhaven in de top 4 dan zal er volgende week een reactie moeten volgen.