13 november 2021 12:00

Accommodatie

Onbekend

Vandaag kregen we het bezoek van Maria-ter-heide,wilden we nog blijven meestrijden in de top 4 moest er absoluut gewonnen worden.
Er werden voor de wedstrijd niet al te veel meer richtlijnen meegegeven maar we moesten gewoon terug de bal het werk laten doen na vorige week en het vertrouwen herstellen.
Wel hebben we hetzelfde spelsysteem gehanteerd zoals vorige week omdat dit ideaal is om dominant voetbal te gaan spelen,op deze manier kunnen we hoger op het veld beter druk houden op de tegenstander en sneller balrecuperatie doen.
Wanneer er in de opbouw van achteruit de vrije man niet kan gevonden worden moeten we de linie overslaan,deze optie hadden we nu wel in tegenstelling tot vorige week omdat we er specifiek op getraind hadden en het werd ook al redelijk goed uitgevoerd.
Onze spits was veel centraal aanspeelbaar en we konden op deze manier de ruimte op de flanken benutten waarna de andere flankaanvaller gevaarlijk kon worden door bij te sluiten in de spitspositie.
Dit resulteerde dan ook al na 6 minuten spelen tot de 1-0,we hadden de wedstrijd volledig in handen en onze flankaanvallers worden ook meer en meer gevaarlijk rond de 16 meter.Vandaag was het de beurt aan Briek die goed bijsloot en een slecht weggewerkte bal goed controleerde met rechts en in 1 tijd met links perfect binnenschoot!
We hadden de wedstrijd redelijk goed onder controle maar we wisten uit de heenwedstrijd dat het vandaag geen gezondheidswandeling zou worden,daar konden we ook pas in het laatste kwart afstand nemen.
Onze tegenstander speelde veel met lange ballen wat er voor zorgde dat we achteraan heel geconcentreerd moesten blijven maar onze verdedigers deden dat goed en met schoten van Berten,na een ingestuurde vrije trap en van Simon na knap uitvoetballen waren wij nog het dichtst bij een doelpunt maar we sloten het eerste kwart af met "maar" 1-0.
Het spel was goed enkel de doelpunten moesten nog volgen en we schoten in het tweede kwart dan ook al snel in actie.
Binnen de paar minuten waren we al gevaarlijk met schoten van Jules en Daniel maar deze gingen respectievelijk over en naast.We bleven de dominante ploeg maar de 2-0 bleef maar uit en het was af en toe achteraan nu wel even alle hens aan dek.Gelukkig stonden we redelijk sterk te verdedigen en deed iedereen goed zijn verdedigende taken.
Net voor de rust was het dan uiteindelijk wel prijs,met een hard getrapte vrije trap onder de deklat schoot Daniel de 2-0 op het bord.
Dit was toch al iets geruststellender om de rust mee in te gaan,er werd gevraagd om in de tweede helft gewoon te blijven voetballen en om op zoek te gaan naar meer doelpunten.We schoten wederom goed uit de startblokken,eerst een goede individuele actie van Daniel voorbij 2 man die net niet meer voorbij de keeper geraakte en kort daarna een goede omschakeling waarbij Matteo foutief gestopt werd.Op de vrije trap die hieruit voortkwam belandde het schot hard op de keeper en de rebound van Matteo werd net afgeblokt.
Onze tegenstander speelde af en toe ook wel mooie kansen bij elkaar om eerlijk te zijn en we kwamen goed weg na een aanval over rechts waarbij er na een knappe voorzet alleen aan de 2e paal over werd gekopt.
Het spel ging nu wel iets evenwichtiger over en weer en er kwamen kansen aan beide kanten maar gelukkig viel het doelpunt aan de juiste kant.In minuut 57 was het Stig die goed bleef doordrukken en Simon kon bereiken,deze laatste zag zijn schot afgeblokt maar een goed gevolgde Daniel kon binnentikken.
We voetballen het nog altijd niet goed uit want er lag veel ruimte maar onze precisie en killerinstinct ontbreekt hier nog steeds een beetje,dit is een werkpunt naar de toekomst toe.
In het laatste kwart werd er onder impuls van Camile op het middenveld heel veel druk vooruit gezet,hij speelde ontzettend sterk in de balrecuperatie en was ook in de opbouw nu dirigent precies wat er verwacht wordt van een moderne 6.(lees spelverdeler)
Met een aantal goed geslaagde combinaties bleven we zo druk op de tegenstander houden maar scoren daar hadden we het vandaag wel wat moeilijk mee.Uiteindelijk was het Berten die,wederom na onze ingestudeerde hoekschop,de bordjes op 4-0 bracht met een lobbal al leek het mij toch iets meer op een slechte voorzet haha.
We kregen hierna nog wel enkele kansen maar verder dan een 4-0 eindstand kwamen we niet meer.
Globaal gezien een sterke prestatie vandaag,de 0 nog eens kunnen houden en een heel goed samenspel in balbezit dit moet vertrouwen geven naar de topper van volgende week tegen Wildert.