2990
Wuustwezel
tel. Roger Neefs 0498/101932

Vandaag kregen we Wildert op bezoek,na ons verlies op Essen waren ze ons voorbijgestoken in de stand en wilden we stevig in de top 4 blijven dan moest er vandaag gewonnen worden.Door het wegvallen van Matteo op het laatste moment was ik genoodzaakt om terug te grijpen naar het systeem wat we al vanaf het begin van de competitie spelen,een middenveld met de punt naar voor.
Vorige week hadden we ons herpakt en terug het voetbal gebracht wat we in ons hebben,in een nieuw systeem dan nog wel,alleen ontbrak het ons nog om het goed uit te spelen en onze kansen af te werken.De opdracht vandaag was dan ook om deze lijn door te trekken alleen met meer killerinstinct voor het doel van de tegenstander.
Mijn woorden waren nog niet koud of de bal lag al tegen de netten.Na goed druk zetten van Daniel op de verdediging veroverde hij de bal en speelde snel in waarna Timo met een prachtige lage voorzet Charles bediende die simpel kon binnentikken.Wat een droomstart!
Wel een dikke pluim hier aan Timo die heel beheerst aan de 16 meter van de tegenstander de bal controleerde en perfect inspeelde.
Onze trainingen hierop beginnen meer en meer te renderen en het is ontzettend knap dat we dit omgezet krijgen naar de wedstrijden.
We bleven met vertrouwen voetballen en in minuut 5 was het wederom prijs,onze jongens hadden goed begrepen uit de voorbespreking dat de ruimte op rechts zou liggen en namen daar dan ook dankbaar gebruik van.
Daniel werd de hoek ingestuurd en met een knappe,lange voorzet naar de 2e paal bediende hij Charles die met een kopbal 2-0 op het bord bracht.Onze tegenstander was van slag en bij een volgende balrecuperatie een identieke aanval van de onzen met wederom een kopbaldoelpunt van Charles tot gevolg.3-0 na 6 minuten spelen,van een blitzstart gesproken!
Wederom ook hier een belangrijke bijdrage van Timo in het combinatievoetbal!
Wildert liet het hier niet bij en 2 minuten later konden ze milderen tot 3-1 met een kopbaldoelpunt na een corner.
Het spel ging goed over en weer en uiteindelijk sloten we het eerste kwart af met een mooie voorsprong.
Er werd wel duidelijk meegegeven dat we geconcentreerd moesten blijven want bij 3-2 zou onze tegenstander wel eens moed kunnen putten.
Onze tegenstander had zich nu meer ingesteld op onze aanvallen over rechts en nu kwam er meer ruimte op links,een goed uitgespeelde aanval van Charles,Simon en Daniel die de bal bij Briek kregen voor het doel maar zijn schot was net te zwak om de keeper te bedreigen deze keer.Onze flankaanvallers beginnen het bijsluiten goed onder de knie te krijgen wat ondertussen al voor veel meer dreiging zorgt voor het doel van de tegenstander dan in het begin van het seizoen.
Ook onze spits begint meer en meer mee te voetballen wat het voor de rest van de ploeg ook veel leuker maakt om voor te werken.
In minuut 27 een knappe balrecuperatie van Berten die met een snelle omschakeling Charles op links vrij aanspeelde die op zijn beurt door speelde op de infiltrerende Camile,die laatste bediende met een lange bal Daniel die aan de korte paal binnenschoot.
3 minuten later wederom een omschakelingsmoment na balrecuperatie waar een sterk spelende Timo Charles aanspeelde maar zijn schot ging over.We gingen uiteindelijk de rust in met toch wel een knappe 4-1 voorsprong.
Toch moesten er nog 40 minuten voetbal volgen en was het van belang om met dezelfde ingesteldheid de tweede helft aan te vatten zoals we de eerste helft hadden gedaan om de 3 punten thuis te houden.
Al na 2 minuten spelen schoot Daniel de 5-1 op het bord na een afgeblokt schot van Camile en hierna hervielen we een beetje in oude gewoontes,er werd te veel ingestapt waardoor we ons met momenten zelf in de problemen brachten zowel in de verdediging als op het middenveld.
Het wordt wel hoog tijd dat deze impulsieve acties er stilaan gaan uitgaan want we worden hier dikwijls uitgespeeld waardoor we steeds een stap te laat komen en in ondertal geraken.
Vang je tegenstander gewoon op en blijf tussen hem en je eigen doel,behoud rust en houd je ogen op de bal gericht!
Wildert kon zo nog milderen tot 5-2 bij het afsluiten van het derde kwart.
Natuurlijk kwam er nu nog veel meer ruimte voor onze aanvallers en al snel bracht Nand ons op 6-2 met een intikker na goed breed leggen van Daniel in het begin van het laatste kwart.
De veer was bij onze tegenstander nu wel gebroken en we kregen nog kansen via een kopbal van Daniel die maar net de goede richting ontbrak en een schot van Simon over het doel maar het was pas in minuut 70 dat Daniel nog eens scoorde.
Met een schot bracht hij de stand op 7-2.Kort daarna nogmaals Daniel aan het kanon na goed afleggen van Nand maar zijn bal belandde nu op de paal.
Uiteindelijk was het Daan die in minuut 75 de 8-2 eindstand op het bord bracht.
Een dikke proficiat aan heel de ploeg voor deze prestatie!