Datum

27 november 2021 13:00

Accommodatie

Onbekend

Vandaag trokken we naar onze buren uit Brecht en gingen we op zoek naar 3 punten.We mochten het niet onderschatten want ze hadden in de heenronde bij ons wel een zwaar verlies geleden maar ze hebben het ons toen in de eerste helft echt wel moeilijk gemaakt.Waarschijnlijk waren ze ook gebrand op revanche en ze hadden dan ook nog eens gewonnen van St.Job!
En ja de wedstrijd was nog maar amper begonnen en net als in de heenwedstrijd kwamen we al snel achter door onoplettendheid.
Gelukkig lieten we ons niet uit ons lood slaan zoals op Essen en bij de volgende fase waren we ook gevaarlijk met een schot van Nand dat nog net werd afgeblokt.De volgende aanval was wel prijs!
Charles opende met een knappe breedtepas naar Briek,prachtige aanname en professioneel schoot Briek over de keeper binnen!
Wat een prachtig opgebouwde aanval,onze spelers beginnen elkaar beter en beter te vinden op het veld en nu waren we vertrokken..
Wederom een aanval opgebouwd over links via Charles waarna Daniel Nand bediende die net over schoot.
Na 12 minuten dan eindelijk toch de verdiende voorsprong,een knappe opgezette aanval over rechts met Jules en Briek waarna Nand Daniel aanspeelde.Deze laatste draaide goed weg van zijn tegenstander,dribbelde de volgende verdediger en schoot dan de 1-2 op het bord.
We bleven ook hierna de dominante ploeg met als uitschieter in minuut 17 een schitterende aanval.
Via een combinatie van Nand en Daniel werd er doorgeduwd naar Charles die wederom beheerst controleerde en met een millimeter voorzet de bal op de voet van Briek bracht.Spijtig genoeg kon Briek de keeper net niet verschalken.
We sloten uiteindelijk het eerste kwart wel af met een voorsprong maar gezien de kansen had het al wel meer moeten zijn.
We bleven ook in het tweede kwart goed voetbal spelen met al in de eerste minuut een goede actie van Daniel gevolgd door een schot wat net nog afgeblokt werd en leidde tot een hoekschop.Hierop volgde onze ingestuurde hoekschop met Jore die een goede combinatie opzette maar spijtig genoeg zonder resultaat.
Niet veel later wederom een prachtig opgebouwde aanval,Daniel speelde breed Jules op rechts aan waarna deze laatste perfect Briek bediende maar zijn intikker werd nog net gered door de keeper met een wereldsave.
Het doelpunt kon toch niet uitblijven maar tot overmaat van ramp viel het aan de overzijde,na 30 minuten werd een slechte voorzet niet goed weggewerkt en plots stonden de bordjes terug gelijk.
Ons spel verwaterde een beetje en er kroop wat onrust in de ploeg,uiteindelijk trokken we de rust in met een gelijke stand.
Tijdens de rust werd er tactisch wat bijgesteld,we brachten een extra verdediger omdat ze met 2 spitsen speelden en we schakelden over naar een 3-5-2 waarbij we meer de ruimte konden benutten op de flanken en waarbij Daan van voor de verdediging kon dirigeren.
We vlogen er vanaf de eerste minuut terug met volle goesting in en na 5 minuten mochten we juichen,een variant van ons getrainde hoekschoppen was hier de oorzaak van.
Jules met een knappe looplijn die werd aangespeeld door Nand waarna deze eerste van op de achterlijn Simon bediende die binnenschoot.
We hadden onze tegenstander in de greep en Daan verdeelde het spel perfect,in minuut 8 stuurde hij een lange bal op Daniel die met een individuele actie ons op 2-4 bracht.Toch zijn we nog steeds niet precies genoeg in de omschakeling en laat onze passing en juiste keuzes ook nog wat te wensen over,we hadden vandaag niet het killerinstinct van vorige week tegen Wildert.
We schoten ook in het vierde kwart goed uit de startblokken en kregen nog enkele kansen via Briek,Daniel en Nand maar we speelden het niet goed uit en de laatste 10 minuten draaiden daardoor uit op een onnodige catastrofe.In minuut 73 verkeken we ons op de zoveelste lange bal van Brecht en plots 3-4 op het bord.De onrust kroop in de ploeg,de ballen werden niet goed meer weggewerkt,we konden de bal niet meer in de ploeg houden en zoals het spreekwoord zegt "wie zijn kansen niet afmaakt krijgt dikwijls het deksel op de neus" en in minuut 76 was het zo ver.We gaven te veel ruimte weg,hadden geen druk meer op de bal en Brecht kon zo de 4-4 binnenschieten.In het slot probeerde Dennis nog met een vluchtschot na een hoekschop maar dit ging over.Een toch wel teleurstellend resultaat gezien we bij winst nog een waterkans hadden op de tweede plaats maar dan moest Loenhout nog 2 keer verliezen en wij 6 op 6 halen.Maar goed,Loenhout heeft gewonnen tegen Wildert wat betekent dat de tweede plaats toch onhaalbaar was.We staan nu toch ook al op een knappe derde plaats met 1 punt voorsprong op Wildert,dit mogen we nu de laatste wedstrijd thuis tegen de rode lantaarn niet meer uit handen geven.Nog 1 keer knallen en dan kunnen we met een supergoed gevoel de feestdagen en examens aanvatten om daarna in Januari onze draad verder op te pikken!
Toch ben ik al ontzettend trots op de vooruitgang die jullie gemaakt hebben als ploeg!