Vandaag stond de topper tegen onze buur uit Loenhout op het programma.We hadden ons de voorbije weken goed voorbereid met een nieuw spelsysteem en hadden gehoopt om dit nog eerst uit te testen tegen Gooreind,dit was wegens omstandigheden niet mogelijk maar toch was ik er vrij gerust in dat dit zou lukken.
Op training werden de richtlijnen ontzettend snel opgepikt op een zeer korte periode en er zat vertrouwen in ons spel.
Gezien alle ploegen ondertussen weten hoe we spelen wilde ik hier gebruik maken van onvoorspelbaarheid met een 4-4-2.
Het is niet zozeer het spelsysteem maar vooral de vrije ruimtes bespelen in balbezit en goed druk houden bij balverlies die van tel zijn,of dat nu een 4-4-2,4-2-1-3 of 4-1-2-3 is dat doet er zo niet toe het is ook en vooral de afwisseling en onvoorspelbaarheid die we gaan moeten uitspelen.
Wel werd er op deze manier veel loopwerk gevraagd op de flanken van Matteo en Briek die in balverlies steeds op 2 man moesten gaan doorverdedigen,een dikke pluim aan beide want ze deden dit quasi perfect en waren in balbezit ook heel aanwezig en dreigend.
Ook onze 2 centrale middenvelders Simon en Nand stonden steeds tegen een man meer maar de looplijnen en rugdekking in balverlies werden goed uitgevoerd waardoor Loenhout in de eerste helft niet aan voetballen toekwam en ze amper voor ons doel gevaarlijk konden worden.
Van onze verdedigers werd dan gevraagd om goed druk te houden op de spits en dit werd dan ook perfect uitgevoerd.
In de eerste 5 minuten was het nog wat zoeken maar we hadden de wedstrijd volledig onder controle en onze opbouw van achteruit werd goed verzorgd,de balrecuperatie bij balverlies was goed en er was rust aan de bal alleen de precisie op het laatste deel van het veld liet nog wat te wensen over.
Een vrije trap waar we te weinig uithalen en een paar omschakelingen waar we het net niet goed uitspelen maar verder kwamen we niet echt.Voetballend kwam Loenhout er wel niet aan te pas,ze probeerden het dan met wat lange ballen maar ons centraal duo stond perfect te verdedigen en hielden de rust.De keuze voor 2 spitsen met Camile naast Daniel rendeerde waardoor er veel ruimte kwam voor onze lopende spelers in de rug van de verdediging.
Na 10 minuten was het wel even warm!Een omschakeling bij balverlies na een slecht getrapte corner en te weinig druk op de bal door onze aanvallende spelers en we moesten even alle zeilen bijzetten.
Het was uiteindelijk Jules die kon onderscheppen na een lange rush..
We hadden wel controle maar de precisie van de passing ontbrak waardoor we niet echt gevaarlijk meer waren met uitzondering van een voorzet van Daniel waar Nand net een teen te laat kwam na een kwartier spelen.
We gingen wel hoger spelen op zoek naar een doelpunt waardoor we nu wel meer ruimte in onze rug lieten en onze verdedigers toch een paar keer een fysieke inspanning moesten leveren om de counters met lange ballen er uit te halen.
Ook Simon en Nand centraal hielpen hierbij waardoor onze teamprestatie er toch voor zorgde dat we overwicht hadden,in minuut 18 speelde deze laatste na een balrecuperatie goed terug op Dries die direkt Daniel lanceerde.
Hij haalde de achterlijn en bracht goed voor waar Camile en Matteo net te laat kwamen.
Het bleef dan ook bij 0-0 na 20 minuten,op punten waren we wel baas maar om te winnen moeten we wel doelpunten gaan maken natuurlijk.
Onze druk moest veel beter en hoger op het veld en dat hadden de onzen begrepen want na 20 seconden spelen was het goed doordrukken van Camile wat al direkt voor gevaar opleverde en de keeper hier goed wegkwam.
Dit hadden we ook ingeoefend op training en zorgde net niet voor het gewenste resultaat.
Toch schakelde heel de ploeg nog een versnelling hoger en onze tegenstander kwam niet veel meer aan de bal.
Onze organisatie in B- was perfect en ze kwamen niet meer voorbij de middenlijn,na 6 minuten spelen waren we uiteindelijk heel dicht bij de 0-1.Daniel zette zich goed door tot in de 16 meter na een lange vrije trap van Jules,ontdeed zich met een knappe kap van zijn tegenstander maar schoot dan onbesuisd recht op de keeper.Dit moet altijd doelpunt zijn,de eerste hoek lag helemaal open om binnen te duwen.
Het goed meevoetballen,afwisseld in de bal komen van onze 2 spitsen werd beter en beter en nu was het Camile die Nand diep kon sturen maar deze laatste kwam net niet aan de bal.Na een half uur kwamen we even goed weg met een stevig duel op Dries die gelukkig voort kon maar achteraf gebleken met een volledig blauwe knie de wedstrijd heeft verder gezet.
Onze volgende aanval was er een uit het boekje,Berten werd ingespeeld door Dries die op zijn beurt Simon aanspeelde die zich goed vrijliep tussen de lijnen en goed doordraaide waarna hij Camile diep stuurde.Hij keek goed en legde perfect af op Daniel die goed doordraaide in de 16 meter maar de keeper zat goed in de voeten.De volgende aanval werd Daniel diep gestuurd door Jules die alleen op doel afging maar op de voeten van de keeper schoot en de rebound van Briek werd nog van de lijn gehaald!Dat doelpunt kon toch niet uitblijven,we hadden hier ondertussen al voldoende kansen om meerdere malen te scoren.
Uiteindelijk was het in minuut 38 dan toch prijs!
Na een goed uitgespeelde hoekschop deze keer bediende Simon Nand die goed doordraaide,de bal goed legde voor zijn rechtervoet en perfect onder de deklat binnenschoot.
Net voor affluiten nog een goede balrecuperatie van Jules die met snel inspelen naar Simon in de omschakeling voor de zoveelste keer voor gevaar kon zorgen.Hij speelde centraal Daniel vrij alleen voor de keeper maar die mistte spijtig genoeg zijn controle anders stond het hier 0-2.
Zo gingen we uiteindelijk dan de rust in met toch een krappe maar overdiende voorsprong.
In de tweede helft kwamen Timo en Daan in de ploeg in de plaats van Camile en Nand.Gezien we nu over minder duelkracht beschikten nam ik de keuze om terug in onze 4-3-3 te gaan spelen.
We kwamen nu wel wat meer onder druk te staan op het middenveld en we speelden te ver uiteen in B-.Bij B+ werden de ruimtes dan weer kleiner waardoor onze passing nu echt precies moest zijn en dat ontbrak wat in de eerste 5 minuten waardoor we te veel balverlies leden.Toch bleven de aanvallende flankspelers goed hun verdedigend werk doen in balverlies waardoor we ook veel ballen terug konden recupereren.
Ook aanvallend bleven ze goed werk leveren met veel loopvermogen en diepgang en enkele mooie individuele acties.
In minuut 49 werd Daniel nog maar eens goed diep gestuurd door Simon maar zijn schot werd door de keeper nog net met de voet gered.
De fase daarop een vrije trap vanop ca.20 meter vrij onbesuisd overgetrapt,hier moeten we veel meer uithalen.
Wel kregen we terug veel meer controle over het spel en wederom Daniel diep gestuurd en deze nam de verkeerde keuze om vanuit een te scherpe hoek op doel te schieten,afleggen was hier een betere optie geweest.
Net voor het einde van het 3e kwart hield Dries dan nog gelukkig onze netten schoon door een supersave met de voet.
Dit was een wake-up call!
Camile en Nand kwamen in de laatste 20 minuten in de plaats van de moegestreden Briek en Matteo en met vernieuwde energie trokken we het laatste kwart in.
Maar al in de eerste minuut was er wederom een supersave nodig van Dries die een schot uit de bovenhoek ranselde.Op de daaropvolgende corner konden we snel omschakelen en nog maar eens Daniel diep sturen die nu eindelijk wel tot scoren kwam.
Het was wel eerder de verdienste van onze verdedigers dan van onze aanvallers dat we hier 0-2 voorstonden want gezien onze kansen had het hier al minstens 0-4 moeten staan.
Nu waren we wel helemaal bevrijd en los en de volgende aanval werd wederom Daniel alleen weggestuurd maar ipv hier af te leggen op Camile om het hier helemaal af te maken verkoos hij om voor eigen succes te gaan.
Hier moeten we toch veel meer maturiteit tonen om het gewoon af te maken.
In minuut 65 was het dan uiteindelijk toch raak!
Een vrije trap richting Camile in de 16 meter die goed doorzette en zo uiteindelijk toch heel verdiend zijn doelpunt kon meepikken.
Nu was de wedstrijd wel gespeeld,Loenhout kon het allemaal niet meer blijven belopen en wij speelden uitbraak na uitbraak bijeen.
Jules was ondertussen al eens moeten gaan zitten met krampen maar bleef sterk werk leveren op rechts.
Er volgde eerst nog een rush van Nand over rechts die eerst nog met bal en al tegen de grond werd gewerkt maar sneller recht was dan zijn tegenstander en infiltreerde tot op de achterlijn.Hij bracht nog goed voor maar het daaropvolgend schot belandde net naast en de fase daarop een goede balrecuperatie van Simon die inspeelde naar de inkomende Daniel die op zijn beurt met een perfecte kaats Camile bediende.Deze laatste infiltreerde in de 16 meter en werd flagrant langs achter onderuit geschoffeld,hoezo geen strafschop?En in diezelfde fase werd ook Daniel nog eens gehaakt en wederom geen strafschop!?!
In de laatste 5 minuten kwamen Matteo en Briek Daniel en Simon aflossen en was het Matteo die op een diepe bal uiteindelijk veel sneller op de bal was dan zijn tegenstander.Hij verscheen alleen voor de keeper en bediende beheerst de inlopende Camile die de 0-4 mocht binnentikken.Chapeau voor deze actie Matteo!
Dit was echt de kers op de taart!Van deze acties krijg ik als coach gewoon kippenvel en daar doen we het allemaal voor...
Een heel knappe en verdiende overwinning maar toch ben ik niet helemaal tevreden want we hadden de wedstrijd veel vroeger in een beslissende plooi moeten leggen.Toch een dikke proficiat aan het team en we gaan de komende weken hard werken op het goed uitspelen van onze kansen.De trainer