Datum

16 maart 2022 19:30

Accommodatie

Onbekend

Vandaag was het de nummers 1 en 2 in het klassement tegen elkaar en het beloofde een spetterende wedstrijd te worden gezien we zo goed als de enigste echt voetballende ploegen uit de reeks zijn maar niets bleek minder waar.
Al snel werd duidelijk dat ook zij overgeschakeld waren op powervoetbal met bijna uitsluitend lange ballen,ik denk dat ze geen enkele keer van achteruit meer dan 3 passen vooruit hebben gegeven alvorens er een lange bal volgde.
Dit ligt ons namelijk niet en we weten al heel het seizoen dat wij enkele spelers hebben die in het rechtstreekse duel nog kracht te kort komen,we mogen ook niet blijven vergeten dat onze boys gemiddeld nog steeds 1 tot 2 jaar jonger zijn.
Tot overmaat van ramp was dan ook Camile nog eens uitgevallen,toch diegene van onze youngsters met de meeste body en de meest gewonnen duels.(samen met Jore en Berten natuurlijk)
Toch namen we de wedstrijd in handen en al na 5 minuten spelen kwamen we er een eerste keer echt sterk door.Een goed opgezette aanval,Berten draaide goed terug en speelde Dries aan die kantelde zoals we getraind hadden.Jore nam die vrije meters en speelde goed naar Jules die net niet tot een actie kon komen.
Kort daarop een knappe actie van Nand met Matteo waarbij deze laatste het probeerde met een schot maar zonder succes.
We bleven goede combinaties op de mat brengen maar in het laatste gedeelte van het veld waren we niet precies genoeg,gelukkig stond onze organisatie goed en bleven we controle houden.
In minuut 16 was het een gretig spelende Matteo die na een pas van Charles begon aan een rush,hij liep en dribbelde er niet 1,2 maar ik denk wel 3 spelers af maar schoot dan op de keeper in plaats van naast de keeper.
Als je hier iets sneller trapt dan is het altijd binnen,denk eraan dat hoe korter je bij de uitkomende keeper komt hoe moeilijker het is om te scoren.
We begonnen aan het tweede kwart met dezelfde spelers in dezelfde opstelling en bleven op zoek gaan naar dat eerste doelpunt,dat kwam er uiteindelijk via een intikker van Charles op de rebound bij een vrije trap.
Deze vrije trap kwam er nadat een ongrijpbare Matteo voor de zoveelste keer werd neergehaald,het was een stevige tackle langs achter en hij was alleen door dus dit had eigenlijk wel rood mogen zijn.
Dikverdiende voorsprong dus maar amper een minuut later brachten we door een blunder achteraan onze tegenstander ongewild terug in de wedstrijd.
We waren even het Noorden kwijt en tot overmaat van ramp konden ze net voor rust op een slecht weggewerkte corner de 1-2 binnenduwen,wat een koude douche!
Toch lieten we de tweede helft veel weerbaarheid zien,we wonnen nu bijna alle duels en via een afgeblokt schot van Liam en een plaatsbal over van Daniel waren we al snel kort bij de 2-2.
Wat later probeerde Berten het nog eens met een vrije trap maar zijn schot belandde op de deklat,het zat ons ook echt niet mee!
We werden wat slordiger en ongeduldiger en we kwamen iets moeilijker tot voetballen nu omdat onze spitsen te weinig ballen in de ploeg konden houden en zo gingen we het laatste kwart in met een minieme achterstand.
Wel echt zonde dat Matteo bij de rust al op de bank moest blijven vanwege een kwetsuur want hij was echt sterk bezig en was een gesel voor de tegenstander maar ook zonder hem gingen we flitsend van start in dat laatste kwart.
Eerst was er al snel een schot van Simon over en kort daarop van Jules,het was ondertussen al geruime tijd eenrichtingsvoetbal geworden en onze verdediging stond als een fort.Dat zo verdiende doelpunt kon toch niet uitblijven op deze manier en plots viel ook Berten nog eens uit met een kwetsuur,tja we zitten blijkbaar in de hoek waar de klappen vallen maar onze groep is erg weerbaar!Jules nam zijn positie over en we bleven het spel bepalen,nu was het Daniel met een goede rush tot op de achterlijn gevolgd door een perfecte voorzet op de inlopende Liam die net een teen te kort kwam om binnen te tikken.Dit had zo verdiend geweest!
In de allerlaatste minuut dan nog maar eens een knappe opbouw gevolgd door een actie van Liam,die duwde de bal tot bij Daniel maar hij kon net niet besluiten.
We sloten zo de wedstrijd dan ook af met een 1-2 verlies maar ik kan alleen maar supertrots zijn op jullie prestatie van vandaag alleen vergaten we onszelf hiervoor te belonen.
Ik heb al meermaals gezegd dat winst en de titel niet het allerbelangrijkste zijn voor mij,het blijft een voorbereiding op volgend seizoen en we zijn op de goede weg.Natuurlijk geven we het niet zomaar op,eerst kunnen we zaterdag dit verlies wegspoelen met een klinkende overwinning op het veld van onze buren zaterdag om dan op 2/4 revanche te nemen.