12 februari 2022 12:00

Accommodatie

Onbekend

Vandaag was het onze andere buur uit Brecht die we over de vloer kregen.Wederom een ploeg die erg fysiek speelt,in tegenstelling tot Gooreind die nog probeerden op te bouwen van achteruit was het nu met alleen maar lange ballen op hun grote jongens.
We waren hier goed op voorbereid en op een paar corners na hebben we amper iets weggegeven,in de omschakeling staken we dan weer regelmatig knap voetballende acties in elkaar met als resultaat de 1-0 na 19 minuten spelen van Camile.Een knappe aanval over rechts van Tmo en Charles waarbij deze laatste de bal strak inspeelde naar Camile die centraal goed doordraaide en zich daarna nogmaals moest wegdraaien om vrij te komen maar dit perfect deed en ons oververdiend op voorsprong bracht.
Voetballend bleven we echt goed spelen en na een schot van Berten op corner (onze ingestudeerde versie) was het wederom Charles met een knappe actie die Simon kon vrijspelen.Deze laatste bracht goed voor tot bij Nand maar ook zijn schot trof spijtig genoeg niet raak.
De volgende actie was er één via de linkerflank,het was nu Nand die Daan vrijspeelde die op zijn beurt Charles goed diep stuurde in de 16 meter.Charles was sneller bij de bal dan de keeper en lobde perfect,wat een beauty van een doelpunt had dit geweest maar de bal viel op de deklat.
We verdienden echt wel dat doelpunt en net voor rust staken Nand en Camile wederom een goede aanval in elkaar,de bal werd doorgespeeld tot Timo maar zijn schot werd afgeblokt door een verdediger en in de rebound kon Charles er net niet bij.
We gingen dan ook de rust in met een minimale voorsprong,tijdens de rust bleek dan uiteindelijk ook nog dat Simon niet verder kon spelen waardoor we Camile uit de aanval moesten weghalen.
Door de ziekte van Jules en Matteo waren we al niet op ons sterkst,in het begin van de wedstrijd bleek ook Daniel niet te kunnen spelen en nu viel ook Simon nog eens uit.Dit was wel iets te veel van het goede want nu moesten we met Bryan (eigenlijk een keeper bij de U21) en Liam (13 jaar en nog maar net 1 dag aangesloten) in de spits spelen.
We kwamen in de tweede helft dan ook wel tot veel minder kansen maar toch hadden we er nog 2 grote.Eerst kwam Charles alleen voor de keeper vanop rechts maar die redde nog net met de voet en wat later Bryan vanop links alleen voor de keeper maar besloot langs de verkeerde kant van de paal.
In de laatste 20 minuten schakelden we dan terug over op onze bekende 4-3-3 met Timo op 10 en Liam diep in de spits en even leek dit goed uit te draaien.Na een knappe actie over rechts via Liam en Charles speelden we Daan centraal vrij maar zijn schot was net niet krachtig genoeg om gevaarlijk te zijn.
In het laatste kwart werden we ook te onrustig,we speelden telkens de bal veel te veel kwijt waardoor onze verdediging nog te veel lange ballen op zich afkreeg,de meesten werden wel goed opgevangen maar we wonnen daarna amper nog de tweede bal.
Tot overmaat van ramp viel dan in minuut 78 de zoveelste lange,hoge bal pardoes achter Dries in de winkelhaak binnen.Dit was echt balen,onze keeper kon daar helemaal niets aan doen maar als we gewoon hadden blijven voetballen had dit nooit gebeurd!
Voor de tweede wedstrijd op rij leden we dus duur puntenverlies voor de titelstrijd maar gelukkig heeft Loenhout verloren van Essen en speelde Essen gelijk op M-T-H waardoor we nog met 1 punt voorsprong aan de leiding staan.
Om eerlijk te zijn als we een kwart van onze kansen hadden afgewerkt hadden we nu riant 5 punten voorsprong kunnen hebben.
Laat dit een les zijn voor de komende weken!
Toch was ik wel tevreden over ons geleverde spel en de stappen die we daar wekelijks in maken,nu terug de afwerking op scherp zetten.