Datum

10 september 2022 15:00

Accommodatie

Kattegat

Vandaag kregen we met Heibos wederom een stevige tegenstander over de vloer.Vorig seizoen hadden we in de voorbereiding nog 1-1 gespeeld tegen deze ploeg dus dat beloofde een spannende wedstrijd voor vandaag.In tegenstelling tot vorige week begonnen we vandaag wel vanaf minuut 1 scherp aan de wedstrijd,de opbouw van achteruit liep vlot en Nand verdeelde ons aanvallend spel met veel variatie en gerichte acties.Kans op kans werd er bijeengevoetbald,de ene keer over rechts via Charles en dan weer over links via Matteo.Dit afwisselend met de centrale infiltraties van Nand en met acties in samenspel met Camile zorgde ervoor dat onze tegenstander helemaal zoek werd gespeeld.Het enigste minpunt was onze afwerking want het had na het eerste kwart al gemakkelijk 3-0 kunnen zijn.Enkele acties in de 16 meter waar niet altijd de juiste keuze werd gemaakt,een strak schot van Camile op de paal,enkele individuele acties over onze flanken maar we kregen de bal niet tegen de netten.Ook in het tweede kwart hetzelfde spelbeeld maar ook hier werden meermaals de foute keuzes gemaakt.Op een moment kregen we zelfs 3 corners kort achter elkaar maar ook bij deze mogelijkheden speelden we het niet goed uit.Uiteindelijk was het dan toch Nand die oververdiend de 1-0 scoorde met een indivduele actie in de 16 meter waarbij hij na meermaals kappen en draaien 3 tegenspelers in de wind zette en binnen schoot,met deze stand gingen we dan ook de rust in.De boodschap was om in de tweede helft deze lijn door te trekken en om toch nog enkele doelpunten te scoren want 1-0 was maar een linke tussenstand.Gelukkig stond onze verdediging als een huis,had geen enkele kans weggegeven en deze wedstrijd had zo zelfs nog uren mogen duren.Berten was dan in het tweede kwart ook nog uitgevallen met een kwetsuur waardoor Daan een rij achteruit werd geschoven en hij ook deze taak met glans vervulde.Ik ben dan ook ontzettend trots hoe goed meerdere spelers de richtlijnen van vorig seizoen hebben opgepikt waardoor we moeiteloos positiewissels kunnen doorvoeren.In de tweede helft kwam onze tegenstander wel laat en heel agressief uit de kleedkamer wat in het begin van de tweede helft dan ook al snel resulteerde in een rode kaart.Het was dan nog wel de kapitein nota bene die al bij zijn eerste actie een regelrechte aanslag pleegde op de enkels van Simon.Met een gestrekt been met de noppen vooruit kwam hij heel onnodig,in de middencirkel dan nog wel ingevlogen met volle kracht.Als morgen 1 van onze spelers dit zou doen dan blijft hij bij mij minstens wekenlang van een voetbalveld,dit hoort niet thuis in onze waarden en over hoe wij voetbal (en al zeker in het jeugdvoetbal) dit beleven.Kort daarna werd Daniel op het randje van buitenspel diep gestuurd door Simon,hij bleef koel en scoorde 2-0 en niet veel later was het Matteo die de mokerslag uitdeelde na een knappe actie op pas van Stig.Het laatste kwartier bleven we doorgaan op ons elan en diepten we al snel onze voorsprong uit naar 5-0 via Daniel en een sterk spelende Camile.Eigenlijk nog meer dan daarvoor was het eenrichtingsvoetbal maar er kroop meer en meer nonchalance in de ploeg waarbij we wederom vergaten om het goed uit te spelen,soms iets te individueel werden en waardoor de score niet meer veranderde.Een heel volwassen prestatie vandaag van heel de ploeg en die ondanks alle tumult zich toch niet echt uit het lood liet slaan,dat was vorig seizoen af en toe al wel eens anders.Trek deze lijn door mannen en dan gaan we dit seizoen nog heel wat mooie momenten beleven,proficiat!