Datum

1 oktober 2022 15:00

Accommodatie

Kattegat

Vandaag kregen we onze buren uit Gooreind over de vloer,wilden we blijven meespelen voor de titel dan moest er vandaag ook absoluut gewonnen worden.Dankzij Roel en Wout,onze koks van dienst,konden we samen een lekkere spaghetti eten en aan teambuilding doen ter voorbereiding van de wedstrijd.De onzen vlogen dan ook uit de startblokken en al snel kregen we een kans voor Matteo die wat overhaast over schoot terwijl hij voldoende tijd had om eerst te controleren en te richten.Kort daarop wederom een actie van Matteo over links die met een goede combinatie met Camile deze laatste vrijspeelde alleen voor de keeper,spijtig genoeg bleef ook hij niet rustig genoeg om af te werken.Enkele minuten later was het dan de beurt aan onze 3e aanvaller Charles om zijn kans te mogen wagen alleen voor doel maar ook zijn vizier stond niet scherp.Onze verdediging stond wel als een huis en onze variatie in onze opbouw,wat voor de wedstrijd ook gevraagd was,werd quasi perfect uitgevoerd.Na 13 minuten spelen was het uiteindelijk dan toch raak!Jore recupereerde de bal en speelde snel diep op Matteo die nu wel koelbloedig bleef,de keeper omspeelde en ons op 1-0 bracht.We bleven de dominante ploeg,verzorgden onze opbouw heel goed maar onze afwerking liet te wensen over.Dit was dan ook het topic dat werd meegegeven voor het 2e kwart,voor de rest liep alles wel redelijk goed.We kozen om over te schakelen op een 4-4-2 en we grepen onze tegenstander direkt bij de keel.Eerst was er een knappe actie van Daniel rond de rand van de 16 meter die met een goede doorsteekpas Matteo vrij speelde en die binnenschoot,3 minuten later was het wederom Daniel die er solo vandoor ging en de 3-0 scoorde.Over de volgende 10 minuten was ik zeer minder tevreden,we liepen veel te veel in de buitenspelval waardoor we ook veel te veel onnodig balverlies leden en mooie kansen lieten liggen om de score verder uit te diepen.In minuut 38 was het dan uiteindelijk toch prijs,met een snelle en slimme inworp speelde Daniel Camile vrij voor doel die deze keer wel koel bleef en kon afwerken.
Een minuut later een balrecuperatie van Daan die snel diep inspeelde op het juiste moment naar Daniel die dan de 5-0 kon binnentikken.Net voor de rust deden we er dan nog een doelpunt bij en wat voor één!Camile kwam in balbezit net voorbij de middenlijn,nam een paar meters,keek waar de keeper stond en schoot vanaf 35 meter met gevoel over de keeper binnen.6-0 was dan ook de ruststand en hier kon ik ondanks de vele missers toch nog wel enorm tevreden over zijn.Onze organisatie stond er,de verdediging gaf niets weg en de gevraagde variatie in de opbouw werd goed uitgevoerd.Na de rust schakelden we terug naar onze 4-3-3,onze tegenstander speelde 4-4-2 en ik wilde dat we opnieuw naar onze vrije man centraal op het middenveld gingen zoeken en van daaruit de vrije ruimtes bij de tegenstander zouden aanvallen.Dat werd door Daan perfect uitgevoerd en onze tegenstander kon de gaten niet meer blijven belopen waardoor we kans op kans kregen maar de afwerking bleef spijtig genoeg ons pijnpunt vandaag.(Eigenlijk al vanaf het begin van het seizoen)Na 9 minuten spelen in de tweede helft was het uiteindelijk dan toch raak.Een sterke balrecuperatie van Timo op de rand van de 16 meter,hij speelde Daniel aan die op zijn beurt nogmaals breed aflegde naar Matteo en die schoot mooi in de hoek binnen.Zo mooi kan voetbal zijn!Dit is wat ik (en ook de supporters) graag wil zien van jullie,sterk combinatievoetbal spelen en koel afwerken.Uiteindelijk gingen we het laatste kwart in met "maar" 7-0 en daar wilden we nog wat doelpunten bij doen.Al snel een goede actie van Daan die inspeelde op de afhakende spits Daniel die even een staaltje van koelbloedigheid liet zien.In normale omstandigheden draai je hier door en speel je diep op de flankaanvaller maar hij bleef beheerst,hij zag dat er daar 2 tegenstanders stonden en loodste een infiltrerende Daan centraal vrij in de open ruimte en deze liet die prachtige kans niet onbenut.Ik vind het ontzettend knap hoe snel jullie toch wel de zaken oppikken want dit soort acties hadden we nog net tijdens de videoanalyse besproken.blijf beheerst aan de bal,houd overzicht en maak de juiste keuze...prachtig om te zien!We bleven hierna nog wel wat morsen met onze kansen en we moesten wachten tot minuut 71 alvorens we nogmaals konden scoren.Nand stuurde Matteo diep die de keeper omspeelde en 9-0 scoorde.5 minuten voor tijd kon dan Jules eindelijk ook zijn doelpunt maken,hij werd diep aangespeeld en kon alleen op doel af gaan.In plaats daarvan dacht hij,ik moet het meer van mijn hard schot hebben en poeierde de bal gewoon hard boven de keeper binnen.10-0 was dan uiteindelijk ook de eindstand en kunnen nu gaan toewerken op onze bekerwedstrijd en de topper op Essen volgende week.De trainer