Datum

15 oktober 2022 15:00

Accommodatie

Kattegat

Voor de laatste wedstrijd van de heenronde kregen we vandaag Brasschaat op bezoek.Gezien de uitslagen en de stand moesten we gewoon de 3 punten thuis houden maar ja elke wedstrijd moet natuurlijk wel gespeeld worden.We begonnen snedig aan de wedstrijd en al in de 2e minuut werd Jules goed diep gestuurd over rechts,de overlapping van de backs met de flankaanvallers begint met de weken beter en beter te lopen,en bracht perfect voor naar Matteo die volledig vrij stond aan de 2e paal.Deze probeerde het met een kopbal maar dit was spijtig genoeg niet de juiste keuze,hij stond iets te ver van het doel om echt voor gevaar te zorgen waardoor het een simpele bal werd voor de keeper.Een betere optie had geweest om eerst de bal te controleren,dit is geen verwijt naar Matteo toe want deze is al vanaf eind vorig seizoen heel sterk bezig maar het is wel een werkpunt voor de terugronde voor iedereen.Jullie moeten meer bewust zijn van de wedstrijdsituaties en het spel iets beter gaan lezen en onderling communiceren.(Sta ik onder druk,welke medespeler staat vrij,waar ligt de ruimte,welke looplijn maak ik en op welk moment,enz..)Spijtig genoeg hielden we onze goede start niet vol en begonnen we wat te veel mee te spelen met onze tegenstander waardoor er veel te veel duels en te veel balverliezen waren en er te veel energie onnodig verloren ging.Pas na circa een kwartier spelen slaagden we er in om te scoren.Een vrije trap van Daan op de helft van de tegenstander resulteerde in een perfecte pas naar Matteo die met een looplijn zonder bal zich vrijliep in de hoek van de 16 meter (ook iets waar we intensief op aan het trainen zijn) en die Jules aanspeelde aan de tweede paal die maar hoefde binnen te tikken.Dit was perfect uitgevoerd en dat is ook waar we naar toe moeten,nu wordt het belangrijk dat jullie deze situaties toch zelf leren te lezen en ik dit niet meer ga moeten aangeven van naast de lijn.We kwamen er nu terug iets meer door en Matteo en Daniel probeerden het nog met schoten maar verder kwamen we niet meer in het eerste kwart.Met de inbreng van Camile en Briek kregen we in het tweede kwart veel meer greep op de wedstrijd en dat resulteerde al snel in de 2-0.Eerst was er een knappe omschakeling na een balrecuperatie waarbij Daan Jules diep stuurde die perfect Daniel aanspeelde maar die net naast schoot maar een minuut later was het nu Jules met een balrecuperatie die direkt Daniel diep aanspeelde die nu wel koel bleef en overhoeks binnenschoot.Het moeilijkste was nu gedaan maar toch ontbreken we nog maturiteit om de wedstrijd volledig in de greep te houden en met een onnodige fout aan onze eigen 16 meter in minuut 30 gaven we onze tegenstander de kans om de aansluitingstreffer te maken en zij deden dit ook.Wel was de motor van ons aanvallend compartiment nu helemaal aangeslagen,Camile probeerde het nog 2 maal met een schot waarvan 1 staalhard maar nog net afgeblokt door een tegenstander en na een inworp werd hij de 16 meter ingestuurd maar zijn lob verdween over het doel.In de laatste minuut werd Matteo alleen op doel afgestuurd maar hij twijfelde te lang waardoor hij nog werd teruggehaald.Tijdens de rust heb ik me toch even moeten kwaad maken want we hadden het in de eerste helft verzuimd om voor een meer geruststellende tussenstand te zorgen en dit moest in de tweede helft gewoonweg veel beter!Timo en Charles kwamen terug in de ploeg en we deden het nu wel goed,de druk naar voor was veel beter waardoor er amper nog lange ballen van de tegenstander konden getrapt worden en waardoor we veel hoger op het veld voor balrecuperatie konden zorgen.Hierdoor kunnen we in de omschakeling dan ook sneller voor gevaar zorgen als we onze balbehandeling verzorgen en wanneer onze passing precies is.Al snel bewees Camile dit met een sterke balrecuperatie en goed en snel doorspelen tot bij Matteo die 3-1 kon scoren.Nu waren de onzen helemaal op toerental gekomen en na een belegering op het doel van de tegenstander en een resem kansen was het uiteindelijk Timo die 4-1 kon maken.Hij verdiende dit echt want hij is de laatste weken sterker en sterker aan het worden en we bleven ook hierna kans na kans krijgen.Eerst Berten die alleen op de keeper afging maar niet rustig kon blijven bij de afwerking,daarna een schot van Charles dat nog net van de lijn werd gehouden maar uiteindelijk was het Matteo met een fenomenaal schot in de winkelhaak die de 5-1 scoorde net voor het laatste kwart.Ook in het vierde kwart bleven we dominant en in minuut 61 stuurde Daniel Charles diep die uiteindelijk toch zijn doelpunt kon scoren en in minuut 65 kon ook Daniel zijn doelpunt meepikken in de tweede helft waardoor we nu wel een riante voorsprong hadden van 7-1.We bleven ook de laatste 10 minuten nog veel kansen bijeen spelen maar spijtig genoeg stond ons vizier vandaag niet scherp genoeg.Al bij al toch een verdiende overwinning van de onzen en we kunnen nu met 1 en 2 punten voorsprong op onze eerste achtervolgers aan de terugronde beginnen.Het wordt de komende 4 weken dan ook erg belangrijk met wedstrijden tegen eerst Wildert(3e op 2 punten),een bekerwedstrijd tegen Mol die moet gewonnen worden om te kunnen doorstoten en daarna verplaatsingen naar Heibos en den Driehoek.De trainer