Datum

14 januari 2023 12:45

Accommodatie

O.S.S.M.I.

Voor onze eerste wedstrijd van de terugronde moesten we naar OSSMI,ze waren net als ons in de heenronde kampioen gespeeld in hun reeks en het beloofde een spannende wedstrijd te gaan worden.Spijtig genoeg waren Camile en Joren nog geblesseerd en viel Daniel nog op het laatste moment af door griep waardoor we maar net met 11 spelers waren en we ook moesten gaan puzellen op onze posities.Vrijdag kreeg ik dan ook nog eens een oproep van de U21 dat ze met spelers te weinig waren vanwege examens waardoor Jules dan nog eerst daar is gaan meespelen.Gelukkig was Joren van de U15 nog bereid om met ons te komen meespelen waardoor we dan toch nog minstens over 1 reservespeler konden beschikken.Ik had gekozen om,in tegenstelling tot de heenronde,dominant voetbal te gaan spelen met de punt naar achter.Tegen de mindere ploegen in de heenronde hadden we hier al wel eens een aantal keer kunnen op oefenen dus in grote lijnen wisten onze spelers wel wat ze moesten doen maar door de slechte weersomstandigheden hadden we na nieuwjaar nog wel niet de kans gehad om te trainen en om alles in de praktijk nog eens te recapituleren en dat speelde niet echt in ons voordeel.Er was bij mij wel de hoop,in tegenstelling tot de heenronde,dat we nu wel tegen een voetballende tegenstander zouden kunnen spelen maar niets was minder waar.Al vanaf minuut 1 was duidelijk dat hun keeper niets anders deed dan lange ballen trappen waardoor het druk zetten van ons op de opbouw van de tegenstander al direkt in het water viel.Ik had kunnen opteren om terug te vallen op ons middenblok en te gaan spelen op de omschakeling maar vermits we nog steeds in een opleidingsproces zitten heb ik dat bewust niet gedaan.Wel stond het vanachter goed bij ons en Jore,Berten en Daan wonnen zo goed als alle duels op die lange ballen en Timo en Nand waren steeds goed alert op de tweede ballen.Dit resulteerde ook dat we hoger op het veld steeds in balbezit kwamen en sneller onze aanvallen konden opzetten.Met een sterk spelende Nand,zowel in B+ als B- en Timo die meer en meer tot zijn recht komt werden er een aantal heel goede aanvallen opgezet maar in het laatste kwart van het veld was het net niet goed genoeg.Natuurlijk hield deze manier van spelen wel een risico in want er lag veel ruimte in onze rug en het was aan Dries om kort genoeg aan te sluiten bij onze centrale verdedigers.Wij beschikken met Dries wel over de beste lijnkeeper in onze reeks,dat heeft hij al voldoende bewezen want het mag gezegd worden dat hij wel een heel groot aandeel had in onze titel maar meevoetballen en denken is nog wel zijn grootste werkpunt.Rond minuut 15 werden we dan op de zoveelste lange bal toch koud gepakt,Berten misrekende zich op een botsende bal en ging er onder door waardoor de aanvaller 1 op 1 kwam te staan met Dries die net te laat kwam(niet hoog genoeg stond) en werd omspeeld.Jore kwam nog wel goed terug maar kende de pech dat hij net niet goed in balans stond om de bal nog van de lijn te keren.De bal rolde net naast zijn voet aan de verste paal binnen maar voor hetzelfde geld had het ook geen doelpunt kunnen zijn.De onzen waren niet uit hun lood geslagen en we bleven goed voetbal op de mat leggen en konden het grootste deel van de eerste helft op de speelhelft van de tegenstander blijven spelen.Ook vond ik het fysieke spel van onze tegenstander bij momenten op het randje en er werden heel wat fouten gemaakt omdat ze steeds een stap te laat kwamen en dit de enigste manier was om ons goed voetbalspel af te stoppen.Wel kozen we op het laatste kwart van het veld net iets te veel voor de kruispas in de diepte in de plaats van het veld goed breed te houden om zo de backs uit hun posities te dwingen en waardoor er centraal meer ruimte zou ontstaan voor infiltraties.We moesten meer de bal het werk laten doen en de combinaties over de grond zoeken,zeker tegen grotere verdedigers.In minuut 30 kwamen we langszij door een goed getrapte vrije trap van Berten net onder de deklat en dit was oververdiend.We bleven ook hierna dominant maar kwamen niet meer tot scoren waardoor we de rust in gingen met een gelijke stand.In de tweede helft kwamen we wel heel zwak uit de kleedkamer en in tegenstelling tot de eerste helft verloren we nu net iets te veel duels en was de kwaliteit aan de bal ondermaats waardoor we meer en meer onder druk kwamen te staan en we in minuut 50 de 2-1 tegenkregen,in een 1 tegen 1 duel in onze 16 meter gingen we in de fout door in te stappen op onze tegenstander waardoor de aanvaller alleen voor doel kwam en naast Dries binnenschoot.Dit was wel een domper en heel onverdiend gezien het spelbeeld van heel de wedstrijd maar dat is nu eenmaal voetbal,om te winnen moet je doelpunten scoren!De onzen bleven wel niet bij de pakken neerzitten,ze namen het spel terug in handen en we gingen resoluut op zoek naar de gelijkmaker.We kregen nog voldoende mogelijkheden want onze aanvallers waren veel sneller dan de verdedigers van de tegenstander en er lag ontzettend veel ruimte maar daar zijn we nog veel te onrustig aan de bal en kruipen we nog steeds te veel naar binnen waardoor we het onszelf moeilijk maken.We verliezen te veel het overzicht waardoor er veel te veel foute keuzes worden gemaakt en waardoor de precisie van onze passing te wensen over laat,als je het dan ook nog eens nalaat om op doel te trappen als je rond de 16 meter komt en steeds maar probeert om onnodig te dribbelen dan kan je niet tot scoren komen.Wel bleven we door onze inzet en werklust druk zetten op onze tegenstander en kregen we nog een uitgelezen mogelijkheid in het laatste kwart om de gelijkmaker te scoren,Jules infiltreerde in de 16 meter en werd foutief gestopt maar er werd geen strafschop gefloten.Langs de andere kant had hij ook wel sneller kunnen terugleggen naar de vrijstaande Simon en dan had het altijd 2-2 gestaan.Naar het einde van de wedstrijd toe liep het vat bij ons wat leeg en konden we het in verdedigend opzicht ook niet meer belopen en kwamen we nog goed weg met een bal op de paal na een ver schot.Het bleef dan ook 2-1,wel een hele teleurstelling want over de gehele wedstrijd hadden we veel meer verdiend maar we kregen elks een 4 tal kansen waarvan onze tegenstander er 2 scoorden en wij maar 1.Er waren wel wat verzachtende omstandigheden als je weet dat wij maar over 12 spelers beschikten en onze tegenstander over 14,Jules dan al een hele wedstrijd in de benen had met de U21,Simon op de 9 moest spelen door de afwezigheid van onze spitsen,Jore op maandag nog was geopereerd aan zijn neus en niet voldoende fit was,Briek die net griep had gehad in de week en Matteo die met een zware verkoudheid zat.Hopelijk kunnen we in de terugwedstrijd met gelijke middelen strijden en dan de puntjes op de i zetten,toch wel een dikke pluim voor de inzet tot in de laatste minuut en dat we de koppen niet lieten hangen en op een positieve manier als ploeg bleven werken,dat is in het verleden wel eens anders geweest!De trainer