Datum

11 februari 2023 13:00

Accommodatie

Kattegat

Vandaag kregen we Wildert over de vloer en die waren we dit seizoen en vorig seizoen al meermaals tegengekomen.We wisten dan ook dat het een ploeg met stevige,fysieke spelers is en dat dit in het verleden al wel eens meer potige wedstrijden hebben opgeleverd.Volgens mij worden die gevoed met mest ipv met voedsel want die lijken om de zoveel maanden steeds 10cm gegroeid zowel in de lengte als in de breedte.Uiteindelijk weken wij toch niet af van ons plan om dominant voetbal te gaan spelen en om hoger balrecuperatie te hebben waardoor we ook sneller voor het doel van de tegenstander kunnen verschijnen alsook met meerdere spelers.Ik ga hier nu niet alles uit de doeken doen want een deel blijft tussen mij en de groep.Het wedstrijdbegin was wel wat dramatisch want al in minuut 2 werken we een bal centraal slecht weg en gaan we serieus in de fout.We werken alleen centraal als we daar iemand vrij hebben en als de passing juist en strak is.Nu kwam de bal bij een volledig vrijstaande speler van Wildert en die knalde vanop wel 25 meter staalhard in de kruising.Dat was wel even een domper maar de onzen namen nadien de wedstrijd in handen,eerst was het Daniel die probeerde met een schot uit een schuine hoek binnen de 16 meter en 2 minuten later een schot van Simon maar beiden verdwenen buiten het kader.Ook Matteo kreeg nog een mooie schietkans maar zijn schot ging maar nipt voorlangs,je voelde dat de gelijkmaker in de lucht hing en na wederom een goede hoge balrecuperatie kregen we snel de vrijstaande Daniel aangespeeld.Deze laatste zat sterk in de wedstrijd en met een knappe actie speelde hij Charles diep vrij die beheerst het overzicht behield en inspeelde op een heel sterke inlopende Timo die kon binnentikken.Jullie maken mij echt trots jongens,de balbeheersing in deze actie was perfect en je voelt dat we hier stappen aan het maken zijn in de maturiteit en beheersing.Wildert kwam er ook gewoon niet aan te pas maar het was wachten tot in minuut 15 voor een volgend doelpunt.Timo zette bij de hoge druk goed door op de keeper die panikeerde en pardoes de bal tegen de rug van Timo aanschoot waardoor de bal in het doel verdween.Op 13 minuten van 0-1 achter naar 2-1 voor was welgekomen maar de honger van de onzen bleef groot,2 minuten later was het wederom Daniel die nu Daan perfect alleen voor de keeper bracht maar zijn schuin overhoeks schot werd nog knap gered door de keeper.In het tweede kwart werd de wedstrijd wat bitsiger met veel te veel duels in plaats van met goed voetbal maar we hielden wel redelijk goed stand achteraan.,wel speelden we hierdoor Matteo kwijt bij de rust want zijn aangetrapte knie was dubbel zo dik dan zijn andere.Na de rust bleef Wildert hetzelfde patroon vertonen en door hun fysieke spel slaagden ze er in om al na 5 minuten terug op gelijke hoogte te komen en we kwamen wel wat onder druk te staan nu maar 5 minuten later was het wederom aan ons.Bij het uitvoetballen kon Timo goed terugkaatsen op Charles die perfect langs de lijn Daniel aanspeelde en met een geniale pas van hem kregen we centraal Jules alleen voor doel.Die omspeelde de keeper en schoot beheerst met de linkse vanuit een erg scherpe hoek perfect binnen.Knap Jules dat je mijn boodschap van de voorbije week zo positief hebt omgezet!Wildert was nu helemaal het Noorden kwijt en ze moesten nog 2 ballen van de lijn halen of ze stonden hier op het punt om een pandoering te krijgen.Uiteindelijk gingen we het laatste kwart in met maar een nipte voorsprong en daar hebben we nog wel wat werk aan,we zijn op sommige momenten ook nog te onrustig en zeker op beslissende momenten daar gaan we de komende weken wat meer de nadruk op leggen.We zijn nu al een paar weken aan het werken om te spelen in een kleine ruimte,spelen in de grote ruimte beheersen we normaal gezien uit het verleden.Toch moet je af en toe durven teruggrijpen,in balbezit het veld terug groter maken waardoor de looplijnen voor de tegenstander groter worden en zo gaan we dan voor ons eigen terug meer ruimte hebben om zelf gebruik te maken om goed uit te voetballen.We wilden nu net iets te snel vooruit spelen en leden hierdoor te veel onnodig balverlies en als we dan in minuut 70 wederom in de fout gaan bij het wegwerken worden we afgestraft.Met nogmaals een staalhard schot dat onvoldoende werd afgeblokt door onze spelers kwam Wildert wederom in de wedstrijd en plots staat er 3-3 op het bord.Vanop de bank dacht ik dit gaat toch niet waar zijn,we gaan toch wederom niet onverdiend verliezen maar nee integendeel het waren wij die uiteindelijk het winnende doelpunt mochten scoren.Charles die al op verschillende posities een gesel was geweest voor onze tegenstander ging er nog eens over links vandoor en bediende de inlopende Briek voor doel met een lange hoge voorzet waardoor Briek ons de eerste 3 punten van het seizoen bezorgde. Proficiat mannen voor deze prestatie hopelijk is onze trein nu vertrokken...De trainer