Datum

18 maart 2023 15:00

Accommodatie

Nieuw Stabroek - Vossevelden

3 dagen na de heenwedstrijd mochten we vandaag al aan de bak voor de terugwedstrijd,we hadden thuis 2-0 gewonnen en trokken dus ook met veel vertrouwen naar daar.Net voor de wedstrijd had Dries wel vernomen dat zijn oom gestorven was,langs deze weg wil ik dan ook eerst en vooral van de hele ploeg ons medeleven betuigen aan Dries en zijn familie!Toch besloot hij om voor de ploeg te willen spelen,wat een sterke man toch want hij was wederom niet te kloppen en schreef nog maar eens een 0 bij op zijn palmares.De rest van de ploeg nam dan ook de wedstrijd in handen en na nog geen 3 minuten spelen bediende Daniel Camile maar deze kreeg zijn schot niet gekadreerd.Onze tegenstander speelde net zoals in de heenronde met lange ballen en het slechte veld was een spelbreker wanneer wij in balbezit waren met resultaat dat er veel duels moesten aangegaan worden.Uiteindelijk konden we pas in minuut 9 nog eens dreigen maar Timo kwam net te kort.Veel verder dan dat kwamen we in het eerste kwart niet echt,in het tweede kwart kwamen Daan en Matteo in de ploeg en we gingen hoger druk zetten.We wonnen nu wel veel meer duels en na 3 minuten spelen zette Daniel goed door,recupereerde de bal en probeerde met een ver schot maar buiten het kader.Dit was op dat moment niet echt de beste keuze er waren andere opties,een solo opzetten had gekund of de bal even bijhouden en een medestander vrijspelen in een vrije zone ook.We hadden wel de controle over de wedstrijd en gaven amper kansen weg maar moesten wel heel attent blijven,dat weten we ondertussen uit het verleden en we moesten blijven op zoek gaan naar een  doelpunt.Ik moet nu wel bekennen dat het veld er echt wel te slecht bij lag om goed te kunnen voetballen maar ondanks dat bleven we het toch proberen.Dit was ook de enige goede manier want het was dan ineens een goede training op onze balcontroles en balvaardigheid want ik vind ons hier nog te ondermaats in.Een wegspringende bal is inderdaad moeilijker te controleren maar niet onhaalbaar en bij de meesten ontbreekt het daar nog aan die extra focus.De meesten zijn nog te nonchalant in hun lichaamshouding en daar gaan we de komende weken echt wel werk van moeten maken.In minuut 35 hadden we dan ook nog eens de pech dat Simon gekwetst uitviel en dat we moesten gaan herschikken.Nog geen 2 minuten later was het dan uiteindelijk toch raak,Daniel zette op het juiste moment druk op de bal bij de verdediger en kon ons zo welverdiend op voorsprong schieten.Nu kwam er de tweede helft meer ruimte en al heel snel was het Camile die probeerde met een schot maar de bal niet echt goed kon raken,een paar minuten later was er wederom een goede aanval over rechts van ons waarbij Timo Nand kon bedienen maar zijn schot ging naast.Na 50 minuten spelen was het nu Camile die goed druk ging zetten op de verdediging,de bal recupereerde en Charles bediende maar zijn schot kwam in de handen van de keeper terecht.We bleven goed druk zetten op de verdediging en net op het einde van het derde kwart werd het dan toch 0-2 dankzij een eigen doelpunt.Mooi was het niet maar wel oververdiend gezien het wedstrijdbeeld en ook in het vierde kwart bleven we de dominante ploeg.In minuut 70 konden we dan ook de kers op de taart zetten met nog maar eens een knappe actie over rechts waarbij Charles de bal perfect laag voor bracht voor een inlopende Daniel die zijn tweede van de middag mocht binnentikken.We sloten de wedstrijd dan ook af met een 0-3 overwinning,wederom een clean sheet en na een moeizame start met een 0 op 12 (Op OSSMI net op het laatst 2-1 verloren maar waar we maar net met 11 waren en Jules nog eerst met U21 moest gaan spelen en we ook niet konden beschikken over onze 2 spitsen,verlies van Heibos met 0-2 waar we zelf bij de rust 2-0 hadden moeten voor staan gezien de kansen,op een zondagmorgend een 0-1 voorsprong onnodig weggeven op Mariaburg en op Berendrecht wederom maar net met 11 en waar onze centrale verdedigers maar net terug waren van verlof) nu een reeks van 12 op 12 en kunnen we zaterdag revanche nemen op Mariaburg en nog meespelen voor de eerste plaats.Proficiat mannen!De trainer