Datum

20 april 2023 20:00

Accommodatie

Kattegat

Vandaag kregen we Berendrecht over de vloer,in de heenwedstrijd hadden we daar nog een zware 5-1 nederlaag geleden maar er waren toen wel verzachtende omstandigheden.We waren maar net met 11 en Jore en Berten waren net terug van verlof met een serieus slaaptekort en Jore viel dan ook nog eens gekwetst uit,vandaag waren we dan ook uit op revanche!De eerste gevaarlijke actie van de tegenstander in de eerste minuten kwam wel voor de zoveelste keer dit seizoen uit een lange bal,onze 2 centrale verdedigers stonden wat te kort bijeen en beiden verkeken zich erop waardoor de aanvaller alleen op doel kon maar gelukkig ging zijn schot voorlangs.Positioneel stonden we in deze fase niet goed omdat Jore en Berten naast elkaar stonden waardoor er geen rugdekking was,dit is wel een punt om meer attent op te zijn in de toekomst en al zeker als we tegenstanders treffen die veel met lange ballen spelen.Hierna namen we wel de wedstrijd in handen en de eerste grote kans voor ons kwam van de voet van Jules,hij werd de diepte ingestuurd maar in plaats van de bal rustig binnen te duwen besloot hij staalhard op de keeper.Ons wedstrijdplan had wel resultaat want op de beide flanken waren we dominant en onze tegenstander wist even van geen hout pijlen maken.De volgende gevaarlijke actie kwam nu over links via Simon,hij onderscheptte de bal goed op de helft van de tegenstander en liep iedereen eraf tot op de achterlijn.Met een gemeten voorzet bediende hij Camile voor doel die de bal maar hoefde binnen te tikken.We hadden de wedstrijd wel onder controle alleen waren we iets te slordig in ons combinatievoetbal waardoor er nog net te veel balverlies werd geleden.In verdedigend opzicht stond het wel goed en we gaven in het eerste kwart dan ook niets meer weg waardoor we het afsloten met een minieme voorsprong.In het tweede kwart was het nu vooral van belang om onze voorsprong uit te diepen,er werd gevraagd om onze passing beter te verzorgen en dat gebeurde ook.Nand,die in een heel sterke periode zit,dolde in de 16 meter met zijn tegenstanders en na een knappe beweging bracht hij de bal perfect voor maar spijtig genoeg werd er net niet goed genoeg aangesloten voor doel om binnen te tikken.Kort daarop Timo met een goede steel waarna hij alleen op doel mocht maar zijn schot ging voorlangs.Ik was op dit moment van de wedstrijd ontzettend tevreden want de taken werden door iedereen goed uitgevoerd waardoor onze tegenstander volledig lam gelegd werd.Het enige minpunt was dat we het nalieten om onze voorsprong uit te diepen waardoor het bij de rust nog maar steeds 1-0 was terwijl we voldoende mogelijkheden gehad hebben om 3 of 4-0 voor te staan.In het begin van de tweede helft lieten we ons al snel verrassen en in een omschakelmoment werden we koud gepakt met de 1-1 als resultaat.Toch lieten de onzen het niet aan hun hart komen en de volgende gevaarlijke actie kwam wederom van ons,Camile zette goed door en bediende Matteo die na een knappe dribbel op doel schoot maar zijn schot werd onschadelijk gemaakt door de keeper met toch wel een geweldige save.Iets later wederom Matteo die het duel won van zijn rechtstreekse tegenstander op de rand van de 16 meter en zo alleen voor de keeper verscheen.Gelukkig bleef hij nu wel rustig en schoof de bal van dichtbij naast de keeper tegen de netten.We bleven de dominante ploeg en de volgende gevaarlijke actie kwam wederom van de voet van Nand,hij onderscheptte de bal en speelde goed breed naar de vrijstaande Timo maar zijn schot belandde op de handen van de keeper.Het mag wel gezegd worden dat dit een sterke reflex was van de keeper.Net op het einde van het derde kwart namen we in het uitvoetballen van achteruit net iets te veel tijd waarbij we in de fout gingen en onnodig de 2-2 weggaven.Alles was nu in het laatste kwart te herdoen en tot overmaat van ramp lieten we de tegenstander dan ook nog eens toe om aan onze rand van de 16 meter tussen 3 man te dribbelen met de 2-3 als resultaat.Dit kon toch niet waar zijn!60 minuten baas,amper kansen weggegeven en zelf wel minstens 10 goede kansen bijeengevoetbald en toch op achterstand staan.Dit is het verhaal van heel de terugronde,voetballend de veel betere ploeg zijn maar het toch nalaten om de wedstrijd dood te maken.Wel was ik tot op dit moment tevreden over ons geleverde spel en ook de mentale weerbaarheid was groot.De druk op de bal op de helft van de tegenstander bleven we goed uitvoeren en nu was het Timo die de bal kon onderscheppen,hij speelde Simon aan en deze laatste knalde hoog en droog de 3-3 tegen de netten.In de laatste 10 minuten bracht ik Matteo en Joren terug in de ploeg om nog meer druk naar voren te kunnen zetten en dat loonde,wederom hoge druk zorgde voor balrecuperatie op de helft van de tegenstander.Eerst werd er voor doel nog 2 keer gemist maar de bal kwam aan de tweede paal bij Jules terecht die nu wel rustig bleef.Hij speelde zijn tegenstander uit en schoot nu wel binnen!Wat een sensatie op de laatste 10 minuten,van een 2-3 achterstand naar een 4-3 voorsprong.We hadden alles gegeven en sommigen zaten op hun tandvlees maar we trokken de dikverdiende overwinning over de streep!Dikke proficiat aan iedereen voor dit resultaat...De trainer