Datum

29 januari 2023 9:30

Accommodatie

Cmp: Exc. Mariaburg Zwemdok

Vandaag moesten we op bezoek bij Mariaburg,we hadden beide onze vorige wedstrijd verloren en het was nu een rechtstreeks duel om van de laatste plaats weg te komen.Mijn vertrouwen zat goed want op Matteo na konden we vandaag over iedereen beschikken en we hadden donderdag goed getraind op ons nieuw systeem.Ook bleek al vanaf  minuut 1 dat,in tegenstelling tot onze vorige tegenstander,dit wel een voetballende ploeg was en dat ligt ons meer.Ons nieuw systeem werd al redelijk goed uitgevoerd in het eerste kwart wat een paar keer resulteerde tot een hoge balrecuperatie en mogelijkheden tot een snelle omschakeling maar tot echte kansen kwamen we niet echt,we speelden het niet goed uit.Ook onze tegenstander kwam er een aantal keren goed uit over rechts maar onze verdediging stond als een huis.Toch vond ik ons sterk spelen en hadden we controle over de wedstrijd al was het wachten tot in minuut 15 alvorens we echt tot een goede kans kwamen.Na een goede balrecuperatie centraal schakelden we goed om via Daan en Nand waarna Charles diep werd gestuurd.Hij mocht alleen op de keeper af maar zijn schot was niet zo goed gericht en ging voorlangs.In minuut 19 kwamen we dan toch op voorsprong,Daniel werd nu diep gestuurd en hij was veel sneller dan zijn tegenstander en schoot perfect overhoeks via de paal binnen.Ook in het tweede kwart bleven we het hoog druk zetten goed doen en nu was het Daniel die Camile diep stuurde maar deze laatste zijn schot was nogal onbesuisd en niet goed gericht,toch waren we baas en wat later werd wederom Camile over rechts diep gestuurd die met een prachtige voorzet de inlopende Briek voor doel kon bereiken maar zijn deviatie in 1 tijd was net niet goed genoeg en ging naast.Dit was echt wel een heel moeilijke bal en knap gedaan van Briek en we hadden hier de 2-0 wel verdiend.Tot overmaat van ramp kregen we een minuut later aan de overkant de 1-1 tegen uit buitenspel maar zoals ik al zo dikwijls heb aangegeven is het niet altijd gemakkelijk voor een scheidsrechter die er helemaal alleen staat en toch wel een dikke pluim voor deze man want die heeft voor de rest quasi een perfecte wedstrijd gefloten,deze mag van mij elke wedstrijd van ons komen fluiten.De laatste 10 minuten kregen we het wat moeilijker,onze tegenstander putte moed uit deze gelijkmaker en bij ons kroop het wat in de hoofden van sommigen.Ook ons combinatiespel werd slordiger,onze spits was veel te weinig aanspeelbaar in de halve cirkel op onze eigen speelhelft waardoor de lijnen te groot waren en we veel te weinig in balbezit bleven.We gingen dan ook de rust in met een 1-1 gelijke stand.In de tweede helft kwam ons tegenstander veel gretiger uit de kleedkamer en ze hadden ons spel gekopieerd,nu kwamen zij ons in de opbouw hoog onder druk zetten en door een aantal slordigheden en foute keuzes stonden we na 7 minuten spelen ineens 3-1 achter.Eerst na nog geen 5 minuten spelen onnodig dom balverlies gevolgd door een schot van buiten de 16 meter dat in het midden van het doel onder de deklat binnen vloog,deze mag eigenlijk nooit binnen daar maar ook onze keeper kan wel eens een mindere dag hebben en 2 minuten later gingen we wederom in de fout en 3-1.Dit had ik net gemist want was nog notities aan het noteren van een vorige actie.Dit was wel een domper en nu moesten we vol aan de bak om ons terug in de wedstrijd te knokken maar we kwamen er eigenlijk nog amper aan te pas.De kwaliteit aan de bal was ondermaats,er zat geen tempo in onze balcirculatie en we verloren bijna al onze duels.In het laatste kwart moesten we alles op alles zetten en gingen we 3-5-2 spelen,we kwamen onder impuls van een sterk spelende Nand er nog wel een aantal keren gevaarlijk uit maar zonder resultaat en op de counter werd het dan uiteindelijk nog een zware 5-1 nederlaag.Het mag wel gezegd dat de cijfers niet echt een correcte weergave zijn van de gehele wedstrijd maar we spelen nu wekelijks tegen ook sterke tegenstanders en details zullen over deze wedstrijden beslissend gaan zijn,we hebben het in de eerste helft over ons afgeroepen door geen 2e en 3e doelpunt te maken maar we mogen hier nu ook geen negatief gevoel aan overhouden.Laat ons hier lessen uit trekken naar de volgende wedstrijden!De trainer