Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

KWFC tegen racisme

KWFC tegen racisme

31 augustus 2021 9:45


KWFC veroordeelt scherp elke vorm van discriminatie.

Zondag vond na de wedstrijd voor de Beker van Antwerpen een betreurenswaardig incident plaats waarbij een KWFC speler discriminerend bejegend werd door de scheidsrechter. Als KWFC bestuur zijn we zwaar ontgoocheld dat iemand die onze Belgische Voetbalbond, welke zwaar inzet op gelijkheid, vertegenwoordigd zo uit de bocht gaat. We veroordelen dit streng en klagen dit aan bij de Voetbalbond.

Verder staar we als club achter al onze spelers, los van afkomst of geaardheid. De voetbalsport brengt mensen samen en haalt sportief het beste uit hen naar boven. Daar willen we als club voor staan en ons voor inzetten. 

Wij steunen en delen graag het bericht van onze A-kern naar aanleiding van het spijtige voorval.
"Gisteren stond onze laatste voorbereidingswedstrijd op de planning. Een generale repetitie voor de start van de competitie die leidde tot een leuke, faire wedstrijd. Het plezier was voor ons na de wedstrijd echter snel verdwenen. De reden? De scheidsrechter die het nodig vond een walgelijk denigrerende opmerking te maken jegens een ploeggenoot/vriend die toevallig geboren werd met een andere huidskleur. Dit in het bijzijn van mede- en tegenspelers, allen geschokt achterblijvend. Alle vreugde en plezier ontnomen door een man die in zijn functie werd verondersteld neutraal te zijn en daarnaast ook nog eens 'Respect' op het uniform met zich meedraagt. Laat ons duidelijk zijn: wij zijn geen koorknaapjes. In een voetbalkleedkamer vind je alle soorten humor terug. Wij zijn niet vies van een aangebrande mop en spotten graag met alles en iedereen en vooral onszelf. Wat er zich gisteren afspeelde was echter een vorm van plat racisme. Geen humoristische ondertoon maar wel haat, puur op basis van iemands huidskleur. U bent erin geslaagd om een onbezorgde, vrolijke jongen achter te laten met enkel zéér veel onbegrip. Laat dit statement rondgaan en daarbij duidelijk maken dat dit soort zaken niet thuishoren in onze maatschappij en al zéker niet op een voetbalveld.  A-kern K. Wuustwezel FC"
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!