Datum

18 september 2021 12:00

Accommodatie

Onbekend

Vandaag kregen we Exc.Essen over de vloer,deze hadden vorige week met 8-1 gewonnen dus ik had me wederom aan een heel zware wedstrijd verwacht.
Al snel bleek dat het zoals steeds het fysieke vermogen was waar een groot verschil lag maar op voetballend vlak was het in ieder geval het tegendeel.De wedstrijd ging in het begin goed over en weer maar we hadden wel wat moeite om onze vrijstaande spelers Jules en Matteo te vinden en onze passing was iets te slordig waardoor we toch nog onnodig te veel balverlies leden.Zo kwamen we in minuut 4 al goed weg met een bal op de paal.2 minuten later deden we dan uiteindelijk toch waar ik de voorbije week hard had op gehamerd,in de omschakeling brachten we nu direkt snelheid waardoor Daniel snel diep werd gestuurd en met een solo de bal overhoeks binnenduwde.Eindelijk kwamen we eens een keer vroeg op voorsprong!
Vanaf dan waren we ook de dominerende ploeg maar we speelden het niet altijd evengoed uit,precisie van de passing en de juiste keuze maken zijn nog steeds voor verbetering vatbaar.Wel hielden we sneller druk op onze tegenstrever bij balverlies waardoor ze niet aan voetballen toekwamen en meer en meer onder druk kwamen te staan.Spijtig genoeg konden we dit niet verzilveren met een extra doelpunt en stond het na het eerste kwart maar 1-0.
Onze tegenstander begon sterk aan het tweede kwart en al in minuut 1 kwamen ze alleen voor de goal gelukkig ging het schot langs de verkeerde kant van de paal buiten,voor ons de goede kant natuurlijk!We bleven wat onder druk staan maar met wederom een snelle omschakeling werd Daniel na 5 minuten spelen diep gestuurd,deze was sneller bij de bal dan de keeper en schoot de 2-0 tegen de netten.
Gezien het spelbeeld en de kansen was dit misschien niet echt verdiend maar de voorbije 2 weken was het andersom en het mag dus ook wel eens meezitten,nog een belangrijk aspect is het momentum nemen en dat deden we vandaag wel!
Vanaf dan namen we de wedstrijd terug in handen en het vertrouwen in eigen kunnen groeide,we speelden heel goed in de opbouw waardoor we wel onze vrije man vonden nu en het mag gezegd worden dat we onze tegenstander van de kast naar de muur begonnen te spelen.Wel  sprongen we nog veel te slordig om met de kansen die we kregen,het ontbreekt ons soms nog wat aan het killerinstinct voor het doel.
Na 15 minuten in het tweede kwart kregen we dan ook het deksel op de neus,onnodig balverlies bij ons gaf de mogelijkheid aan onze tegenstander om op een counter 2-1 te maken en ze lieten deze kans dan ook niet onbenut.
Soms willen we nog te veel dribbelen of lopen met de bal ipv simpel en snel in te spelen naar de vrije man,dit moet er naar de toekomst echt nog wel uit maar ik ben er van overtuigd dat dit de komende weken alsmaar zal verbeteren want ik ben wel trots met wat jullie al opgepikt hebben van al de richtlijnen van de voorbije maand en ook heel goed beginnen uit te voeren.Het bleef dan ook 2-1 tot aan de rust.
Tijdens de rust werd er op gehamerd dat we geconcentreerd moesten blijven wilden we deze voorsprong niet uit handen geven en dat we bij balverlies centraal goed moesten sluiten en ze niet laten voetballen.
Dit ging dan ook perfect en ze begonnen meer en meer met de lange bal te spelen,het bleek ook dat wij nog veel frisser waren dan onze tegenstander en dit gecombineerd met ons voetballend vermogen van achteruit leverde ons dat nu kans na kans op.
Op een hoekschop infiltreerde Jore perfect in de hoek van de 16m zoals we ingestuurd hadden,zijn schot was net niet gevaarlijk genoeg maar hier gaan in de toekomst zeker nog doelpunten uit voortvloeien.Ook Daniel kreeg nog een schotkans na een knappe doorsteekpas van Timo maar deze ging net over en onze centrale verdedigers beginnen ook meer en meer lef te tonen om bij een omschakeling mee naar voor te trekken om dat manneke extra voor het doel te krijgen.Het was nu Berten die met een schot van net buiten de 16m probeerde en ook Daniel met een overhoeks schot maar we kwamen maar niet tot die geruststellende 3-1.Uiteindelijk achtte Jules zijn moment gekomen en na een sterke balrecuperatie op eigen helft begon hij aan de rush van zijn leven over links,liep er even gewoon 3 tegenstanders af en opende knap naar Daniel die koelbloedig overhoeks binnenduwde.Dikverdiend was dit en we hielden stand waardoor we met een geruststellende voorprong aan het laatste kwart konden beginnen.We bleven de goede lijn doortrekken en al in minuut in kreeg Ferre de kans na een goede 1-2 met Stig om de 4-1 binnen te schuiven maar knap gered door de keeper.2 minuten later was het wel raak,Stig werd deze keer diep gestuurd die knap de keeper omspeelde en met links de 4-1 binnenduwde.Zien jullie nu waarom tweevoetigheid zo belangrijk is in het moderne voetbal...?
Onze tegenstander geraakte meer en meer gefrustreerd en met vele venijnige fouten probeerden ze onze spelers te intimideren het laatste kwartier en kregen we nog vele onnodige tikken.Spijtig genoeg was ook de scheidsrechter niet mee in de hedendaagse spelregels hierin waardoor de wedstrijd nog bijna ontaarde in een onaangenaam kijkspel.Ik hoop echt dat die spelers er door hun trainer werden op aangesproken maar daar vrees ik spijtig genoeg voor,er zijn nog veel te veel trainers die maar enkel gericht zijn om de wedstrijd te winnen.
Natuurlijk moet je spelen om te winnen maar fair play blijft in het jeugdvoetbal toch nog steeds prioriteit bij mij net als het spelen van voetbal uit de duels.Dit laatste beginnen we ook meer en meer te doen en ik ben er van overtuigd dat we over de kwaliteiten beschikken in onze ploeg en we het elke ploeg voetballend moeilijk kunnen gaan maken.4-1 was dan uiteindelijk ook een verdiende uitslag!
Nog even een extra pluim voor onze keeper want hij heeft er met een aantal knappe saves voor gezorgd dat we steeds op voorsprong konden blijven en de 3 punten konden thuishouden,topwerk Dries!
Proficiat boys met deze prestatie en nu gaan we proberen om deze lijn volgende week door te trekken...