Datum

8 oktober 2021 20:00

Accommodatie

Onbekend

Vandaag kregen we onze buren uit Brecht op bezoek,een beetje tegen de zin van sommigen waren we dus genoodzaakt om onze blauwe reservetenues te moeten aandoen.Het was een ongewone situatie omdat we nu op een vrijdagavond moesten voetballen en je bij sommigen voelde dat de wedstrijdmodus nog niet echt was ingeschakeld of was het meer met het gedacht dat onze tegenstander van vandaag nog maar 3 punten had...?
In ieder geval waren we maar net met 12 spelers dus mijn eerste zorg was om de wedstrijd met 11 te kunnen eindigen gezien de trappen en trekken die we de voorbije weken al hadden moeten ondergaan maar het mag gezegd,dit was gelukkig deze keer niet zo erg.Het bleek dan ook dat zij net zoals bij ons met een halve U15 ploeg speelden.
Al vroeg in de wedstrijd was het duidelijk dat onze tegenstander vooral met lange ballen speelden op hun 2 spitsen en dit is enorm moeilijk te verdedigen en al zeker met een vochtig veld en kunstlicht maar onze verdedigers behielden wel de controle.
Onze aanvallers deden ook wel vrij goed storingswerk in het begin waardoor na 5 minuten spelen de eerste grote mogelijkheid voor ons was.Timo en Daniel gingen hoog druk zetten op links waardoor we in balbezit kwamen en deze laatste met een afgeblokt schot de paal trof,de goed gevolgde Charles probeerde nog op de rebound maar zijn toch wel moeilijk vluchtschot zoefde over.
Kort daarna Matteo voor het eerst aan het kanon maar ook zijn schot ontbrak aan kracht en precisie.
Onze opbouw van achteruit werd bij momenten goed uitgevoerd maar op andere momenten hadden we het ook wel moeilijk om de vrije man te vinden gezien zij in een 3-5-2 speelden.
In minuut 8 kwamen we dan ook nog ongelukkig op achterstand vanwege onnodig balverlies maar binnen de kortste keren had Daniel de bordjes terug gelijk gebracht met een individuele actie en een goed gericht schot.
We bleven wel de controle houden over de wedstrijd maar onze spitsen hadden het moeilijk om in balbezit te blijven en onze linies speelden te ver uiteen bij balverlies waardoor Brecht iets meer tot voetballen kwam en ze te veel tijd kregen om hun snelle jongens aan te spelen.
In minuut 24 kregen we dan ook het deksel op de neus,we werden er op links volledig afgelopen en met een perfecte voorzet konden ze 1-2 binnenkoppen.Hier was weinig aan te doen het was gewoon perfect uitgespeeld door Brecht!
Gelukkig zijn onze jongens mentaal sterk en gingen direkt op zoek naar de gelijkmaker.Eerst Daniel die alleen voor het doel net naast schoot en kort daarna goed afgelegd door diezelfde naar Nand maar zijn schot was wat te zwak.
Uiteindelijk viel de gelijkmaker dikverdiend door een schot van Nand na goed afleggen van wederom Daniel en kon die laatste profiteren van een fout in de verdediging van Brecht om ons nog net voor de rust de 3-2 voorprong te bezorgen.
Tijdens de rust heb ik mij toch wel even moeten "kwaad maken",onze aanvallers deden te weinig verdedigend werk waardoor we steeds in ondertal waren ipv in overtal en Nand op alle delen van het veld constant onnodig gaten moest dichtlopen.
De onzen hadden het duidelijk begrepen want onze tegenstander kwam na de rust nog amper aan voetballen toe,we bleven goed druk houden met heel de ploeg en goed voetbal spelen maar de precisie bij de laatste pas ontbrak waardoor we moesten blijven opletten op de lange ballen van (vooral) de keeper van de tegenstander.
Hierbij ook nog wel even een pluim aan onze verdedigers!Tijdens de rust hadden we besproken dat indien nodig we in de laatste 20 minuten met 3 achterin zouden gaan spelen maar zij dachten er anders over,ze hadden het al georganiseerd en ik had het nog niet direkt opgemerkt...wat voor slimme jongens hebben wij toch rondlopen!
Ook Dries ging wat korter bij zijn verdediging spelen en Brecht kreeg amper nog een kans bijeengevoetbald,Simon en Matteo waren nu ook volledig baas op het middenveld en we staken de ene goede aanval na de andere in elkaar.
Na goed afblokken van Simon kwam de bal uiteindelijk bij Daniel die na een individuele actie bij een omschakelingsmoment de bal tegen de netten schoot en 5 minuten later zette hij een geruststellende 5-2 op het bord met een rake kopbal na een perfecte voorzet van Simon.
De veer bij Brecht was nu wel gebroken,in het laatste kwart verdubbelden we uiteindelijk onze voorsprong nog.
Eerst was er nog een goede combinatie van Timo en Nand waarbij deze laatste naast schoot maar kort daarna was het toch raak,nu was het Daniel die met een knappe doorsteekpas Nand bediende die nu wel overhoeks raak trof.
Kort daarop wederom Timo (knap herpakt in het laatste kwartier Timo!) met een doorsteekpas naar Daniel maar de keeper van Brecht onthield hem een doelpunt met toch wel een supersave!
De 7-2 kwam van de voet van Matteo met een schot na nu een knappe pas van Daniel en kort daarna scoorde Nand de 8-2 met een schot na goed druk houden bij balverlies.
Het bleef heel het laatste kwart een kermis en Matteo met nogmaals een schot na een pas van Daniel en deze laatste met een overhoeks schot brachten de eindstand op 10-2.
Het werk van onze flankaanvallers in de tweede helft was nu wel uitmuntend waardoor Nand nog amper gaten moest dichtlopen en nu zijn energie volledig in het aanvallende gedeelte kon steken!
Ik kan terecht zeggen dat ik enorm trots ben hoe de groep week na week beter begint samen te spelen en dat de richtlijnen ontzettend snel worden opgepikt,nu individueel nog werken aan het "onnodig instappen" en de "juiste keuze" leren te maken wanneer de tegenstander op te vangen (voeten op de grond houden en ogen op de bal gericht) of wanneer in het duel te gaan.
Extra leuk gegeven:Wildert en Loenhout speelden gelijk waardoor we met deze riante overwinning over deze 2 ploegen klommen in de rangschikking naar de 2e plaats!Daar komt ook nog eens bij dat we nu met een doelpuntensaldo van +11 zitten tegenover +2 bij de 2 anderen.Wij trekken volgende week naar de laatste in de stand en ik wil dan ook dezelfde gretigheid van vandaag op het veld zien en dan kunnen we een schitterende zaak doen net voor de terugronde!