Datum

17 december 2021 19:00

Accommodatie

Onbekend

Vandaag kregen we voor onze laatste wedstrijd van de heenronde onze buren uit Gooreind nog over de vloer.
Het was heel sportief van hen om de wedstrijd toch nog te komen spelen,dat was voor vele spelers even een leuke afleiding tijdens de examenperiode en voor ons ook nog een goede test voor ons nieuwe systeem.
Na nieuwjaar is het de bedoeling dat we de omschakeling gaan maken naar dominant voetbal,hoger op het veld druk zetten bij balverlies en met 1 controlerende middenvelder voor de verdediging gaan spelen.Het resultaat was ontzettend positief,Gooreind kwam weinig of niet over de middenlijn en wanneer dat wel het geval was stonden onze verdedigers paraat.
In aanvallend opzicht werden er goede combinaties op de mat gelegd maar voor het doel schoten we te kort.In het eerste kwart probeerden we met doelpogingen van Daniel,Simon en Charles maar we kregen de bal niet tussen de palen en we vergaten ook onze momenten te pakken.
Hoe dikwijls ik al heb aangegeven dat de passing precies moet zijn dat kan ik ondertussen niet meer tellen en daar ontbrak het ons vandaag wederom een beetje aan.
In minuut 32' loonde dan uiteindelijk onze hoge druk toch,Daniel heroverde de bal en bracht met een individuele actie en schot ons 1-0 voor.
We speelden wel heel goed gegroepeerd,Daan liep goed de gaten dicht en onze centrale verdedigers hielden goed druk op de bal op de momenten dat het nodig was.Ook in balbezit begonnen we beter en beter te combineren maar de laatste pas was bij momenten helemaal niet goed waardoor we gingen rusten met "maar" een 1-0 voorsprong.
Er was maar 1 opdracht na de rust dat beter kon en dat was scoren en onze kansen afmaken.Nand kwam in de ploeg en binnen de 5 minuten verdriedubbelden we de score!Eerst tikte Daniel een kopbalvoorzet van Nand tegen de netten en 2 minuten later kreeg diezelfde Daniel de bal aangespeeld vanuit het middenveld.Hij begon aan een echte solo,dribbelde niet 1,2 of 3 maar 4 man en zette ons op een koele manier op rozen.
Hij had al heel hard gewerkt in het pressingvoetbal dat ik had gevraagd en werd daar uiteindelijk dan ook voor beloond.
Ons combinatievoetbal werd alsmaar beter,er werd eindelijk ook al wat gecoached onder elkaar waardoor we Daan meer en meer konden vrijspelen en echt veel ruimte kregen om op te bouwen.
10 minuten later was het wederom Daniel die na een goed opgebouwde aanval de bal kreeg aangespeeld,hij twijfelde niet en schoot met zijn killerinstinct de 4-0 binnen.
Even nog wat chaos nadat een mislukte voorzet van de tegenstander pardoes in de winkelhaak belandde maar kort daarop was daar wederom onze "Koller",een knap omschakelmoment van de ploeg zorgde ervoor dat Daniel zijn 4e kon binnenprikken.
Een sterk ingevallen duo Nand/Stig op rechts waren na de rust zeker meebepalend voor onze riante voorsprong en bezorgden onze tegenstanders bij momenten grijze haren.
Ook in het laatste kwart bleven we voetballen om doelpunten te maken,er kwam meer en meer ruimte en het was Nand die daar van profiteerde.Hij schoot door de benen van de keeper binnen,6-1 en zijn drive bleef groot!Hij bleef steeds overal goed druk op de bal zetten,zorgde voor heel wat balrecuperaties en verdeelde goed het spel op rechts.
Toch was het tot in minuut 70 wachten op ons volgende doelpunt,op de zoveelste omschakeling was het nu onze revelatie Briek die met een rush en subtiele pas naar Daniel de weg opende voor de 7-1.Daniel en Simon kregen nog een applausvervanging en we sloten af met een mooie overwinning.
Ik heb de voorbije maanden iedereen zo zien groeien,zowel individueel als in groep en daar ben ik ontzettend fier op en na nieuwjaar gaan we dit samen verder zetten.