Datum

8 januari 2022 12:00

Accommodatie

Onbekend

Voor onze eerste wedstrijd van het nieuwe jaar kregen we met Ex.Essen al direkt een stevige tegenstander over de vloer.Net zoals de vorige wedstrijd tegen deze ploeg begonnen we heel statisch waardoor we er voetballend niet uitkwamen en zwaar onder druk werden gezet,dit resulteerde dan ook al snel in de 0-1 door een goed opgezette aanval van de tegenstander.De onzen waren niet echt aangeslagen maar konden de voetballende oplossingen maar niet vinden waardoor onze aanvallende spelers heel weinig aan de bal kwamen en Daniel te diep moest terugzakken.Er waren veel te weinig looplijnen zonder bal waardoor we geen vrijheid kregen om te kunnen voetballen en we waren te slordig in balbezit.
Na het eerste kwart viel Nand dan ook nog uit met een kwetsuur en bij het hernemen van het tweede kwart werden we al direkt al lopend in de rug genomen door een dieptepas in onze 16 meter waardoor het al snel 0-2 werd.Er was op het middenveld niet genoeg druk en onze verdedigers stonden te ver uiteen,er moet in wedstrijden zoals deze veel meer gecommuniceerd worden!
Onder impuls van een sterk ingevallen Simon gingen we op zoek naar de aansluitingstreffer en we kregen meer en meer vat op de wedstrijd.
Onze middenvelders wonnen veel meer duels en Charles en Daniel waren over heel het veld te vinden om te werken.Tot overmaat van ramp begon ook Timo nog wat te manken,gelukkig heb ik hem nog net lang genoeg kunnen laten staan waardoor hij toch nog van heel grote waarde was.Hij bediende een infiltrerende Simon in de 16 meter waarna deze laatste droog binnenknalde.We werden nu echt wel sterker maar tot de gelijkmaker kwamen we voor de rust spijtig genoeg niet meer.
In de tweede helft kwam ook Jules nog in de ploeg voor Timo en met wat schuifwerk namen we nu in de tweede helft de wedstrijd volledig in handen.Binnen de 5 minuten bogen we een 1-2 achterstand om in een 4-2 voorsprong.
Eerst was het Matteo die op assist van Simon de 2-2 binnenschoot en kort daarna bediende diezelfde Matteo Daniel voor de 3-2.
De onzen waren nu ontketend en Essen zag wel even heel wat sterrekes,Jules infiltreerde goed in de 16 meter en werd foutief afgestopt.
Dries klaarde de klus al was het niet al te zuiver en zo hadden we in minuut 45 de wedstrijd helemaal naar ons hand gezet.
Dit toont ook aan hoe sterk de groep aan elkaar hangt en voor elkaar wilt werken.
Zoals we op voorhand ook wisten kon onze tegenstander het allemaal niet blijven belopen en we kregen kans na kans om onze voorsprong nog verder uit te diepen maar we verzuimden dit.Ook moeten we in deze situaties meer gebruik leren maken van de ruimtes,het speelveld nog breder maken waardoor je de looplijnen van de verdedigers van de tegenstander nog groter maakt waardoor we het nog beter zouden kunnen uitspelen.Zoals we dit seizoen al meerdere malen hebben meegemaakt kregen we ook nu weer in de laatste 10 minuten een doelpunt tegen waardoor we onszelf toch nog onnodig in de problemen brachten.
Essen trok zich hier aan op en probeerde nog alles op alles te zetten,uiteindelijk was het Simon die 5 minuten voor tijd de kroon op het werk zette met een knappe actie na voorzet van Charles.
Uiteindelijk konden we toch wel verdiend de 3 punten thuishouden en zo in tegenstelling tot het begin van het seizoen een goede start nemen.