Datum

10 februari 2022 19:30

Accommodatie

Onbekend

Vandaag kregen we onze buren uit Gooreind op bezoek,net voor nieuwjaar hadden we nog met 6-1 gewonnen dus de 3 punten moesten we vandaag wel thuishouden.
We bleven bij onze zelfde opstelling als vorige week tegen Loenhout en namen vanaf minuut 1 de wedstrijd in handen maar al snel bleek dat dit niet meer dezelfde ploeg was van voor nieuwjaar.
Ze speelden heel kort op de man,een beetje zoals het spel van Essen en daar hadden we het wat moeilijk mee.We moesten nu heel veel looplijnen zonder bal maken,de passing moet dan meer precies zijn en de balbehandeling/uitvoering sneller.
Toch kwamen we na 14 minuten op voorsprong na een lange bal van Simon op Camile die koelbloedig binnenschoot.
Onze verdediging kwam amper in de problemen en het was nu zaak om onze voorsprong verder uit te diepen.
In het 2e kwart kwam Daniel ipv Timo en het was nu de bedoeling om Gooreind helemaal knock out te slaan maar al snel kregen we een koude douche,op counter kwam Gooreind na een paar minuten spelen terug op gelijke hoogte.
De onzen lieten het niet aan hun hart komen en trokken terug ten aanval op zoek naar opnieuw een voorsprong en het sterk spelende duo Briek en Charles op rechts zorgden voor veel gevaar maar verder dan een paar schoten van Daniel en Camile kwamen we niet direct.We namen te dikwijls de foute keuzes,leden te veel onnodig balverlies waardoor we te veel energie verspilden en we steeds terug in de duels moesten gaan.Ondertussen moeten we al weten dat dat spel niet aan ons besteed is,wij moeten de bal het werk laten doen en de tegenstander achter de bal laten lopen.
Heel positief vandaag was wel onze opbouw van achteruit,we vonden steeds goed Daan en/of Simon vrij tussen de lijnen waardoor we aanval na aanval konden opzetten maar eens we op de speelhelft van de tegenstander kwamen leden we te veel onnodig balverlies.
Zo was het Simon die nu Daniel diep stuurde en deze laatste bracht ons dan kort voor de rust dan ook verdiend terug op voorsprong.
In de tweede helft kwamen Alexander en Timo ipv Joren en Nand en we bleven ons aanvallend voetbal aanhouden maar verder dan schoten van Charles en Daan kwamen we niet echt.In minuut 47 kregen we dan ook nog eens het deksel op de neus met een schot uit het niets.
De onzen waren nu wel even het noorden kwijt en we gingen dan ook het laatste kwart in met een gelijke stand.
De wil was ontzettend groot om hier de overwinning nog thuis te houden maar we kregen de bal maar niet tegen de netten,het zat ons ook niet altijd mee maar dat is sport en daar kunnen we mentaal alleen maar sterker uitkomen.
Ook zat er te veel onrust in de ploeg waardoor we de bal nog amper in de ploeg konden houden en onze linies stonden te ver uiteen waardoor we helemaal ook niet meer in ons spel kwamen.
We bleven maar steeds de ballen centraal inspelen op onze spitsen maar die stonden steeds tegenover een meerderheid aan tegenstanders waardoor we te veel balverlies leden,de ruimte lag op de flanken en vooral bij Nand maar die kreeg amper een bal aangespeeld.
In plaats van altijd maar te willen dribbelen moeten we veel volwassener worden en het speelveld groot maken bij B+ dat wil zeggen onze flankspelers tegen de zijlijnen vrijspelen waardoor de verdedigers van de tegenstander wel moeten uitkomen waardoor we dan centraal wat ruimte kunnen maken.
Ook was er veel te weinig TEAMSPIRIT aanwezig,dit leek op niets van het team dat een topprestatie had geleverd op Loenhout.
Tot overmaat van ramp viel ons centraal duo Simon/Daan dan nog eens uit en moesten we de laatste 10 minuten in een heel ongewone veldbezetting afwerken.
De duels van Gooreind waren bij momenten wel net over het randje maar zoals ik al reeds eerder heb aangegeven is dat wanneer we het fysieke spel van de tegenstander gaan meespelen we altijd in het nadeel zijn.
Uiteindelijk sloten we de wedstrijd af met een gelijkspel en hebben we hier 2 dure punten laten liggen.
Zaterdag kunnen we dit al direkt gaan rechtzetten thuis tegen Brecht en verwacht hier dan ook een reactie van heel de ploeg!De trainer