Accommodatie

Onbekend

Vandaag trokken we naar Essen om onze leidersplaats te verdedigen.Wederom moesten we enkele spelers missen,vooral centraal op het middenveld waren we zwaar verzwakt met de afwezigheid van Simon en Daan maar onze youngsters Camile en Matteo waren waardige vervangers en hebben dit uiteindelijk heel goed opgevangen.
Natuurlijk weten we dat we op het vlak van duelkracht dan wat moesten inleveren maar ze hebben dat goed opgevangen met hun loopvermogen,het goed samenwerken en perfect in hun verdedigende organisatie te blijven denken.
In B+ kwamen ze er voetballend bij momenten ook heel goed uit en bij balverlies op de helft van de tegenstander gingen ze goed doorverdedigen.
Je mag ook niet vergeten dat ze in het systeem wat we speelden centraal steeds tegen een man meer kwamen en het mag ook wel gezegd worden dat Essen buiten het fysieke spel en de soms venijnige fouten bij momenten goed voetbal speelde.
Alleen bij de opbouw van achteruit waren ze moeilijker aanspeelbaar vermits ze kort gedekt werden en ze nog iets te weinig bewogen zonder bal om vrijgespeeld te worden.
Dit zorgde er ook voor dat we het in het begin van de wedstrijd wat moeilijk hadden en we er voetballend moeilijk uitkwamen.
Gelukkig was Jore vervroegd teruggekomen van het skiverlof,was Stig terug en konden we nog rekenen op Jorg om uiteindelijk toch nog een strijdwaardige ploeg te kunnen opstellen tegen toch wel een fysiek sterke tegenstander.
Na 10 minuten hadden we onze draai gevonden en werden we een aantal keren gevaarlijke over links via Nand.Eerst kon hij na een lange rush de bal net niet meer binnenhouden,er kwamen een paar halve mogelijkheden maar net voor het einde van het eerste kwart was het dan toch raak!
Nand kon een perfect getrapte bal van Dries doorkoppen tot bij Daniel die in zijn gekende stijl de tegenstanders aftroefde en de 0-1 voorsprong binnenschoot.
Jules en Stig kwamen voor het 2e kwart in de ploeg en we kregen al snel veel meer gewonnen duels waardoor we de wedstrijd volledig in onze handen namen.We wisten dat Essen dit geen 80 minuten zou kunnen blijven belopen en dat er ruimtes zouden komen,spijtig genoeg had Daniel nog steeds last van een blessure opgelopen in Loenhout en kon het loopwerk niet verrichten zoals normaal.
Toch bleef hij doorbijten en dat werd kort voor rust dan ook beloond.
Na goed stoorwerk van Camile centraal op hun spelverdeler recupereerde hij de bal en kon direkt doortikken tot bij Daniel die na een rush de 0-2 kon binnentikken.
Ik moet zeggen dat we wel verdiend 0-2 op voorsprong stonden bij de rust maar dat Essen in tegenstelling tot vroeger bij momenten toch ook goed voetbal speelde.Natuurlijk proberen ze hun fysieke sterkte dan vooral te gebruiken bij stilstaande fases en daar zijn we in de eerste helft ook wel een paar keer goed weggekomen om eerlijk te zijn.
Toch zijn wij nog steeds intrinsiek de best voetballende ploeg en dat bewezen we ook in de 2e helft.
Wel moesten we Daniel aan de kant houden vanwege zijn blessure en zo kwam Jorg in de ploeg wat wilde zeggen dat we ons systeem moesten aanpassen.
Gezien Jorg vooral op 10 speelt moest hij in B- centraal mee sluiten bij Camile en Matteo voor iets meer stabiliteit,hierdoor kregen Camile en Matteo ook meer mogelijkheden om hun voetballende kwaliteiten (techniek) te gebruiken aan de bal en waardoor we in de omschakeling gevaarlijk konden worden.
Toch speelden we het niet goed uit want onze aanvallers kregen te weinig bruikbare ballen echt in de voet aangespeeld waardoor we wederom veel te veel en veel te snel steeds balverlies leden.
Gelukkig stond het verdedigend goed en werd er door Timo,Liam en Nand op de flanken ontzettend goed en hard gewerkt bij balverlies waardoor we ook niet echt veel mogelijkheden weggaven.Jorg sloot steeds goed af waardoor onze tegenstander niet echt meer tot voetballen kwam.
Er werd uiteindelijk aan beide kanten niet meer gescoord waardoor we met een dubbele voorsprong aan het laatste kwart begonnen.
Met Stig in de spits en Jules rechtsvoor gingen we van start en we grepen onze tegenstander nu helemaal bij de keel,ons middenveld was volledig baas alleen speelden we het aanvallend niet goed uit.
Onze tegenstander begon nu wel iets meer vuile fouten te maken en we kregen uit 1 van die fouten een vrije trap centraal van net buiten de 16 meter.We hebben natuurlijk meerdere spelers die de kwaliteiten hebben om deze te trappen maar ik verkoos vandaag Jules.
Hij haalde stevig uit maar zijn bal spatte uiteen op de deklat,echt spijtig voor hem want hij verdient echt al lang om eens een doelpunt te maken en dan had de wedstrijd ook gespeeld geweest..Volgend op deze actie kwam Essen er dan op de counter ontzettend gevaarlijk uit,we stonden helemaal niet goed en het was alle hens aan dek.Gelukkig werd hun schotkans hoog over geschoten.
Na onze wedstrijd tegen Antonia had ik wel verwacht dat we onze les zouden geleerd hebben maar spijtig genoeg was dat niet het geval.We verzuimden het om het uit te spelen en de 0-3 te scoren waardoor Essen meer en meer risico"s ging nemen en er ontzettend veel ruimte kwam.Stig kreeg vooraan geen enkel deftig bal meer in de voeten aangespeeld,we verloren plots ineens steeds de tweede bal en we werden te nerveus in het wegwerken waardoor we nu wel echt onder druk kwamen te staan.
Het gaat hier toch niet waar zijn ging er door mijn hoofd,we gaan het hier op het laatst toch niet meer uit handen geven!
Met een harde pegel in de winkelhaak stond er na 75 minuten plots 1-2 op het bord.
Het is op deze momenten dat er toch nog maturiteit ontbreekt in onze groep om in de laatste 10 minuten de wedstrijd gewoon onder controle te houden,te blijven voetballen en gewoon zo lang mogelijk in balbezit te blijven om de wedstrijd uit te voetballen.
Zo lang wij de bal in ons bezit hebben kan de tegenstander niet scoren!We trainen zo hard op het spelen van balbezit en we kunnen dat,we mogen niet zo nerveus worden en moeten leren de rust te bewaren en slim te zijn.
Het werden nu natuurlijk nog wel 5 warme minuten en gelukkig hebben we de beste keeper uit de reeks dan ook in onze ploeg staan.Dries kon een hard schot van kortbij net voor tijd nog net tegen de paal tikken en in de rebound konden we gelukkig ontzetten.
Het werd dan ook een bloedstollend einde maar we konden na het eindsignaal toch feestend met een hard bevochten 1-2 overwinning naar huis!
We hebben nu 6/6 gehaald tegen deze ploeg en gezien Wildert gewonnen heeft van Loenhout kan de dubbele confrontatie met Wildert wel eens beslissend gaan worden voor de titel.
Dikke proficiat voor het harde werk vandaag aan heel de ploeg,trek deze lijn door...