Datum

12 november 2022 15:00

Accommodatie

Kattegat

Met Kfc Meer kregen we vandaag de laatste uit de stand over de vloer,gezien ze nog geen punten hebben en een negatief doelpuntensaldo van bijna 80 mocht het geen probleem zijn om de 3 punten thuis te houden.We moesten wel Jules en Nand missen maar konden nogmaals beroep doen op Joren van de U15 waarvoor mij dank!Het mag wel gezegd worden dat ze in bijna hetzelfde schuitje zitten zoals wij vorige seizoen met een aantal U15 spelers EN dat ze zich niet zijn komen ingraven maar met veel lef zijn komen spelen in een 4-2-4 systeem.Al in onze eerste voldragen aanval werd Camile goed diep aangespeeld op rechts die met een perfecte voorzet Matteo de 1-0 kon laten binnentikken.We hadden controle over de wedstrijd maar moesten wel wachten tot in minuut 10 voor de 2-0,Berten speelde diep op Camile die alleen voor de keeper kwam en beheerst de bal in de hoek legde.De volgende aanval was het alweer prijs,na een hard schot van Matteo kon Daan in de rebound de 3-0 op het scorebord zetten.We hervielen hierna wat in oude gewoontes en begonnen mee het spel te spelen van onze tegenstander wat resulteerde in te veel onnodig balverlies,onnodige duels en met de kansen die we kregen gingen we ontzettend slordig om.Waar was dit voor nodig?3-0 voor en de wedstrijd volledig onder controle...
Ook in het tweede kwart bleven we te onrustig aan de bal waardoor veel passes net niet goed genoeg aankwamen en we hielden het veld niet genoeg breed waardoor we nog steeds te veel balverlies leden centraal.Uiteindelijk was het wachten tot in minuut 36 alvorens we nogmaals tot scoren kwamen.Een hard werkende Charles zorgde voor een hoge balrecuperatie en bediende Daniel voor de 4-0 en een minuut later was Matteo daar nog eens met een schot en 5-0.In de laatste minuut van de eerste helft kregen we spijtig genoeg dan nog onnodig een strafschop tegen vanwege een duwfout maar Dries wilde kost wat kost nog eens de 0 houden en met een prachtige save laag over de grond hield hij onze tegenstander van een doelpunt.5-0 was dan ook de ruststand en er werd aangegeven dat we terug meer controle over de bal moesten houden en vooral ook goed de buitenkanten moesten gebruiken.Dit had dan ook al direkt resultaat en in de eerste minuut een goed opgezette aanval over de flank van Matteo en Daniel waarbij Matteo na een schot van Daniel de rebound kon binnentikken.De volgende aanval over de flank was wederom prijs,een voorzet van Daniel werd door een tegenspeler in eigen doel gelopen en 7-0.Een paar minuten later was het diezelfde Daniel die nogmaals diep werd gestuurd en alleen op doel af mocht en het niet naliet om de 8-0 te scoren.In de laatste 10 minuten van het derde kwart liepen we dan weer iets te veel in de buitenspelval en de enkele kansen die we nog kregen konden we niet verzilveren.Wel bleven we nu veel beter het veld breed houden en dat in combinatie met het feit dat onze tegenstander het niet meer kon belopen resulteerde de laatste 20 minuten in volledige powerplay.In minuut 68 een prachtig gemeten bal van Daan naar Charles in de hoek van de 16 meter die dit bekroonde met de 9-0 en wat later een solo van Simon van rond de middencirkel die slalomde tussen een leger van tegenstanders en zo alleen voor de keeper verscheen en deze ook vloerde.Uiteindelijk waren het Charles en Camile die beide nog tot scoren konden komen waardoor we de wedstrijd afsloten met een 12-0 overwinning.Deze laatste had er nog wel een paar meer kunnen binnentrappen maar de frisheid ontbrak wat op het laatst na al die kilometers die hij in de wedstrijd al had afgelegd waardoor zijn schoten niet al te goed gericht meer waren.Sommige delen van de wedstrijd waren quasi perfect en andere delen zijn voor verbetering vatbaar maar al bij al ben ik best tevreden omdat de zaken die we de voorbije weken hebben aangehaald er in de wedstrijden ook meer en meer uitkomen.De vrije zones zoeken op de hoeken van de 16 meter,het driehoekspel,het hoog spelen van onze backs waardoor steeds een man meer in de opbouw en de overlapping,de snelle omschakeling van onze centrale verdedigers na balrecuperatie gevolgd door een infiltratie,de variatie in voorzetten van de flanken en de infiltraties van onze centrale spelers voor doel waarbij toch wel even een pluim voor Simon en Daan die centraal goed afwisselden in hun aanvallende en verdedigende taken en ik ben er van overtuigd dat dit in gesloten wedstrijden wel eens een bepalende factor zou kunnen worden in de toekomst.We kunnen nu alvast met vertrouwen toewerken naar onze volgende wedstrijd op Heibos.De trainer