Datum

22 oktober 2022 15:00

Accommodatie

Kattegat

Vandaag kregen we de buren uit Wildert over de vloer.Aan deze ploeg moesten we vorig seizoen wegens omstandigheden de titel laten en we waren er op gebrand om vandaag de 3 punten thuis te houden en zo de kloof uit te diepen naar 5 punten.We begonnen goed aan de wedstrijd en Simon zorgde voor het eerste gevaar met een schot.Kort daarna wederom Simon met nu een goede infiltratie centraal waarna hij helemaal alleen voor de doelman verscheen maar de bal te ver van de voet liet wegspringen waardoor de doelman eerst op de bal was.We stonden goed en er werden bij momenten heel goede combinaties op de mat gelegd waardoor we kansen bleven krijgen.Nand schoot van binnen de 16 meter kort naar de eerste hoek met toch wel een supersave van de doelman en iets later een goede balrecuperatie van Camile die Charles bediende maar deze schoot te zwak in.Het bleef uiteindelijk 0-0 na het eerste kwart,we waren wel de betere ploeg maar we lieten het na om dit ook om te zetten in doelpunten.In het tweede kwart verkoos ik om met 2 spitsen te gaan spelen waardoor we hoger druk konden houden en onze tegenstander zag nu wel echt af.Eerst schoot Camile nog over en iets later werd een corner nog onder de deklat weggetikt door de doelman.We bleven collectief goed druk zetten en nu was het wederom Camile met een infiltratie in de 16 meter waarna hij de bal doorspeelde naar Daniel maar achter de man ipv voor de man.Daniel moest hierdoor nog eerst in duel gaan,bleef nog goed in balbezit en dwong de doelman na een knap schot wederom tot een save.Iets later een corner waarna de bal bij Simon kwam aan de rand van de 16 meter,hij wilde hem mooi in de verste hoek binnenkrullen maar raakte de bal niet goed waardoor deze richting ontbrak en over en naast het doel verdween.Daniel probeerde nog met een schot na een knap opgezette aanval via Nand,Timo en Simon maar schoot te zwak in de handen van de keeper en net voor rust kreeg diezelfde nogmaals een kans maar zijn punter ging net naast.We gingen dan ook de rust in met 0-0 en hadden amper een kans weggegeven,we wisten dat ze veel met de lange bal speelden en onze verdedigers deden perfect hun werk en als de bal dan toch eens doorschoot was er een alerte Dries.Ook na de rust bleven we voetballend de betere ploeg en uiteindelijk konden we dan toch op voorsprong komen.Met het hoofd bediende Timo Daniel en deze schoot oververdiend de 1-0 overhoeks binnen.Ons spel werd wel wat slordiger en we begonnen meer en meer met onze tegenstander mee te spelen maar toch kregen we nog de beste kansen op de 2-0.Daniel werd weggestuurd en bracht goed voor naar Charles die van kortbij kon binnentikken maar wederom hield de doelman ons van een doelpunt met een knappe reflex.In het laatste kwart werden de ruimtes tussen de linies van de tegenstander zo groot dat er ontzettend veel mogelijkheden lagen maar we speelden dit helemaal niet goed meer uit,leden te veel onnodig balverlies en hielden niet genoeg druk meer bij balverlies waardoor we het nalieten om de wedstrijd in een beslissende plooi te leggen.Tot overmaat van ramp was onze organisatie nu zoek en door het instappen aan de eigen 16 meter ipv de tegenstander op te vangen gaven we de gelijkmaker op een presenteerblaadje.We probeerden nog wel te reageren maar er was amper nog een goede samenwerking,Daniel probeerde nog wel met een schot maar de doelman stond wederom in de weg en iets later diezelfde over links met een voorzet naar Charles maar veel te hard.Het was nu een opeenvolging van veel lange ballen over en weer en dat is niet echt ons spel,toch werd Daniel nog foutief afgeremd na een lange bal waar hij alleen op weg was naar doel.Dit was altijd een rode kaart en enkele minuten later werd Matteo ook tot 2x toe achteraan aangetrapt wat ook een rode kaart had moeten zijn.Ze konden het fysiek niet blijven belopen maar toch lieten we het zelf na om ons eigen spel te blijven spelen,we bleven het keer op keer centraal proberen terwijl de ruimte aan de buitenkanten lag.Ons middenveld deed ook zijn verdedigend werk niet altijd meer en 5 minuten voor tijd kregen we dan ook nog eens heel ongelukkig strafschop tegen na een fout in de 16 meter.We konden niet meer reageren waardoor we de wedstrijd onnodig met 1-2 verloren.Uiteindelijk hebben we het aan onszelf te danken want als je uit meer dan 25 kansen maar 1 doelpunt scoort kan je deze toppers niet winnend afsluiten en moeten we vooral de hand in eigen boezem steken.Woensdag krijgen we al direkt de kans om deze ontgoocheling weg te spoelen in de bekerwedstrijd tegen Mol.De trainer