Datum

19 november 2022 12:30

Accommodatie

Cmp: Gooreind

Vandaag trokken we naar onze buren uit Gooreind,wilden we nog in de running blijven voor het kampioenschap dan waren 3 punten absoluut een must.Gezien onze knappe prestatie tegen Heibos was ik er vrij gerust in als we dezelfde lijn zouden doortrekken maar laat ons de beer niet verkopen alvorens hij geschoten is.Tegenover de heenwedstrijd hadden ze deze keer gekozen om laag in te zakken waardoor de ruimtes op hun speelhelft enorm klein waren,de eerste minuten hadden we het daar wat moeilijk mee maar naarmate de wedstrijd vorderde kwam ons combinatiespel er meer en meer uit met als resultaat in minuut 7 de 0-1.Via een aanval over rechts kregen we de bal bij een sterk spelende Nand,die de laatste weken echt beslissend is geweest met doelpunten tegen den Driehoek en Heibos,waarna hij met een flitsende dribbel in de 16 meter zijn man passeerde en met een gemeten pas Briek aanspeelde aan de tweede paal die maar hoefde binnen te tikken.Dan moet je weten dat we maandag nog maar voor de eerste keer een kwartier getraind hadden op het zoeken van de vrije man aan de tweede paal,dit is echt ongelooflijk!We bleven controle houden over de wedstrijd alleen was onze passing in de waarheidszone niet goed genoeg en hielden we het ook niet altijd even goed breed maar toch kwamen we in het eerste kwart nog 0-2 voor.Een hard schot van Simon kwam op de vuisten van de keeper terecht maar Briek was wederom goed gevolgd om zijn tweede doelpunt van de dag binnen te tikken.In het tweede kwart werd het al snel 0-3,Simon bediende Matteo die dit dankbaar in gebruik nam door de keeper te dribbelen en de 0-3 binnen te tikken en in minuut 32 dan een prachtige actie van Simon en Camile waarbij die eerste met een overhoekse flankverandering de bal met een halfhoge pas in de hoek van de 16 meter klaargelegde in de loop van Camile die de 0-4 ruststand binnenschoot.Het was voor onze ploeg echt wel bij momenten nog een moeilijke opgave om door die dubbele afweergordel te geraken,de ruimtes werden zo heel klein en het speelveld was al niet van de grootste.Toch waren het vandaag vooral ontzettend knappe doelpunten die we scoorden en na 5 minuten spelen in de tweede helft was het wederom prijs,Camile ontsnapte over rechts en met een gemeten lange voorzet viel de bal op de voet van de infiltrerende Matteo in de 16 meter die de bal heerlijk kon binnentikken.De rest van het derde kwart werd ons spel wat slordiger en tot echt veel uitgespeelde kansen kwamen we niet meer.Ook in het vierde kwart was het wachten tot in minuut 70 op nog een doelpunt,nu was het Jules die op een corner goed gevolgd was en 0-6 scoorde.5 minuten voor tijd,we hadden heel de wedstrijd amper een kans weggegeven,stonden we verkeerd en werden we koud gepakt op de counter.In plaats van gewoon mee te lopen langs de binnenkant met onze tegenstander verkozen we om een onnodige fout te maken net buiten de 16 meter,de vrije trap ging eerst nog tegen de deklat maar in de rebound werd de bal binnengekopt.Een minuut later was het wel terug onze beurt en na een flater in de verdediging kon Camile profiteren en de 1-7 tegen de netten schieten.Om in stijl af te ronden deed Daniel wat Simon bij de 0-4 deed en op bijna identieke wijze werd nu Charles op rechts vrijgespeeld die met zijn hoofd de bal klaarlegde voor zijn rechter voet en in 1 tijd binnenschoot.Wat een prachtgoal was dit zeg!!!1-8 was uiteindelijk de einduitslag en gezien de wedstrijdomstandigheden kon ik hier best nog tevreden mee zijn en wat me nog het meest trots maakt is dat de zaken waar we de voorbije periode op getraind hebben er ook meer en meer beginnen uit te komen..Proficiat jongens!De trainer