Datum

17 september 2022 15:00

Accommodatie

Kattegat

Vandaag kregen we met Driehoek U17A een ploeg over de vloer die we nog niet kenden en vermits ze over 2 U17 ploegen beschikken konden we ons aan een serieuze tegenstand verwachten.Toch wilden we vandaag niet afwijken van ons plan om dit seizoen dominant voetbal te gaan spelen maar dat dat consequenties kon inhouden dat wist ik op voorhand.Al vanaf minuut 1 gingen we hoog druk zetten en al vanaf de eerste baltoets van de keeper speelde die de bal zo in de voeten van Daniel die ons al op 1-0 bracht maar amper 2 minuten later laten we van buiten de 16 meter een afstandschot vertrekken waar 7 spelers van ons rond staan en 1-1.Dit kan en mag niet gebeuren!Druk op de bal ten alle tijden was ons hoofddoel en dit werd al snel verwaarloosd.Dit bedoel ik dus ook met leren het spel te lezen,juiste positie innemen,bijsluiten indien nodig enz...en vooral communicatie onderling!Hoe dikwijls ik niet aangeef dat je alleen tot resultaten kunt komen als je samenwerkt en dit is toch nog wel een werkpunt is zo gebleken.Uiteindelijk zit de winningspirit al wel grotendeels in de groep en dat is goed,we hebben de voorbije 2 weken zeer goede wedstrijden afgeleverd en ruim gewonnen en dat wilden we vandaag ook.We namen de wedstrijd stilaan in handen,achteraan gaven we geen krimp maar vooraan konden we de openingen niet vinden en de speelruimtes werden niet groot genoeg gemaakt.Hoe korter spelers bijeen staan hoe sneller en preciezer de balbehandeling moet zijn en die beheersing is iets waar we de komende maanden echt verder op moeten doortrainen.Na ca.10 minuten spelen dan toch de echte eerste dreiging van onze kant,Berten sterk uitgevoetbald en dan Jules diep gestuurd op een manier waar we op getraind hadden maar het leverde net geen kans op.4 minuten later was het wel een kans en wat voor één!Wederom Berten sterk in het uitvoetballen,het spel verlegd naar Camile waarna Jules wederom diep werd gestuurd en alleen op de keeper kon afgaan.Hij was niet egoistisch,speelde het knap en koelbloedig uit en legde nogmaals breed naar Daniel maar deze tikte heel nonchalant naast.Wel waren we ondertussen op stoom gekomen en gingen volledig op de speelhelft van de tegenstander spelen,Jore en Berten hielden het centraal dicht en onze backs Briek en Joren kwamen hoger op het veld om de bal te recupereren.De laatste 5 minuten kwamen ze er niet uit op uitzondering van de lange ballen van de keeper en dan nog.Simon probeerde nog met een individuele rush maar speelde de bal net te ver van de voet in de waarheidszone waardoor weg kans,en een actie van de sterk spelende daan over rechts waar er geen enkele infiltratie was van de andere spelers.Looplijnen,blijf in beweging,lees het spel en blijf meedoen met zijn allen want dit zijn open kansen die jullie laten liggen.In de allerlaatste minuut was er nog een goede actie tussen Charles en Camile na wederom een sterke balrecuperatie van Briek diep op de helft van de tegenstander maar scoren deden we niet meer.Niet iedereen zat echt goed in de wedstrijd in het eerste kwart en het was nu zaaks om volledig in die zone te geraken.Matteo en Nand kwamen in en we waren in de eerste 2 minuten al direct 3 keer gevaarlijk,Matteo kreeg in de eerste minuut zelfs al een stevige tackle te verwerken maar dat is de Matteo dat we willen zien.Rechtstaan en hup we zijn weer vertrokken,dat is slim zijn in die situaties en je niet laten opjagen en gewoon je wedstrijd spelen.De kansen bleven zich wel opstapelen de rest van het 2 e kwart,we zorgden op rechts met Matteo voor veel diepgang maar we speelden het echt niet goed uit waardoor we gingen rusten met een 1-1 tussenstand.In de tweede helft bleef het spelbeeld zowat gelijk,wij speelden hoog druk op de helft van de tegenstander waardoor we ontzettend veel mogelijkheden hadden maar we speelden het echt echt echt niet goed uit,er werd veel te weinig de ruimte tegen de zijlijn benut waardoor alles redelijk op slot bleef bij de tegenstander.Natuurlijk zeggen ze in voetbal dan wel eens het deksel op de neus krijgen en in minuut 70 was het van dat.Eerst hield Dries ons nog goed recht maar we verliezen het duel bij de 2e bal met een hoekschop als gevolg.Met een kopbal hard onder de deklat werd er binnengekopt en dat was een hele zure want Dries had nog maar amper een bal gezien met uitzondering van onze terugspeelballen en 1-2 achter.Tja wat kan ik hier op zeggen,meer dan 60% balbezit en meer dan 70% gespeeld op de helft van de tegenstander en 1-2 achter is niet leuk maar is wel iets waar we alleen maar sterker door gaan worden.Ik mag zeggen dat ik het potentieel binnen onze groep al redelijk goed kan inschatten en we gaan de komende maanden dan ook heel hard werken aan details en blijven samenwerken,de resultaten zullen dan zeker vanzelf volgen!Aan onze inzet valt ons niets te verwijten,we bleven ook in de laatste 10 minuten ons spel spelen en dat loonde in minuut 79.Sterk verdedigend werk van Jore die na een snelle omschakeling centraal infiltreerde en foutief moest gestopt worden.Op de daaropvolgende vrije trap werd Camile nog net afgeblokt in de 16 meter maar de bal belande bij Charles.Hij schoot van buiten de 16 meter op doel waarna een tegenspeler de bal met de hand had afgeblokt binnen de 16 meter met als gevolg een penalty.Deze werd binnengeschoten door Daniel maar verder dan dat kwamen we niet meer.Dit was een wedstrijd dat we normaal altijd winnen maar dit kan dus ook een consequentie zijn van dominant voetbal zoals in het begin al aangegeven.Als we ons systeem van vorig jaar hadden gespeeld dan hadden we wel veel meer ruimte in de rug van de tegenstander gekregen maar hadden we ook veel meer meters moeten afleggen.Onthoud vandaag vooral dat als je het speelveld klein houd je veel sneller en preciezer gaat moeten gaan denken en handelen.De trainer