Datum

3 september 2022 13:00

Accommodatie

SV Wildert

Voor onze eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen moesten we al direkt naar Wildert voor een eerste topper.Door omstandigheden hadden we nog maar weinig kunnen trainen maar we begonnen toch wel vol vertrouwen aan de wedstrijd.De opbouw werd van achteruit goed verzorgd alleen het baltempo lag veel te laag waardoor we de openingen tussen de lijnen niet direkt of te laat vonden.Tot overmaat van ramp kregen we na 2 minuten spelen ook al heel ongelukkig 1-0 tegen.Een blijkbaar onschuldige terugspeelbal op onze keeper botste net omhoog op het moment dat hij wilde inspelen waardoor de bal afschampte op de voet en pardoes tegen de rug van de aanvaller kwam en deze de bal maar hoefde binnen te tikken.De onzen lieten het niet aan hun hart komen en bleven de opbouw toch goed verzorgen,alleen zat er veel te weinig tempo in waardoor er in het eerste kwart amper kansen werden bijeengevoetbald.Wildert was 1 keer gevaarlijk met een schot onder de deklat die door Daniel werd overgetikt en aan de overkant kon Camile dreigen met een gekraakt schot voorlangs.Na het eerste kwart was het dan ook nog steeds 1-0 en werd er aangegeven dat de opbouw goed verliep en dat er goed gekanteld werd alleen moest er veel sneller diepgang gezocht worden.De onzen hadden dit ook begrepen en al snel grepen we Wildert bij de keel.Vooral over rechts met Charles en Briek kwam er veel meer snelheid en diepgang en we hielden ook veel beter hoog druk bij balverlies op de helft van de tegenstander waardoor Wildert amper aan combineren toekwam.Via schoten van Matteo,Jules en Dries waren we gevaarlijk maar het vizier stond nog niet goed gericht,wel bleven we goed druk houden en konden ook enkele hoekschoppen versieren.Eerst ging Dries nog net onder een voorzet door waarna Nand probeerde met een schot maar deze werd nog net afgeblokt.De gelijkmaker kon nu echt wel niet meer uitblijven en na bijna 35 minuten spelen was het uiteindelijk toch raak.Een knappe 1-2 tussen Matteo en Camile werd door deze laatste mooi buitenkant voet in het hoekje gelegd,dit was op dat moment oververdiend!Toch wel even vermelden dat Dries ontzettend sterk was ingevallen na 20 minuten en steeds een dreiging was voor de Wildertse defensie en met snel combinatievoetbal steeds de vrije man vond.Uiteindelijk kwamen we niet echt meer tot kansen en gingen we de rust in met 1-1.Tijdens de rust werd aangegeven dat we in de tweede helft dit spel gewoon moesten verderzetten en dat de doelpunten automatisch zouden volgen.De woorden waren nog niet koud en al na 2 minuten was het raak!Dries speelde goed breed op Charles die de bal meenam,hield zijn tegenstander goed af waarna hij infiltreerde in de 16 meter en overhoeks binnenschoot.Wildert had nog maar net afgetrapt en na een goede balrecuperatie van Simon op het middenveld zocht hij diepgang met de bal aan de voet en schoot de 1-3 van buiten de 16 meter staalhard onder de deklat binnen.Wildert was nu wel helemaal het Noorden kwijt en na een inworp van Charles speelde Dries met een lobbal door naar de infiltrerende Simon die de bal met zijn hoofd meennam in de 16 meter maar zijn lobbal ging over.We hadden de wedstrijd volledig onder controle en onze verdediging stond als een huis,Wildert kwam er helemaal niet meer aan te pas.We bleven wel goed druk houden maar we hervielen nu wel in een oude gewoonte,we bleven niet meer rustig aan de bal en gingen meer en meer terug in de duels spelen ipv uit de duels wat resulteerde in te veel balverlies.We kropen te veel naar binnen ipv het spel breed te houden en de tegenstander achter de bal te laten lopen.Na 55 minuten spelen eindelijk nog eens een kans,Simon werd goed de diepte ingestuurd door Dries maar besloot over het doel.Een minuut later wederom een doorsteekpas van Dries nu op Charles maar die laatste nam de verkeerde keuze,ipv door te draaien en alleen voor de keeper te komen besloot hij terug te kappen waardoor balverlies.In de laatste 20 minuten speelden we de wedstrijd zonder problemen uit,het mag wel gezegd dat Wildert geen wissels had en dat wij nog veel frisser waren.In minuut 65 kaatste Charles na een inworp van Jules naar Camile die op zijn beurt aflegde op Simon die de 1-4 koel en laag over de grond in de hoek binnenschoot.In minuut 72 was het wederom Simon die na afleggen van Nand de kers op de taart legde met een afstandschot van ver buiten de 16 meter in de kruising.De laatste actie was weggelegd voor Nand die niet wilde onderdoen voor Simon,hij legde de bal goed voor zijn rechter maar besloot op de kruising ipv in de kruising.Een toch wel welverdiende overwinning voor onze jongens en nu op naar de volgende topper volgende zaterdag thuis tegen Heibos.Proficiat mannen!