Datum

26 oktober 2022 19:45

Accommodatie

Kattegat

Vandaag kregen we voor onze tweede bekerwedstrijd Ezaart Mol op bezoek,wilden we nog kans maken om door te stoten dan moest deze wedstrijd zeker gewonnen worden.We begonnen dan ook sterk aan de wedstrijd en namen het heft in eigen handen en al in minuut 1 een goede combinatie van Jules met Daniel maar we speelden het net niet goed uit.Paar minuten later opnieuw een goed opgebouwde combinatie over rechts met Briek,Jules en Simon maar zonder succes en een minuut later werd Matteo over links diep gestuurd maar zijn voorzet werd nog net onderschept door de keeper.In minuut 8 was het dan toch raak!Een slimme balrecuperatie van Simon centraal op het middenveld (zonder duel aan te gaan maar de ballijn goed gelezen) die Daniel aanspeelde die op zijn beurt de 1-0 binnenschoot.De volgende 10 minuten verliepen iets moeizamer met meer middenveldspel en meer duels,onze tegenstander speelde ook steeds met lange ballen waardoor het bij momenten wat rommelig was.Toch probeerden de onzen zoveel mogelijk controle over de bal te houden en de voetballende combinaties te zoeken en dat verliep bij momenten heel goed maar verder dan 1-0 kwamen we niet meer in het eerste kwart.Ook in het begin van het tweede kwart bleven we de wet dicteren,eerst was er wederom een goed opgezette aanval over rechts gevolgd door een lage voorzet van Jules zonder succes en iets later kreeg Nand de bal aangespeeld door Simon.Deze legde de bal goed en schoot in minuut 25 de 2-0 knap binnen met een geplaatst schot.Onze tegenstander kwam ons nu hoger onder druk zetten en ons voetbal van achteruit liep niet meer zo vlot omdat er te weinig beweging was zonder bal.Toch gaven we niet echt kansen weg waardoor 2-0 dan ook de ruststand was.Tijdens de rust werd er dan ook gevraagd om in de tweede helft terug meer de bal het werk te laten doen en de combinaties proberen simpel te houden want de wedstrijd was helemaal nog niet gespeeld.In tegenstelling tot zaterdag werd er vandaag wel beter met de kansen omgesprongen en het was Matteo die op aangeven van Daniel al snel de geruststellende 3-0 op het bord schoot.Paar minuten later wederom Matteo met een laag afstandschot maar de keeper kon nog net met de voet ontzetten.We bleven in tegenstelling tot het tweede kwart nu wel goed druk op de bal zetten waardoor onze tegenstander er helemaal niet meer onderuit kwam.In minuut 50 werd Daniel diep aangespeeld die op zijn beurt goed en snel doorspeelde naar Jules en hem zo alleen voor de keeper bracht,Jules omspeelde de keeper en duwde de 4-0 tegen de netten.In het begin van het laatste kwart werd dan de knapste combinatie van heel de avond op de mat gelegd,via Camile kwam de bal bij Nand die goed doordraaide en Charles aan de buitenkant aanspeelde.Charles speelde direkt door naar Daniel die na een 1-2 met de infiltrerende Camile de 5-0 binnenschoot.Kort daarop een solo van Simon maar zijn schot werd nog knap gesaved door de keeper.De laatste 10 minuten werden probleemloos uitgespeeld met als resultaat een knappe en verdiende overwinning!Ik mag zeggen dat ik vandaag de ploeg heb zien voetballen hoe ik het in gedachten heb en als we dit elke wedstrijd gaan kunnen brengen dan gaan er niet veel ploegen zijn die ons in de problemen kunnen brengen.Ook wil ik nog eens een dikke pluim geven aan onze verdediging want zonder het goede werk van hen is het onmogelijk om een goed resultaat neer te zetten!Proficiat gasten aan heel de ploeg vandaag..De trainer