Datum

29 april 2023 14:30

Accommodatie

Cmp.: Exc.Essen

Voor onze laatste competitiewedstrijd van het seizoen trokken we naar onze buren uit Essen.In het verleden stonden deze wedstrijden al wel gecatalogiseerd als best wel pittig en potig en moesten we ook nog op het laatste moment Simon en Jules afstaan aan de U21 waardoor we met 12 ten strijde trokken.Zoals in mijn opleidingsplan voorzien hanteerden we een 4-4-2 in middenblok,terug meer georganiseerd en de tegenstander iets lager op het veld opvangen om van daaruit bij balrecuperatie snel om te schakelen.Onze start was verschroeiend,we werden al wel heel snel (in minuut 2) geholpen door een strafschop vanwege handspel,door Joren koel in de winkelhaak getrapt maar het was echt wel powerplay!Eerst waren het Daniel en Charles die in een omschakelmoment voor gevaar zorgden met een hoekschop als gevolg en iets later Matteo met een schot dat afgeblokt werd en ook in hoekschop verdween.Deze werd door Matteo perfect aangesneden getrapt maar Berten kwam net een teen te kort om binnen te tikken.Bij de volgende gevaarlijke actie gingen Charles en Daniel goed door maar in de scrimmage viel de bal niet echt goed en iets later wederom een snelle omschakeling na balrecuperatie van Jore deze keer.Spijtig genoeg namen we niet altijd de juiste keuze waardoor we het nalieten om onze minimale voorsprong verder uit te diepen.De verdedigende taken bij balverlies werden wel uitstekend uitgevoerd en dat zorgde ervoor dat onze tegenstander amper aan voetballen toekwam.Heel af en toe kwamen ze eens op onze speelhelft maar heel dreigend was het wel niet en we gaven amper iets weg.In B+ bleven we goed steeds de vrije man zoeken en gezien onze handelingssnelheid week na week begint te verhogen maken we de bal ook minder en minder bespeelbaar voor de tegenstander (hier moeten we ook verder op blijven werken want daar is nog een grote progressiemarge).De volgende gevaarlijke aanval werd opgezet door Nand en Matteo,met perfect samenspel kwamen ze er snedig uit maar het leverde geen doelpunt op en kort daarop was het Daan die Nand diep stuurde.Deze laatste toverde met een sublieme balbehandeling,speelde Daniel aan maar deze laatste zijn aflegger was net niet goed genoeg om tot een schot te komen.De laatste actie was er nog 1 van Matteo met een individuele actie maar zijn schot ging voorlangs.Ja je leest het goed,dit was allemaal nog maar in het eerste kwartier en het had eigenlijk al 0-3 of 0-4 moeten zijn.Wat ik vandaag wel heel knap vond van de ploeg is dat ze zelf initiatief namen,het lef hadden om achteraan 1 op 1 te gaan spelen (dit kan je alleen doen als je sterker bent dan je tegenstander) en om over te schakelen op dominant voetbal (de tegenstander hoog op het veld vastzetten).Onze aanvallers zijn de eerste verdedigers en wanneer zij dit goed doen bij balverlies en de rest goed aansluit kom je tot dit resultaat.Het volgende werkpunt hierin is wel om de ballijnen in die driehoeken nog beter af te sluiten maar daar ga ik de komende week op training wel verder op in.In het tweede kwart kwam Camile mee in de spits en konden we nog meer gewicht in de schaal leggen in de duels en dat zorgde al snel voor gevaar.Eerst zette hij samen met Matteo een aanval op en bediende Daan maar zijn schot kwam er spijtig genoeg niet goed genoeg uit.2 minuten later wederom Camile met een individuele actie waarbij hij alleen voor de keeper verscheen maar zijn poging werd knap gered.Wel kregen we hieruit wederom een hoekschop waar Daniel net niet goed bij de bal kon om binnen te koppen.We speelden echt wel heel dominant voetbal en de doelpunten konden toch niet uitblijven,uiteindelijk was het in minuut 33 dat Daniel de oververdiende 0-2 kon binnenkoppen.Hij deed dit heel beheerst op voorzet van Charles en hij had nu de smaak te pakken want een minuut later schilderde hij met een afstandschot in de winkelhaak de 0-3 op het bord.Met deze stand gingen we dan ook de rust in,we hadden een heel volwassen eerste helft gespeeld en het was nu van belang in de tweede helft om niet te verzwakken en de tegenstander niet terug in de wedstrijd te laten komen.De onzen hadden het goed begrepen en gingen verder op hun elan,Timo kwam terug naast Daniel in de spits en beide zorgden al snel voor het eerste gevaar maar Timo kon net niet bij de bal.Kort daarop was het de beurt aan Daniel om een individuele actie in te zetten maar hij werd nog afgestopt door de keeper en Camile schoot de rebound voorlangs.De aanvallen bleven elkaar opvolgen,onze tegenstander was helemaal het Noorden kwijt en de onzen roken bloed.Nu waren het Camile en Nand die combinerend voor gevaar zorgden,de bal kwam tot bij Timo maar ook zijn schot verdween niet tegen de netten.Gelukkig was Daniel goed gevolgd en schoot de rebound in 2 tijden wel binnen en kort daarop was het Matteo die met een schot de 0-5 forfaitscore op het bord knalde.Met nog 1 kwart te spelen was de overwinning nu wel veilig gesteld maar de onzen waren nog steeds hongerig,Jules en Simon waren ondertussen nog aangekomen en mochten zo de competitie nog mooi mee afsluiten.Die eerste deed dit al bij de allereerste gedragen aanval,Berten stuurde hem diep en met een overhoeks schot verschalkte hij de keeper.Ook Simon was nog met veel goesting ingevallen en Essen was niet alleen het Noorden kwijt maar ondertussen ook al de andere 3 windstreken.In minuut 7 resulteerde dit in wederom een strafschop maar Dries liet de kans liggen om ook tot scoren te komen en schoot over.In de laatste 10 minuten verwaterde ons spel wat maar onze verdedigers stonden pal,wel heel spijtig dat we in blessuretijd nog dom balverlies leiden door onnodig te willen dribbelen rond onze 16 meter en zo nog een strafschop weg te geven.Toch ben ik een ontzettend trotse coach,de ploeg heeft hier een serieus statement afgeleverd en blijft week na week stappen vooruit zetten in het proces.Dikke proficiat voor deze prestatie en nu nog een laatste keer knallen op het Internationaal tornooi!De trainer.