Datum

23 september 2023 12:30

Accommodatie

Kattegat

Vandaag kregen we de leider over de vloer en in tegenstelling tot vorige week op Essen waar we direkt kozen voor aanvallend voetbal legden we vandaag de nadruk op het defensief opvangen van de tegenstander in blok.Dit wil zeggen dat heel de ploeg bij B- zich compact organiseert op eigen speelhelft tussen de 16 meter en de middenlijn.In het begin was het nog even zoeken en kregen we spijtig genoeg al snel 0-1 tegen door wederom instappen,dit is iets wat er wel snel gaat uit moeten willen we competitief worden in onze reeks.Als je in de waarheidszone het duel aangaat dan moet je het ook winnen,wanneer je uw rechtstreekse duels niet kunt winnen moet je je tegenstander opvangen.We gaan daar de komende weken op training dan ook extra de nadruk op leggen.Wel vond ik dat voor de rest ons plan goed werd uitgevoerd want onze tegenstander kreeg niet echt uitgespeelde mogelijkheden,wel werd het in het eerste kwart nog 0-2 door weeral een individuele fout van ons.Als centrale verdediger moet je het spel opbouwen van achteruit in B+ en nooit centraal gaan lopen met de bal aan de voet als de vrije ruimte er niet is.Maar goed de schade bleef al bij al nog beperkt alleen waren we in B+ wel ondermaats,we konden de bal niet in de ploeg houden wat resulteerde in het feit dat we in het eerste kwart amper op de helft van de tegenstander konden geraken.Het klopt dat de tegenstanders grotendeels fysiek wel sterker waren maar dan juist is het van belang om uit de duels te gaan voetballen en daar is nog veel werk aan de winkel.De kwaliteit aan de bal is bij de meesten nog ondermaats in de wedstrijden,natuurlijk sta je in tegenstelling tot op training veel meer en sneller onder druk en daar moeten jullie je bewust van zijn.Het lichaam gebruiken om de bal af te schermen en hem niet kwijt te spelen want dan blijf je als ploeg steeds onder druk staan.Het kost steeds meer energie om achter de bal aan te lopen dan hem in de ploeg te houden en als we de bal niet hebben kunnen we ook niet tot scoren komen.In het tweede kwart kwam Mats K achterin in de ploeg en Nicola in het aanvallend compartiment en dat wierp zijn vruchten al snel af,onze tegenstander liep nu steeds tegen een muur aan.Onze verdediging stond nu als een huis en werd goed ondersteund door het centraal duo Louis en Filip en onze flankaanvallers Nelles en Daan.Aan de bal was er nu ook veel meer kwaliteit en onze eerste aanvallend actie kwam er dan ook van de voet van Nicola,hij werd goed aangespeeld in de 16 meter en na een knappe dribbel legde hij af op de infiltrerende Louis maar deze kon de bal net niet goed raken waardoor zijn schot naast ging.Heel veel kwamen we nog niet aan de bal maar wanneer dat wel het geval was werd er al veel beter gecombineerd.Toch mag gezegd dat onze tegenstanders beter waren maar dankzij een goede samenwerking van de hele ploeg konden we toch stand houden en af en toe tegenprikken.We kregen nog een tweede goede mogelijkheid voor de rust en deze kwam wederom van de voet van Nicola,hij werd centraal aangespeeld en met een pas goed breed op Daan kon deze laatste helemaal alleen op doel af maar liep spijtig genoeg zichzelf en de bal voorbij waardoor we de rust in gingen met nog steeds de 0-2 op het bord.Het enigste wat ik tijdens de rust vroeg was om deze lijn in de tweede helft verder te trekken,blijf gefocust op de defensieve taken en probeer bij de omschakelingen iets meer kwaliteit aan de bal te brengen en dan zit er zeker de mogelijkheid in om een doelpunt te maken en onze tegenstander nog wat zenuwachtiger te maken dan dat ze al waren.Onze tegenstander was dan ook niet zo blij uit de kleedkamer gekomen en bij de eerste balrecuperatie van Mats bibberden ze nog meer.Hij infiltreerde met de bal aan de voet,zette een 1-2 op met Kobe en sneed in de 16 meter de laatste man voorbij.De tegenstander kon niet anders dan aan zijn arm te gaan hangen om Mats uit zijn evenwicht te halen waardoor zijn schot niet goed meer gericht was en naast verdween.Eigenlijk hadden we hier ook wel een penalty kunnen krijgen want de fout had wel degelijk effect op het vervolg maar goed de wedstrijd ging door en we moesten onze focus behouden.Wel namen we nu bij momenten iets te veel risico op onze posities waardoor het af en toe wat chaotisch was maar toch bleven we overeind en konden nog 1 keer goed tegenprikken in het derde kwart.Tigo zette zich goed door maar kreeg de bal net niet tot bij Filip waardoor het nog steeds 0-2 bleef.We hadden geen enkele kans weggegeven in dit kwart en hadden we tot scoren kunnen komen dan weet je nooit wat er in het laatste kwart nog mogelijk was.Nu in 1 kwart nog minstens 2 keer scoren en geen doelpunt meer tegen krijgen tegen de leider en toch wel heel sterke tegenstander was wel wat van het goede te veel gevraagd.Het kwaliteitsverschil aan de bal was bij sommigen nog veel te groot momenteel,toch kregen we nog 1 kans bijeengevoetbald via een goede combinatie tussen Daan,Sepp en Nicola waarbij deze laatste tot een schot kwam maar niet stevig genoeg om de keeper te verontrusten.Toch ben ik heel trots op de prestatie van de ploeg en hierop kunnen we verder bouwen.De trainer