Datum

18 november 2023 12:30

Accommodatie

Kattegat

Vandaag kregen we Westmalle op bezoek,in de heenwedstrijd hadden we daar nog een zware pandoering gehad en we waren ook voorbereid nu op hun fysieke spel.Ik had dan ook gevraagd aan de ploeg om te geloven in zichzelf en voetbal te spelen,niet alles zal direkt lukken maar al doende leert men en de uitslag is momenteel nog niet van belang.Wij als trainers weten al langer dan vandaag dat we voor de meeste ploegen niet moeten onderdoen alleen is het zaaks om vanuit de organisatie te vertrekken en de kleine fouten met dikwijls grote gevolgen (tegendoelpunten) er uit te halen.De onzen hadden het goed begrepen en ondanks het slechte weer was iedereen gebrand om er in te vliegen en er een goede wedstrijd van te maken.Er was ook gevraagd aan de aanvallende spelers om ten alle tijden druk op de bal te houden zodat ze hun geliefkoosde spel met lange ballen niet konden spelen en dat werd goed uitgevoerd.Mijn inschatting bleek toch wel correct want na een studieronde van 10 minuten kwam het eerste echte gevaar van onze kant.Finn probeerde het met een schot maar deze werd nog afgeblokt door een tegenstander en een paar minuten later een schot op de paal na toch wel een knappe actie en assist van Nicola.We hadden ze in onze greep en kort voor het einde van het eerste kwart was het dan toch raak!Finn lag wederom aan de basis en na een flitsende actie bediende hij de inlopende Kobe die strak en hard naast de paal binnenschoot met een magistraal schot.Je voelde het vertrouwen groeien bij de onzen en al snel in het tweede kwart kregen we een strafschop die feilloos door Finn werd omgezet waardoor de zenuwachtigheid bij de tegenstander begon toe te nemen.Om eerlijk te zijn was het vooral onmacht want wij waren de enigste ploeg die echt probeerde te voetballen en ik ben als trainer ontzettend trots op de stappen die de ploeg ondertussen al gezet heeft en alsof het niet mooier kon was het Sepp die na een hoekschop van Finn in 1 tijd overhoeks binnenknalde!Onze tegenstander was helemaal het Noorden kwijt en werd van het kastje naar de muur getikt nu en na een zoveelste uitgespeelde kans was het Sepp die alleen voor de keeper verscheen en de 4-0 aan de voet had maar ongelukkig de bal niet goed kon raken waardoor we maar met een 3-0 voorsprong de rust ingingen.Ik had tijdens de rust wel aangegeven dat er nog 40 minuten moest gespeeld worden en dat we deze lijn in de tweede helft moesten doortrekken.Spijtig genoeg moest ik Mats K wisselen omdat hij al een midweekwedstrijd in de benen had met de U17 en nam ik de foute beslissing in de posities waardoor we al snel na hoog druk zetten van de tegenstander een tegentreffer moesten slikken.Er sloop wat paniek in de ploeg en ons voetbalspel leed eronder,ze lieten ons nu niet meer voetballen waardoor de kwaliteit aan de bal bij ons achteruit ging en we nog meer en meer onder druk kwamen te staan met resultaat dat we nog een tegendoelpunt moesten slikken na het zoveelste onnodige balverlies.Ook zijn er bij ons nog enkele spelers die te weinig meerwaarde brengen en veel te veel onnodig balverlies lijden waardoor we de controle over de wedstrijd helemaal verloren spijtig genoeg.In het laatste kwart konden we ons nog wat herpakken en door het hoog druk zetten van de tegenstander kwam er veel ruimte in de rug maar we speelden het helemaal niet goed meer uit.Ook zaten er bij ons een paar jongens fysiek door waardoor onze aanvallende spelers in de tweede helft te veel hun verdedigende taken verwaarloosden en het druk zetten werd niet door iedereen goed uitgevoerd waardoor we onder druk bleven staan.Je moet begrijpen dat druk zetten niet altijd wilt zeggen dat je het duel moet aangaan,je moet de juiste keuze kunnen maken tussen positieve en negatieve druk en als de tegenstander individueel fysiek sterker is moet je heel regelmatig kiezen voor negatieve druk.Dit wil zeggen de ballijnen vastzetten en tegenstander opvangen binnen een paar meter zodat je niet uitgeschakeld wordt in een 1 tegen 1 situatie.Ook onze verdedigers stappen nog te veel in waardoor er steeds spelers uit hun posities moeten komen om te komen helpen en er daardoor gaten vallen in onze verdediging en we uit de organisatie geraken.Toch wel een pluim aan Jules vandaag die heel attent was en goed meespeelde en het eigenlijk niet verdiende om tegendoelpunten te krijgen.In het laatste kwart kon de wedstrijd nog alle kanten uit maar je zag dat er een aantal spelers op hun tandvlees begonnen te zitten en uiteindelijk was Westmalle de enige ploeg die nog tot scoren kwam waardoor de eindstand 3-3 werd.Ondanks dat we de overwinning niet hebben kunnen binnenhalen ben ik wel ontzettend trots over de wedstrijd van vandaag,we hebben als ploeg al grote stappen gezet en op de eerste helft van vandaag kunnen we verder bouwen en dan gaan de resultaten niet uitblijven.Knappe prestatie vandaag ondanks de toch wel moeilijke omstandigheden!De trainer