Datum

4 november 2023 12:30

Accommodatie

Kattegat

Vandaag kregen we met Essen een tegenstander tegen van evenwichtig niveau,we hadden daar ongelukkig met 4-1 verloren maar we waren er vandaag op gebrand om de 3 punten thuis te houden.We wisten dat ze heel fysiek spelen dus het was vandaag de zaak om uit het duel te gaan voetballen.We begonnen goed aan de wedstrijd en de eerste echt goede kans voor ons kwam er van de voet van Filip.Hij nam een voorzet van op rechts in 1 tijd op de slof maar de keeper haalde de bal nog uit de bovenhoek.Net op het moment dat we de wedstrijd in handen begonnen te nemen kwamen we heel ongelukkig al snel 0-1 achter.Bij een hoekschop schoof de bal op het natte veld door en verdween uit het niets tegen de netten.Alsof dat nog niet genoeg was gebeurde kort daarop net hetzelfde en kwamen we net zoals in de heenwedstrijd al snel 0-2 achter en om eerlijk te zijn was er in beide fases niemand van ons die echt de bal aanviel waardoor we dit laten gebeuren.We gaan dit op training verder bespreken hoe we met deze situaties moeten omgaan,toch mag gezegd dat de tegenstander een aantal heel grote spelers had en dat we in deze situaties niet zo nonchalant mogen zijn en hoekschoppen zomaar weggeven.En als dat nog niet genoeg was stonden we te gapen op een schot waarbij enkel een tegenstander goed gevolgd was met het resultaat dat we na een kwart spelen al zwaar achter stonden.Tja wat zeg je dan,komaan jongens voetballen alsof het nog 0-0 staat en zo kwamen we ook het veld op.Nu begonnen we stilaan vrank en vrij te voetballen waardoor de kansen kwamen,eerst probeerde Nicola het met een schot dat naast ging en iets later infiltreerde Mats K heel goed maar zijn schot werd gered door de keeper.We werden nu wel dominant maar we maken toch zo moeilijk doelpunten,net voor rust verlegde Nicola het spel nog heel goed maar ook Filip zijn schot misste zijn richting waardoor de stand onveranderd bleef bij de rust.Wat ik heel knap vond van de ploeg was het feit dat we in bijna alle omstandigheden probeerden om te blijven voetballen en de vrije man te zoeken terwijl onze tegenstander het veel meer deed met lange ballen en individuele acties van enkele spelers.Kort na de rust kregen we dan uiteindelijk wat we verdienden,Nicola schudde een perfecte actie uit zijn voeten en bediende Filip die in 2 tijden de bal tegen de netten kreeg getrapt.Het vertrouwen begon te groeien bij de onzen en we gingen resoluut op zoek naar de aansluitingstreffer.Ik wist dat wanneer we bleven voetballen dat onze tegenstanders het niet gingen kunnen blijven belopen.Er ontstond enorm veel ruimte alleen speelden we het spijtig genoeg veel te weinig goed uit.Daan liep er op rechts keer op keer zijn tegenstander uit maar de kwaliteit aan de bal was niet goed genoeg om tot uitgespeelde kansen te komen.1 keer kwam de bal wel goed aan bij Nicola die niet twijfelde maar zijn schot werd miraculeus uit de benedenhoek gehaald,dan maar op een andere manier proberen en een bal achter de verdediging proberen te leggen en met infiltrerende spelers zonder bal te werken.Met succes want de eerste bal van Mats K kwam perfect aan bij Filip die de kans nu niet liet liggen en de 2-3 binnenknalde.Het momentum lag nu volledig in onze handen maar spijtig genoeg werden we hier niet voor beloond en kregen door een derde scrimmage van de middag nog de 2-4 tegen.Toch ben ik ontzettend fier op de ploeg dat ze,in tegenstelling tot een maand geleden hun hoofd nog lieten hangen,ze nu mentaal sterk bleven en met goed combinatievoetbal op zoek bleven gaan naar nog een doelpunt om zo in de wedstrijd te blijven.Mats K die momenteel een basisplaats heeft bemachtigd bij de U17 had de ervaring meegebracht naar onze ploeg en begon meer en meer te infiltreren wat uiteindelijk opbracht en na samenspel met Finn ons terug wat hoop gaf met de 3-4.Spijtig genoeg was dit uiteindelijk de uitslag,toch ben ik ontzettend trots op de prestatie van onze jongens!Blijf op deze weg verder werken en doe iets met wat er jullie op de trainingen aangereikt wordt en dan ben ik zeker dat we binnen de kortste keer competitief kunnen zijn en gaan er zeker overwinningen op volgen.Als de focus er vandaag vanaf minuut 1 had geweest dan had dat vandaag al het geval kunnen en moeten zijn.De trainer