Datum

16 september 2023 13:00

Accommodatie

Cmp.: Exc.Essen

Vandaag moesten we naar Essen en we wilden de goede prestatie van vorige week doortrekken.In de eerste minuten was het voor beide ploegen nog wat zoeken maar in minuut 8 waren wij de eerste die een goede kans konden bijeenvoetballen,Mats K infiltreerde goed centraal zoals gevraagd en kwam alleen voor het doel maar zijn schot ging voorlangs.Onze verdediging was tot dan helemaal niet in de problemen gekomen en we hadden controle over de wedstrijd,wel begon onze tegenstander meer en meer fysiek te spelen en bij momenten hadden we het daar moeilijk mee.Het is inderdaad zo dat de scheidsrechter te veel toeliet maar als er niet gefloten is moet je blijven voetballen!Het is nu niet dat het echt heel veel vuile fouten waren maar wij waren gewoon sneller en door wat duw en trekwerk van de tegenstander lieten we ons wat intimideren.Uiteindelijk was het een U17 speler die gelegenheidsscheidsrechter was en op dat niveau wordt er al wel eens wat duw en trekwerk meer toegelaten daar kan ik van meespreken vermits ik al enkele jaren U17 coach en toegegeven hij liet het langs beide kanten toe.
In minuut 9 gaan we dan spijtig genoeg zelf in de fout,eerst was er nog goed verdedigend werk maar door een verticale inspeelpas naar een gedekte speler lijden we onnodig balverlies en in de omschakeling was er geen rugdekking meer met het resultaat dan hun speler alleen op doel af mocht en toch wel onverdiend 1-0 op het bord kon schieten.We waren voetballend zeker de gevaarlijkste ploeg en tot overmaat van ramp kregen we kort daarna de 2-0 tegen.We stonden niet echt goed bij een inworp waar de bal door 3 verdedigers van ons ging en deze simpel kon binnengetikt worden aan de eerste paal.Toch was er nog voldoende tijd om dit recht te zetten en we gingen dan ook direkt op zoek naar de aansluitingstreffer.Eerst was er nog goed druk van Nils waarna Filip een mogelijkheid kreeg met een schot en kort daarop een knappe combinatie van Nicola en Mats waarna deze laatste zijn schot zag gered worden door de keeper.Het bleef 2-0 op het einde van het eerste kwart en na wat bijgestuurd te hebben gingen we in het tweede kwart met volle moed op zoek naar dat doelpunt.Al in de eerste minuut waren we gevaarlijk na een omschakelmoment met een schot van Filip en kort daarna een kopbal van Mats K na hoekschop maar beide pogingen leverden geen doelpunt op.Nu stond er nog maar 1 voetballende ploeg op het veld,we stonden goed in positie en onze tegenstander deed niets meer dan alleen maar lange ballen trappen.Geloof mij dit is echt heel moeilijk om te verdedigen en toch wel een dikke pluim aan onze 2 centrale verdedigers want zij deden dat voortreffelijk.Ook in B+ vonden we meer en meer de vrije speler en er kwam veel ruimte maar we kregen geen doelpunt meer gescoord waardoor we met een 2-0 achterstand gingen rusten.In het begin van de tweede helft kregen we dan Myro goed vrijgespeeld in de 16 meter maar zijn controle was net niet goed genoeg anders had het 2-1 gestaan en kort daarna een knappe individuele actie van Finn maar zijn doelpoging werd nog gered door de keeper.Onze tegenstander kwam er nu nog amper aan te pas en de scheidsrechter was nu toch wat kordater waardoor er terug meer kon gevoetbald worden uit de duels en dan zie je dat ons ploeg zeker over wat kwaliteit beschikt.De volgende kans was voor Myro maar zijn schot ging maar net over en kort daarop een vrije trap van net buiten de 16 meter maar ook deze poging verdween buiten het doelkader.Ondertussen was Bern zijn shoe helemaal doorgescheurd,hij had geen reserve en onze bankzitters hun voeten waren te klein.Tja dan maar de stabils van de trainer aandoen die de rest van de wedstrijd op zijn sokken mocht verder coachen...Haha alles voor onze gasten maar het stond nu achteraan wel heel goed en het was echt kwestie om dat doelpunt te kunnen maken en dan zat er een overwinning zeker nog in.De volgende gevaarlijke actie kwam wederom van onze ploeg,Alysee en Filip konden een goede combinatie opzetten waarna deze laatste op doel schoot maar wederom stond de keeper in de weg.Je kan je natuurlijk altijd wel afvragen of al die reddingen allemaal wel super waren of dat wij misschien net niet goed genoeg kunnen afwerken.Iets later goed doorverdedigen van Mats die wederom heel goed infiltreerde maar zijn schot ging voorlangs en tot overmaat van ramp kregen we net op het einde van het derde kwart dan nog 3-0 tegen.Ze waren amper nog aan ons doel geraakt laat staan dat ze nog een kans bijeengevoetbald kregen maar door zelf slecht wegwerken achterin kregen we het deksel op de neus.In het laatste kwart bleven we op zoek gaan naar een doelpunt maar we hadden al veel energie verbruikt en dat warme weer deed er ook geen goed aan,er lag nochthans ontzettend veel ruimte maar de kwaliteit aan de bal was in ons aanvallend compartiment gewoon niet goed genoeg meer waarna Finn dan in minuut 68 uithaalde van wel zeker 25 meter en de bal onder de deklat in doel verdween.Dit doelpunt was oververdiend en de ploeg vond toch nog de energie om terug verder ten aanval te blijven trekken.Louis die een sterke wedstrijd speelde werd op rechts goed vrijgespeeld en met een perfecte lage voorzet bediende hij Rayan aan het penaltypunt.De tegenstander kon niets anders dan hem foutief afstoppen met een strafschop als gevolg.
Spijtig genoeg werd deze niet beheerst genoeg getrapt anders hadden het nog 10 heeeeel warme minuten kunnen worden en kort voor het einde werd het dan nog 4-1 door een flater van ons maar goed toen was de wedstrijd al gespeeld.Toch ben ik ondanks het verlies wel ontzettend trots over onze prestatie en als we zo blijven verder werken gaan de resultaten niet uitblijven want we hebben voldoende kwaliteit in de groep!De trainer