Datum

28 oktober 2023 10:00

Accommodatie

Cmp: Loenhout A

Vandaag trokken we naar onze buren uit Loenhout voor een 6 puntenwedstrijd,ze stonden namelijk laatste met 3 punten achterstand op ons dus er mocht vandaag zeker niet verloren worden.In het eerste kwart was het nog wat zoeken en verliep onze opbouw niet altijd even vlot vermits onze tegenstander bij balverlies heel ver terug kroop,wel hadden we controle over de wedstrijd en stond het achterin als een huis.In het tweede kwart was het zaak aan onze centrale verdedigers om in de opbouw meer gebruik te maken van de vrije ruimte op het middenveld om de tegenstander te laten instappen en zo de vrije man te zoeken.Spijtig genoeg kwamen we al snel ongelukkig 1-0 achter na een hoekschop waarbij de bal afweek op de deklat en zo pardoes in de voeten van een tegenstander viel die simpel kon binnentikken.De onzen lieten wel hun hoofd niet hangen en al vrij snel kwamen we terug op gelijke hoogte na goed combinatievoetbal van Nelles en Louis die met een dieptepas Filip aanspeelde,hij mocht alleen voor de keeper binnenschieten.We namen nu resoluut de wedstrijd nog meer in handen en een paar minuten later vertrok Mats K vanop onze eigen speelhelft aan een wandeling en na een 1-2 met Nicola bracht hij ons op voorsprong en 2 minuten later schoot Bern "beast" ons op een comfortabele 1-3 voorsprong met een prachtig afstandschot in de winkelhaak.Dit was dan ook de ruststand en ik kon als trainer alleen maar tevreden zijn,het enige minpunt was nog het goed uitspelen van onze kansen want daar maken we nog veel te veel de foute keuzes maar in minuut 53 nam Filip wel de juiste keuze,hij speelde met een prachtige doorsteekpas Daan vrij voor doel en deze schoot mooi in de korte hoek de 1-4 tegen de netten.In het laatste kwart werden we wat te nonchalant en begonnen we zaken te doen die niet waren gevraagd waardoor het spel terug wat rommeliger werd en we te veel in de duels terechtkwamen.In minuut 75 kregen we dan nog na een onnodige vrije trap 2-4 tegen maar het laatste wapenfeit was nogmaals voor Bern die na goed druk zetten van Nicola in balbezit kwam en op identieke wijze de 2-5 eindstand op het bord schoot.Proficiat jongens voor deze dikverdiende overwinning en trek deze lijn door volgende week thuis tegen Essen.De trainer