Datum

2 september 2023 15:00

Accommodatie

Cmp: Kraaienhorst B

Voor onze eerste competitiewedstrijd van het seizoen moesten we naar St Lenaarts.Het begin van de wedstrijd was redelijk evenwichtig en de eerste goede kans was voor ons,een goed opgezette aanval over rechts waarna Filip op doel kon schieten maar zijn schot werd door de keeper afgeblokt in hoekschop.Een beetje later waren het wederom wij die tot een kans kwamen,nu was het Rayan die het probeerde met een schot na inworp maar ook hij kon niet scoren.We zaten redelijk goed in de wedstrijd maar spijtig genoeg leed 1 van onze aanvallers onnodig balverlies op eigen speelhelft,hij draaide naar binnen weg ipv naar buiten waardoor onze verdediging uit positie stond en onze tegenstander kon profiteren om op een 1-0 voorsprong te komen.
Dit was wel zuur want ze hadden nog niet echt een uitgespeelde kans gehad en wij waren al tot 2 gevaarlijke schoten gekomen.
Toch waren de onzen niet aangeslagen en gingen direkt op zoek naar de gelijkmaker,na een goede dieptepas van Rayan was het Daan die tot een schotkans kwam maar ook hij schoot op de keeper ipv naast de keeper in doel en direkt in de omschakeling waren we niet alert en onze tegenstander profiteerde ervan om er 2-0 van te maken.Kort daarop net voor het einde van het eerste kwart was het onze tegenstander die wederom profiteerde van dom balverlies en de 3-0 kon scoren.Dit was wel een zure want beide ploegen waren redelijk gewaagd aan elkaar met het verschil dat zij hun kansen optimaal konden benutten terwijl wij evenveel kansen hadden maar ze niet konden afwerken.Er komt dan nog eens bij dat de 3 doelpunten er allemaal kwamen door onnodig balverlies.
Ook in het 2e kwart bleven onze jongens er in geloven en waren het wederom wij die eerst tot een schietkans kwamen via Filip maar we kregen de bal niet tegen de netten.Het was nu heel veel middenveldspel zonder echt al te veel kansen maar voor rust kon onze tegenstander de score nog uitdiepen door een diepe bal in de rug van de verdediging,onze verdedigers konden het niet dichtlopen met resultaat dat we gingen rusten met een toch wel onverdiende 4-0 ruststand.
Ook in het begin van de tweede helft bleven de onzen er in geloven maar door een trekfout op Nils na goed verdedigen profiteerde de tegenstander optimaal om te scoren en nu was de veer bij de onzen wel wat gebroken en kort daarop kregen we ook de 6-0 tegen na nogmaals onnodig balverlies op de helft van de tegenstander door een diepe bal in de rug van onze verdediging.
Wel een dikke proficiat aan onze jongens en meisje die bleven proberen om toch minstens 1 keer tot scoren te komen,nu waren het Alysee en Myro die een goede combinatie op de mat konden leggen maar Daan zijn schot eindigde nogmaals op de keeper.
De 7-0 kregen we wederom tegen na een diepe bal in de rug van de verdediging en de 8-0 was een voorzet die pardoes in doel belandde.
Het laatste wapenfeit van het derde kwart was voor ons,eerst nog een individuele actie van Filip met wederom een schot op de keeper en daarna nog een schot van Sepp maar het was van te ver om echt gevaarlijk te zijn.In het laatste kwart scoorde onze tegenstander nog eerst 9-0 met een overhoeks schot en kort daarna een knappe actie van Finn en Rayan in de 16 meter maar net niet goed genoeg.We kregen dan nog een strafschop tegen door onnodig te willen dribbelen in onze eigen 16 meter en het laatste wapenfeit was voor Myro die helemaal alleen voor de keeper verscheen maar niet kon afwerken met het resultaat dat we onze eerste wedstrijd verloren met 10-0.Om eerlijk te zijn was deze score veel te overdreven maar er liepen bij onze tegenstander wel een pâar spelers bij die goed waren en ze waren vooral veel slimmer dan wij.Ze beheersten de basisprincipes zoals niet instappen,inspelen op het juiste moment,rugdekking geven,kwaliteit aan de bal,bewegen zonder bal en aanspeelbaar zijn wat vandaag toch wel voor het grote verschil zorgde in de cijfers.We gaan de komende weken dan ook heel hard werken op training op de basisprincipes zodat we deze zware nederlagen in de toekomst kunnen vermijden,toch was de einduitslag fel overdreven en een 6-2 of 6-3 had meer terecht geweest.Toch een dikke proficiat aan heel de groep dat ze tot de laatste minuut wel enorm hard bleven werken...De trainer