Datum

11 oktober 2023 19:45

Accommodatie

Kattegat

Vandaag kregen we voor onze eerste bekerwedstrijd een bekende ploeg over de vloer,we hadden daar namelijk in het begin van de competitie al eens een zware nederlaag geleden en we wilden dat nu niet laten gebeuren.We wisten van toen dat ze veel met lange ballen speelden en ik had daar nog de nadruk op gelegd maar in minuut 1 hadden we al prijs!Centraal gingen we onder de bal door en er was geen rugdekking waardoor we al heel snel op achterstand kwamen.Dit was eigenlijk een te vermijden doelpunt en was helemaal geen uitgespeelde kans,laat dit een les zijn dat er ALTIJD rugdekking moet gegeven worden.Maar goed de onzen lieten zich niet echt uit hun lood slaan en een minuut later was er al een goed opgezette aanval van de onzen,Thibau speelde zichzelf vrij met een knappe beweging en speelde diep in op Seppe maar het was net niet goed genoeg.We bleven op de helft van de tegenstander spelen en hoog druk zetten en in minuut 4 was het Hannes die de bal kon recupereren in de 16 meter maar kon spijtig genoeg niet in balbezit blijven om een doelpoging te ondernemen.Verdedigend stond het wel nog steeds niet zo goed bij ons en met een bal in de rug werd een tegenstander volledig vrij gespeeld voor Alysee maar zij haalde 1 op 1 knap de bal uit de voeten van de aanvaller.Uiteindelijk was het wel een evenwichtige wedstrijd op dit moment en na goed doorverdedigen van eerst Joren en daarna Nils probeerden we door het centrum om te schakelen maar zonder succes.Onze tegenstander hield in B- het centrum goed dicht en de ruimte lag aan de buitenkanten,toch mag gezegd dat we eigenlijk wel goed voetbal brachten en we probeerden de opbouw van achteruit te verzorgen.De eerstvolgende echt gevaarlijke actie kwam van ons,Finn kwam in balbezit en dribbelde zich voorbij 2 man maar de derde was er net te veel aan.Na een kwartier spelen schoten we dan onszelf helemaal in de voet,een slechte en nonchalante inworp zorgde voor dom balverlies en in de omschakeling werden we koud gepakt en kwamen we toch niet echt verdiend 0-2 achter.Tja in wedstrijden waar de ploegen aan mekaar gewaagd zijn kunnen het soms de details zijn die beslissen over winst en verlies dit moeten we zeker meenemen naar de toekomst.Toch bleef onze ploeg er in geloven en lieten de hoofden niet hangen,Seppe ging goed druk zetten en veroverde de bal maar schoot alleen voor de keeper voorlangs.In het tweede kwart werd er door de trainers wat bijgestuurd,de backs moesten gaan doordekken en druk op de bal houden samen met de centrale middenvelders en de centrale verdedigers moesten rugdekking geven.In B+ moesten we meer de ruimte aan de buitenkanten benutten en de onzen hadden dat goed begrepen want al direkt bij het begin van het tweede kwart werd Jef diep gestuurd.Hij liep er efkes niet 1,2 maar 3 man af maar zijn stifter werd door de keeper nog uit de kruising gehouden.Iets later een goede actie van Rayan maar de pas was net niet goed genoeg en 2 minuten later was het wederom Jef met een rush die zijn man achterliet en goed teruglegde vanop de achterlijn maar voor doel was niemand gevolgd.Hier moeten altijd spelers aansluiten en voor doel komen anders gaan we nooit doelpunten maken hoor...In minuut 28 was het dan de beurt aan Hannes,hij werd met een lange bal aangespeeld en hield 2 man af maar de derde was er net te veel aan.We waren voetballend eigenlijk zeker niet de mindere maar een minuut later miskeken we ons nog maar eens op een lange bal waardoor Alysee wederom in een 1 tegen 1 situatie kwam maar ze won het duel.Op dat moment mochten we blij zijn want we hadden ook evengoed 3 of 4 doelpunten kunnen achterstaan.3 minuten later moest ze nog maar eens de meubelen redden in een 1 tegen 1 situatie en dit kon niet blijven duren,er staat een verdediging die in eerste instantie de keeper en het doel moet verdedigen en sluiten.Dit wil zeggen niet instappen maar de tegenstander opvangen in zone en de ballijnen dichtzetten,als je toch met druk naar voor wilt spelen dan moeten de lange ballen er altijd uitgehaald worden door onze aanvallende spelers.Toch bleven we op zoek gaan naar de aansluitingstreffer en Seppe werd nog maar eens diep gestuurd maar verloor net iets te simpel de bal,hij verdedigde wel goed terug waardoor we de controle konden behouden.Net voor de rust kon diezelfde de bal recupereren door goede druk van Rayan maar we speelden het net niet goed genoeg uit waardoor we gingen rusten met een 0-2 achterstand.Belangrijk was om in de tweede helft snel de aansluitingstreffer te maken dan kon de wedstrijd nog alle kanten uit en al snel kwam dit uit.Seppe kreeg een bal aangespeeld en met een listige liftbal ontdeed hij zich van zijn tegenstander,ging alleen op doel af en schoot nu van in de 16 meter de bal overhoeks over de keeper binnen.Dit was het sein voor de onzen om door te drukken maar we kwamen eerst nog goed weg na een redding van Alysee omdat onze verdediging positioneel wederom niet goed stond en bij de daaropvolgende hoekschop moest ze nog maar eens tussenkomen.Ze stond wel heel vastberaden te keepen en hield ons echt wel in de wedstrijd,aan de overkant was het Hannes die nog probeerde met een schot maar deze werd afgeblokt.Kort daarop een vrije trap van Hannes maar de inlopende Joren kon de bal net niet goed raken en schoot over.We namen nu de wedstrijd in handen en gingen hoger druk zetten,voetballend kwam onze tegenstander er niet meer uit en er volgden alleen nog maar lange ballen die er nu door onze verdediging wel goed werden uitgehaald.Op basis van onze inzet en lef verdienden we wel de gelijkmaker maar echt tot goede kansen kwamen we niet.Jef werd nog 1 keer goed diep gestuurd maar bij zijn infiltratie naar de 16 meter speelde hij de bal te ver voor zich uit waardoor de keeper eerst op de bal was.Kort voor het einde van het derde kwart kwamen we wel nog goed weg met een schot op de paal van de tegenstander.We gingen dan ook het laatste kwart in met een minieme achterstand en alles was nog mogelijk.Het eerste echte gevaar kwam er wel pas in minuut 67,een voorzet van Bern schoot door tot in de voeten van Myro die direkt met links op doel schoot maar net niet goed genoeg naar de hoek om te scoren.2 minuten later goed uitvoetballen achteraan door Alysee en in een snelle omschakeling werd Seppe vrijgespeeld,spijtig genoeg nam hij de verkeerde keuze om terug te kappen richting zijn verdediger in plaats van door te draaien in de vrije ruimte anders kon hij nog maar eens alleen op doel af want hij was veel sneller en een echte geseling voor de verdediging van de tegenstander.Kort daarop Jef nog maar eens met een uitbraak over rechts maar hij werd nog net afgeblokt,op de daaropvolgende hoekschop moest de keeper de bal lossen maar Finn schoot in de rebound over.De volgende gevaarlijke actie was weer van ons waar Nils met een goede balrecuperatie centraal Hannes aanspeelde die snel doordraaide en Seppe nog maar eens vrijspeelde maar deze laatste kon de bal net niet goed genoeg onder controle houden.We hadden onze tegenstander nu waar we wilden maar we moesten gewoon dat tweede doelpunt maken want onze tegenstander werd nog wel echt helemaal terug gedrukt.Met nog 5 minuten te spelen werd er nog maar eens een diepe bal op Seppe gespeeld die listig de bal over de keeper kon tikken maar was net wat te verrast om te kunnen binnenkoppen.Ook de laatste mogelijkheid was voor hem maar zijn schot was net niet goed gericht waardoor we de wedstrijd afsloten met een onnodig verlies.Toch waren wij over de hele wedstrijd gezien als coaches wel heel tevreden want onze richtlijnen werden goed en snel opgepikt en de inzet en het werkvermogen van iedereen was optimaal.Hierop kunnen we zeker voortbouwen naar de toekomst!De trainers