Datum

13 januari 2024 12:30

Accommodatie

Kattegat

Vandaag kregen we voor onze eerste wedstrijd van een nieuwe competitie Kalmthout over de vloer,door een kwetsuur van Brent en de ziektes van Finn en Nicola moesten we het doen met 13 beschikbare spelers.Ook was er geen scheidsrechter aangeduid waardoor ikzelf heb moeten fluiten en Wout en Johan mijn taken moesten overnemen en dit ook perfect hebben gedaan waarvoor dank!In het begin was het nog wat zoeken en namen we een paar keer de verkeerde keuze,eerst vergaten we om de driehoek te zoeken ipv tegen de tegenstander aan te spelen en een minuut later dribbelde Nils achterin ipv van gewoon de vrijstaande man aan te spelen.Als je hier tot balverlies komt dan maak je je het zelf onnodig moeilijk als de tegenstander het goed uitspeelt.Uiteindelijk namen we toch stilaan de wedstrijd in handen en na 4 minuten spelen kwamen we er voor de eerste keer goed uit,Sepp recupereerde de bal goed en gaf mee met Filip die met een gemeten voorzet Seppe bediende maar die zijn schot ging over.Er werd goed druk naar voor gezet door de hele ploeg en een minuut later resulteerde dat wederom in een balrecuperatie alleen werd hier de verkeerde keuze gemaakt door centraal terug te kappen met balverlies als resultaat ipv direkt de vrije man aan te spelen.Met deze omschakelmomenten loert er veel gevaar omdat wanneer we in de aanval zijn we hoog staan en veel ruimte in de rug laten.Gelukkig werd het omschakelmoment van de tegenstander er goed uitgehaald en onze verdediging had alles onder controle.Bij de volgende aanval kwamen we dan wederom heel kort bij een doelpunt,een goed getrapte hoekschop van Bern waar Hannes aan de eerste paal net een teen te kort kwam en ook centraal aan de tweede paal kwamen we net te kort.In een omschakelmoment werd er wederom centraal achterin ingestapt,dit moeten we er echt gaan uithalen want je laat jezelf hierdoor uitschakelen maar gelukkig was er Jef die met zijn snelle motor nog net op tijd kon terugverdedigen.Dat zat vandaag wel goed,er stond een groep op het veld die wilde vechten voor elkaar en er werd tot mijn verbazing onderling ook goed gecoacht en zaken afgesproken.Kort daarop wederom een hoekschop waar deze keer de bal perfect bij de inlopende Joren terecht kwam maar hij werd van kortbij nog net afgeblokt door de keeper en de rebound van Hannes werd nog van de lijn gered.We waren amper 10 minuten aan het spelen en we hadden hier eigenlijk al een paar keer kunnen scoren maar we bleven wel de dominante ploeg en dat eerste doelpunt kon niet uitblijven.De volgende aanval was een perfecte doorsteekpas van Mats K naar Hannes maar deze kon net niet bij de bal en een minuut later namen we wederom een risico,een bal werd centraal slecht weggewerkt ipv gewoon simpel de vrije man aan te spelen en de juiste keuze te maken,gelukkig was er Mats K die goed terugverdedigde en het gevaar kon voorkomen.Alysee had nog niet veel ballen gezien maar bij de ballen die ze wel kreeg voetbalde ze steeds goed uit,knap Alysee je hebt hier tegen het begin van het seizoen al enorme stappen vooruit in gezet.De volgende gevaarlijke actie kwam wederom van de onzen,Filip zette centraal een actie op en wilde een doorsteekpas spelen op Seppe maar die was iets te dicht naar binnen gekomen waardoor de ruimte werd weggenomen en de bal er niet door kon.BREED HOUDEN is een volgende werkpunt,ik had het nochthans voor de wedstrijd nog meegegeven maar onze flankaanvallers kruipen nog te veel naar binnen.Wanneer we in een verder stadium zitten is dat geen probleem want dan kan die vrije ruimte bespeeld worden door de backspeler maar op dit moment is het daar nog iets te vroeg voor.Ik had aan de verdediging gevraagd om vooral vanuit de organisatie te spelen en dat ging heel goed want we kwamen amper of niet in de problemen achteraan.De volgende aanval was er één uit het boekje,Alysee voetbalde wederom perfect uit (vooral de keuze die werd gemaakt) alleen de precisie kon nog iets beter maar de bal kwam perfect in de vrije ruimte.De bal kwam uiteindelijk bij Joren die een diepe lange bal speelde op Seppe waarna die een goed samenspel met Mats K op de mat legde die op zijn beurt centraal Filip kon aanspelen.Deze draaide perfect door en knalde oververdiend de 1-0 in de bovenhoek.Op dit moment waren we 13 minuten aan het spelen en wij waren tot dan toe de enigste gevaarlijke ploeg en het volgende gevaar kwam er in minuut 16.Filip ging er nog maar eens van door en nu over rechts en bediende met een lange voorzet Seppe aan de tweede paal.De bal botste net omhoog voor zijn voet waardoor de controle enorm moeilijk was maar hij slaagde er toch in,alleen kwam hij daardoor wat uit evenwicht waardoor zijn schot over ging.In minuut 18 kregen we het eerste gevaarlijke moment voor ons eigen doel maar we kregen na een hoekschop de bal gelukkig weggewerkt en aan de overkant was er goed doorzetten van Sepp VG die Mats VE aanspeelde.Deze laatste speelde perfect in de loop van Filip die net op het einde van het eerste kwart de 2-0 tegen de netten kon schieten.Seppe had blijkbaar nog te veel last van zijn kwetsuur en moest vervangen worden waardoor we nog maar 1 wissel overhielden.We hadden de wedstrijd volledig onder controle en het was nu de zaak om de score in het tweede kwart uit te breiden en om zo de wedstrijd in een beslissende plooi te leggen.Na 5 minuten spelen kwam er onze eerste volgende gevaarlijke kans,er werd een diepe bal verstuurd op Mats K die alleen voor de keeper kwam maar zijn laag schot werd knap gered door de keeper.Kort daarop een goede 1-2 tussen Bern en Hannes na een hoekschop waarna Bern een perfecte voorzet gaf aan Filip die vrijstond in de 16m,deze nam de bal in 1 tijd op de slof maar zijn schot spatte uiteen op de paal.De onzen schakelden nog een tempo hoger en we speelden kans na kans bijeen,eerst was er nog een vrije trap van Joren die net werd afgeblokt en een minuut later stuurde hij Filip nog eens diep over rechts.Deze laatste bracht perfect voor maar de 2 inlopende spelers voor doel kwamen net te laat.Misschien had het beter geweest om nog een baltoets meer te maken dan had het vrij zeker prijs geweest.De volgende actie kwam wederom van Joren die infiltreerde en knap Filip aanspeelde maar die stond net buitenspel en nog een minuut later een snelle herneming bij een inworp.Mats K gooide perfect in op Hannes die de bal voorbracht tot de vrijstaande Filip maar ipv de bal eerst te controleren schoot hij in 1 tijd over.Er was nochtans voldoende tijd en ruimte om eerst te controleren en dat besefte hij zelf ook.In minuut 37 gingen we dan grandioos in de fout achterin,ipv gewoon simpel achteruit te spelen op de keeper speelden we zomaar in de voeten van de aanvaller van de tegenstander.Uiteindelijk konden we het gevaar nog dichtlopen maar in plaats van mee te lopen en gewoon tussen te blijven gingen we het duel aan waardoor we kinderlijk in de wind gezet werden en onze tegenstander zo de 1-2 kon scoren.Dit was wel balen want op deze manier brachten we onze tegenstander terug in de wedstrijd terwijl we dit helemaal niet verdienden.Gelukkig is onze groep een echte groep,ze namen niemand iets kwalijk en trokken direkt terug ten aanval en met resultaat.Sterk werk van Mats K en Mats VE waarna deze laatste perfect inspeelde op Filip die in de 16m langs achter gehaakt werd met strafschop als resultaat.Eerst schoot hij de bal nog laag overhoeks goed binnen maar er was nog niet gefloten en hij moest hernemen,Filip bleef wel koel en schoot nu strak aan de andere kant naast de paal binnen.We gingen dan uiteindelijk de rust in met een 3-1 voorsprong,we waren de betere ploeg en hadden al minstens 5 tot 6 keer kunnen scoren maar het was wel van belang om gefocust uit de kleedkamer te komen want 2 doelpunten voorsprong was nog geen garantie op winst en we waren nog maar in de helft.De onzen hadden de boodschap begrepen en ook in de tweede helft bleven we de dominante ploeg,Jef kreeg nu ontzettend veel ruimte op rechts en zorgde regelmatig voor een man meer situatie waardoor onze tegenstander nu echt wel alle zeilen moest bijzetten.Eerst mocht hij er alleen van door maar door nonchalance en te lang wachten kon de tegenstander de bal nog net wegwerken.De volgende gevaarlijke actie werd wederom opgezet door Jef over rechts en nu was hij wel alert en bracht goed voor tot bij Filip maar deze zijn schot werd nog afgeblokt en kort daarop nog eens Jef nu met een hoge voorzet,de bal werd weggewerkt tot in de voeten van Bern en deze bracht de bal wederom direkt voor tot bij de inlopende Joren aan het penaltypunt maar hij kreeg zijn doelpunt maar niet gescoord.De volgende aanval kwam er langs de andere kant,Mats K recupereerde de bal en zette een 1-2 op met Thibau die Mats K alleen voor het doel bracht maar zijn plaatsbal ging net voorlangs.Dat is wat ik meer van jou wil zien Thibau,niet te veel lopen met de bal maar snel en precies inspelen.We bleven echt wel baas maar in 1 van de weinige omschakelmomenten in B- waren we iets te nonchalant,zolang er niet gefloten is moet er doorgespeeld worden en dat deden we niet waardoor de spits er 3 man van ons uitliep en alleen voor onze keeper verscheen.Alysee redde het  schot in eerste instantie nog knap maar tegen de rebound kon ze niets beginnen waardoor de tegenstander van kortbij kon binnentikken.Op deze manier behielden we zelf de spanning in de wedstrijd terwijl we al voldoende kansen hadden gehad om 4 of 5 doelpunten voor te staan en de 2 tegendoelpunten hadden we dan nog zelf weggegeven.Wel hadden de onzen energie te over en we trokken terug ten aanval op zoek naar een volgend doelpunt.Eerst werd er nog een vrije trap van Joren door de keeper gered met een hoekschop als gevolg.Nu speelde Bern eindelijk wel goed in op de inlopende Jef die centraal Joren bediende en zijn schot ging niet zo ver naast.Er hong een doelpunt in de lucht en dat kon niet uitblijven!Eerst werd een schot van Sepp nog goed gered door de keeper maar uit de daaropvolgende hoekschop kwam de bal bij Thibau aan de tweede paal die rustig bleef en de 4-2 kon binnentikken.Wat een opluchting op dat moment en nu zouden we de wedstrijd toch in een beslissende plooi gaan leggen.Ons spel werd wel iets slordiger en we kwamen nu iets te veel in de duels terecht,toch kreeg Filip die een gesel was voor de verdediging nog 2 kansen maar zijn eerste schot ging over en het tweede werd nog gered door de keeper.Uiteindelijk kregen we in minuut 55 aan de overkant dan onnodig nog een doelpunt tegen,onze centrale verdediger ging in duel met de snelle spits van de tegenstander maar zat naast de bal waardoor we in de problemen kwamen en ook nog eens een onnodige penaltyfout maakten.Loop toch gewoon mee aan de binnenkant en bescherm je doel dan kan dit nooit gebeuren,dit is toch wel een groot werkpunt naar de toekomst toe om niet altijd in duel te gaan maar de juiste keuze te maken en je tegenstander op te vangen.Alysee zat er nog goed bij bij de strafschop maar de bal verdween ongelukkig over haar in doel.Ons centraal middenveld bleef wel keer op keer de aanvallen goed opzetten,er werd goed opgebouwd van achteruit waardoor met snel combinatievoetbal van Mats VE-Hannes en Mats K deze laatste vrij voor de keeper kregen door een prachtige pas van Hannes maar zijn schot werd nog net afgeblokt.De keeper dribbelen had hier net de betere optie geweest maar op de hoekschop die daar op volgde kwam de bal bij Thibau aan de tweede paal die goed aflegde naar Filip aan de rand van de 16m.Zijn strak schot werd nog gered door de keeper maar Hannes die goed was gevolgd kon de geruststellende 5-3 binnentikken.In het laatste kwart zat onze tegenstander er volledig door maar lieten we het na om ze nog een pandoering te bezorgen en uiteindelijk konden we pas in minuut 72 nog een keer scoren door goed druk zetten van Bern waardoor we snel konden omschakelen en Hannes prachtig in 1 tijd de bal doorspeelde naar Filip die knap in de winkelhaak binnen schoot.Alysee moest nog 1 keer haar kunnen tonen met een voetreflex maar echt in de problemen kwamen we niet meer alleen hadden we hier kansen genoeg om dubbel zoveel doelpunten te maken.Uiteindelijk was de uitslag 6-3 en was ik toch positief verrast over hoe de ploeg de zaken al zo snel had opgepikt,ik ben ontzettend trots op deze prestatie maar toch moeten we die onnodige fouten in de verdediging er gaan uithalen en de juiste keuzes leren maken om niet in te stappen maar de tegenstander op te vangen.Ook de juiste keuze van inspelen en precisie van de passing onder druk is nog een werkpunt maar er staat al een sterke basis waar we de komende weken op kunnen verder werken.Dikke proficiat voor deze toch wel sterke prestatie en knappe overwinning!De trainer