Datum

24 februari 2024 12:00

Accommodatie

Kattegat

Vandaag kregen we met Heibos de laatste in de stand op bezoek dus het was een must om de 3 punten thuis te houden om naar boven te kunnen blijven kijken de komende weken.We namen vanaf het begin de wedstrijd wel in handen maar al bij de eerste counter kregen we het deksel op de neus.Er werd te veel naar buiten verdedigd waardoor de ballijn niet voldoende werd afgedekt en we met een bal in de rug in de problemen gebracht werden.Joren kwam hierdoor 1 op 1 en liet zich uitspelen door in te stappen in plaats van de speler op te vangen en deze schoot volgens mij wel onbedoeld de 0-1 in de kruising.Toch reageerden de onzen direkt en bij de volgende aanval was er eerst nog een schot van Filip zonder succes maar bij de hoekschop daaropvolgend van Hannes (perfect getrapt) mocht Joren vrij binnenkoppen en de stand terug in evenwichtig brengen.We namen de wedstrijd nu volledig in handen,Filip probeerde het met een individuele actie en een schot maar deze werd gered door de keeper en op een hoekschop van Seppe in minuut 7 was het wederom Joren die voor doelgevaar zorgde met een strakke kopbal maar deze keer ging de bal naast.Kort daarna een goed opgezette aanval over rechts via Nils en Hannes waarbij deze laatste de vrijstaande Finn kon aanspelen maar zijn schot spatte uiteen op de deklat.Het volgende gevaar kwam er van Filip,eerst met een individuele actie maar zijn schot vloog onbesuisd buiten het kader maar op zijn tweede poging bleef hij nu wel rustig en schoot ons op voorsprong met een overhoeks schot.We hadden de wedstrijd nu volledig onder controle en het moeilijkste was gedaan.In het tweede kwart trokken we deze lijn door en na 4 minuten kwamen we wederom tot scoren,na een corner van Hannes kreeg onze tegenstander de bal in de eigen 16 meter niet goed weggewerkt en de bal belandde in de voeten van Seppe die binnenschoot.Na 25 minuten spelen 3-1 voor tegen de laatste dan zou je denken dat we op rozen zaten maar niets was minder waar,na onnodig balverlies centraal in de omschakeling werden we koud gepakt en stond het uit het niets 3-2.We probeerden te reageren met een schot van Filip maar deze werd nog gered door de keeper en aan de overkant kregen we dan ook nog eens de 3-3 tegen door een afgeweken bal na een hoekschop.Wat een domper toch,van de wedstrijd volledig in handen te hebben op enkele minuten tijd naar een tegenstander die terug in de wedstrijd zat.Gelukkig bleven de onzen koel en mentaal sterk en Hannes bracht ons na een half uur spelen terug op voorsprong met een schot waardoor we toch nog met een minieme voorsprong de rust in konden gaan.Aanvallend waren we zeker sterker alleen speelden we het gewoon niet goed uit,onze flankspelers komen nog steeds te veel op de verkeerde momenten naar binnen waardoor we de ruimte wegnemen.Eerst breed openen tegen de zijlijnen en pas daarna de ruimte aan de binnenkant proberen te benutten waarbij de hoeken van de 16 meter in het vizier moeten komen,zo hebben we ook het eerste doelpunt tegen gekregen.Wel wilde ik achteraan zekerheid inbouwen en koos voor ouderwetse mandekkers met Kobe,Nils,Bern en Jef op hun meest aanvallende spelers en Joren daarachter als vrije libero en dat rendeerde,onze tegenstander kwam nu gewoon niet meer aan voetballen toe en onder impuls van een sterk spelende Hannes brachten we dominant voetbal.Wij waren de enigste ploeg die nog voor gevaar zorgde,Filip probeerde het nog 2 keer met een individuele actie maar zijn schoten waren niet goed gericht en na een sterke omschakeling van Hannes mocht hij het nog een derde keer proberen maar ook nu stond zijn vizier niet scherp.Ook Finn probeerde het nog met een schot maar in een volgende gevaarlijke actie was het dan uiteindelijk toch raak!We hielden goed druk in de 16 meter van de tegenstander,ze kregen de bal niet weggewerkt en het was Filip die de bevrijdende treffer tegen de netten schoot.Eindelijk loon naar werken nu mochten we de wedstrijd niet meer uit handen geven en dat deden we ook niet.Heibos kon het helemaal niet meer blijven belopen en we konden beter en beter tussen de linies voetballen maar tot scoren kwamen we in het derde kwart niet meer.In het laatste kwart was ons combinatievoetbal en opbouw van achteruit van de bovenste plank en dat zorgde al snel voor doelgevaar,een goede opbouw over links met daarna een flankverandering van Hannes naar Mats VE zorgde ervoor dat er een zee van ruimte lag.Seppe werd diep gestuurd en dribbelde zich voorbij 2 man maar zijn schot ging naast en kort daarop een actie van Sepp over rechts.Hij speelde in op Joren die op zijn beurt de bal voor de voeten van de vrijstaande Hannes aflegde en met een magistraal schot verdween de bal overhoeks via de binnenkant van de paal in het doel.Iets later scoorde diezelfde nog met een schot de 7-3 en was het boeken dicht,de laatste wapenfeiten kwamen nog van de voet van Seppe,Finn en Mats VE.Seppe werd diep gestuurd maar koos om in plaats van op doel te schieten af te leggen op Finn maar deze schoot wat te overhaast waardoor de bal de goede richting ontbrak en Mats probeerde het nog met een schot maar deze ging over.Een dikverdiende overwinning vandaag onder impuls van een sterke Hannes en ik ben ook zeer tevreden over de manier waarop de zaken werden opgepikt,nu op naar de topper op Simikos komende weekend.De trainer