Datum

27 januari 2024 12:00

Accommodatie

Kattegat

Vandaag kregen we onze buren uit Gooreind over de vloer,in de heenronde hadden ze nog tot de laatste week meegespeeld voor het kampioenschap dus het zou niet simpel worden.Ook zaten we door de ziektes van Bern en Sepp en de kwetsuren van Brent en Myro nog eens ontzettend krap met verdedigers wat zeker niet in ons voordeel was.Terwijl ik de camera nog aan het opstarten was was er al gestart aan de wedstrijd en na eerst nog een schot op de paal van Filip was het Hannes die onder de deklat al snel de 1-0 op het bord schoot.Wat een bliksemstart van de onzen!2 minuten later waren we daar alweer met een uitbraak van Filip over rechts maar zijn voorzet was niet goed gericht en belandde in de handen van de keeper.Minuut later nog eens Filip diep gestuurd door Hannes maar de hoek was te scherp om gericht op doel te schieten.In minuut 8 was het Finn die probeerde door te steken naar Filip maar zijn bal was net niet goed genoeg en in de omschakeling werd onze linkerflank er volledig uitgelopen (2 man) maar gelukkig hadden we een sterk keepende Alysee in doel die met een knappe redding de 1-1 kon voorkomen en de rebound werd 2 keer goed afgeblokt door onze verdediging.We hadden wel controle over de wedstrijd maar ons spel was te slordig en we namen te weinig de juiste keuzes.In minuut 12 lieten we het dan ook na om snel om te schakelen waardoor we de tegenstander de kans gaven om terug in de organisatie te kruipen,hier moeten we in de toekomst veel beter gebruik van maken en in onze volgende aanval speelde Seppe goed in op de vrijstaande Finn maar hij stond buitenspel.Let hier meer op mannen want dit was een unieke kans om alleen voor doel te verschijnen en de 2-0 te scoren.In minuut 16 nog maar eens een omschakelmoment wat we onvoldoende uitspeelden met onnodig balverlies,de kwaliteit aan de bal was bij momenten ondermaats en ook de snelheid van uitvoering lag te laag waardoor we moeilijk onder de druk konden uitvoetballen.Een minuut later kwamen we dan wel goed weg,we miskeken ons op een lange bal waardoor deze in de verkeerde richting werd doorgekopt en de spits alleen voor onze keeper verscheen maar met wederom een knappe tussenkomst van Alysee bleef onze voorsprong op het bord staan.Een minuut later nog maar eens een omschakelmoment van de onzen waarbij we het slecht uispeelden,op links zaten we in een 2 tegen 1 situatie maar er werd gekozen voor een voorzet naar rechts waar we in ondertal waren.Net voor affluiten van het eerste kwart voor de zoveelste keer onnodig balverlies centraal door een slechte pas maar gelukkig zonder gevaar waardoor we onze voorsprong toch konden behouden.In het tweede kwart werd de nadruk gelegd om meer kwaliteit aan de bal te brengen en om op onze linkerflank beter rugdekking te geven.Het begin van het tweede kwart was evenwichtig maar in minuut 26 kregen we toch het deksel op de neus,het zoveelste onnodige balverlies resulteerde in een lange bal in de rug van onze verdediging waardoor de spits alleen voor onze keeper de bal kon intikken.Wat een domper want er werd helemaal geen rugdekking gegeven en er stonden 3 verdedigers op 1 lijn tegen 2 aanvallers terwijl de middelste altijd in een driehoek moet denken en achter de 2 anderen moet blijven dan kan dit nooit gebeuren.We namen wel direkt de wedstrijd terug in handen,er werd eindelijk beter gecombineerd van achteruit en het was Joren die met een infiltratie voor gevaar zorgde maar zijn doorsteekpas werd nog net afgeblokt en de fase daarop was het Hannes die probeerde door te steken op Seppe maar deze bal werd ook nog net afgeblokt.Een halfhoge bal had hier misschien wel een betere optie geweest maar toch goed geprobeerd en snel gehandeld.Hannes probeerde het daarna nog met een schot maar was iets te zwak getrapt en de bal belandde in de handen van de keeper.In minuut 36 kregen we een hoekschop tegen maar Alysee stond gefocust te keepen en kon de bal uit de lucht plukken,hier hadden we nog maar eens een omschakelmoment waar we niet goed genoeg mee om gingen en leden voor de zoveelste keer onnodig balverlies.Ook werden de ballijnen in B- niet goed genoeg gesloten waardoor onze tegenstander keer op keer de vrije man centraal kon aanspelen.In minuut 38 kregen we een vrije trap waar de bal niet werd aangevallen en onze aanvallers er gewoon bleven op staan zien,gelukkig waren we alert op de tweede bal waarna een goede aanval volgde en Joren op doel schoot maar nog net werd afgeblokt.Afspelen op de vrijstaande Kobe op rechts had een betere optie geweest en in de allerlaatste minuut werd er goed verdedigd met een balrecuperatie als resultaat maar door een nonchalante 1-2 met balverlies tot gevolg kregen we in de omschakeling een domper te verwerken.De spits kwam 1 op 1 in de 16 meter en zijn schotvoet werd niet goed genoeg afgeblokt en de bal verdween in de winkelhaak waardoor we 1-2 achter kwamen..Na het aftrappen zorgden we wederom voor gevaar via Filip maar hij draaide naar zijn tegenstander toe waardoor de bal nog afgeblokt werd in hoekschop.Indien je hier naar de andere kant wegdraait kom je in overtal voor het doel maar dit zijn details waar we nog veel werk aan hebben,slim gebruik maken van ons lichaam om de bal af te schermen.Op de hoekschop daaropvolgend was het Joren die het nog probeerde met een kopbal maar deze ging maar nipt naast waardoor 1-2 dan ook de ruststand was en dat het net zoals de vorige week geen uitgespeelde kansen waren van de tegenstander maar 2 weggeefdoelpunten van ons.Maar goed er was nog een hele tweede helft om het recht te zetten,het eerste gevaar kwam wel van Gooreind met een afgeweken schot maar wederom knap gered door Alysee.Er was in het derde kwart heel veel middenveldspel zonder echt uitgespeelde kansen,wel kwamen we nog goed weg wanneer een voorzet ongewild pardoes op de deklat viel.Toch werden er van onze kant veel te veel ballen centraal diep gespeeld op Filip maar deze stond steeds tegen 2 of 3 verdedigers en dit bracht niet echt op.Ten eerste moeten de ballen meer naar de hoeken van de 16 meter gespeeld worden tussen back en centrale verdediger en ten tweede moet er eerst iets verder opgebouwd worden zodat deze ballen veel preciezer kunnen gespeeld worden.Ook het breed maken van het speelveld in B+ laat nog veel te veel te wensen over en hier moeten we dringend op gaan trainen zodat we dit snel onder de knie krijgen.Toch kwamen we nog dicht bij de gelijkmaker,eerst werd Seppe goed op links vrijgespeeld na een actie van Joren maar zijn schot was niet goed genoeg geplaatst en kort daarop een knappe doorsteekbal van Nicola op Filip maar deze kon net niet goed controleren anders had hij alleen voor de keeper gekomen.We hadden nu wel veel meer controle en ook in het laatste kwart hielden we goed druk waardoor Gooreind niet echt meer voorbij de middenlijn geraakte en onder impuls van de beide Matsen werd er goed gevoetbald.Mats K stuurde Filip nog maar eens voor de zoveelste keer diep langs de lijn maar Filip was niet beheerst genoeg om een roekeloos uitgekomen keeper uit te spelen.Tot overmaat van ramp viel dan in minuut 70 ook Joren nog eens uit waardoor we Filip naar achter moesten trekken,we probeerden nog wel maar 3 minuten voor tijd werd de wedstrijd op een zeldzame counter van Gooreind in een beslissende plooi gelegd met een schot.Na de wedstrijd had ik het gevoel dat het een verdiende overwinning was van Gooreind maar na het herzien van de wedstrijd op video hadden wij hier evengoed kunnen winnen want we gaven zelf 2 doelpunten weg en hadden aanvallend genoeg mogelijkheden maar we speelden het helemaal niet goed uit.Wel was de kwaliteit aan de bal beter bij onze tegenstander en ze stonden ook beter als ploeg maar we kunnen ook niet verwachten dat wij na een paar weken ook al op dat niveau zitten als ploeg.Toch denk ik dat wanneer we over een volledig fitte kern kunnen beschikken we daar in de terugwedstrijd zeker revanche kunnen nemen.Je mag niet vergeten dat buiten onze 4 afwezigen er bij ons ook nog 2 spelers heel ziek zijn geweest en nog in een recuperatiemodus zitten en nog helemaal niet terug volledig fit zijn.Op naar Mariaburg volgende week om te proberen daar 3 punten te gaan halen.De trainer