Datum

3 februari 2024 13:00

Accommodatie

Cmp: Exc. Mariaburg Rustoord

Vandaag moesten we naar Mariaburg,zij hadden 3/9 en wij 3/6 dus het zou een sleutelmatch worden en bij winst zouden wij aansluiting kunnen blijven houden aan de kop van het klassement.De opdracht was dus om in de eerste plaats onze verdedigende organisatie te behouden want bijna al onze tegendoelpunten de vorige wedstrijden waren geen uitgespeelde kansen maar vooral fouten van ons dus weggeefdoelpunten.Ik had dan ook voor de wedstrijd aangegeven om op eigen speelhelft compact te blijven en om te proberen om te schakelen met snelheid over de flanken.We moesten Seppe al missen door ziekte en tot overmaat van ramp moest Mats VE op het laatste moment ook nog passen door ziekte.Toch bleek al snel dat we de dominante ploeg waren en we het spel in handen namen waardoor er toch grotendeels op de helft van de tegenstander werd gespeeld.We kregen wel wat mogelijkheden alleen speelden we het niet goed uit.De precisie van de passing in de waarheidszone was niet goed genoeg waardoor we niet echt aan grote kansen kwamen en we houden ook nog altijd het veld niet breed genoeg waardoor we het ons eigen moeilijk maken en de ruimte wegnemen voor onszelf.Toch was ik ontzettend trots op de manier dat we onze tegenstander bij de keel grepen en we waren achterin amper in de problemen gekomen,ik denk zelfs dat ze geen enkele goede kans hebben bijeengevoetbald.Ook in het tweede kwart bleven we op hetzelfde elan doorgaan alleen kregen we nu in de omschakeling het deksel op de neus.Na een vrije trap van ons kwam de bal in de voeten van de tegenstander en voordat we het goed en wel beseften stond de 1-0 op het bord.Bij de vrije trap stonden we uit positie en als we daar dan de bal verliezen MOET ER ALTIJD DRUK OP DE BAL BLIJVEN!Nu konden ze er onderuit voetballen en werden we er achteraan gewoon uitgelopen...jammer toch want dit verdienden we helemaal niet.Hannes werd kort daarop alleen voor de keeper gezet door een lange bal van Joren maar hij bleef niet rustig genoeg en schoot onbeheerst met links naast.Ook Sepp probeerde nog met een schot en kort daarop een goed opgezette aanval.We verlegden het spel goed waardoor Filip ruimte kreeg voor een infiltratie en na een goede combinatie met Nicola kwam hij tot een schot maar dat was net niet goed genoeg.Tot overmaat van ramp voetbalden we dan kort daarop slecht uit door te kort op elkaar te blijven staan in plaats van direkt het veld groot te maken en te bewegen zonder bal.Nu brachten we elkaar in de eigen 16 meter in de problemen,de bal werd onderschept en onze tegenstander profiteerde optimaal.2 kansen tegen en 2-0 achter staan,tja dat was echt wel een domper en de onzen waren nu wel even het Noorden kwijt.Er sloop paniek in de ploeg,er werd nu te veel uit positie gelopen en veel te veel ingestapt waardoor onze organisatie helemaal zoek was en onze tegenstander geen genade toonde.Kort daarop kregen we de 3-0 tegen na nog maar eens balverlies op eigen speelhelft door onnodig te willen dribbelen,ik kan het niet genoeg aangeven maar stop met constant te willen dribbelen onder druk!Speel gewoon veel sneller in naar een ploegmaat en probeer zo de bal in de ploeg te houden en de tegenstander achter de bal te laten lopen,gouden regel is wanneer wij de bal in de ploeg houden dan kan de tegenstander niet tot scoren komen!Wel moet ik toegeven dat onze tegenstander daar wel veel beter in was,ze speelden steeds snel en precies in en dat is ook waar het in voetbal om draait.Alsof dat nog niet genoeg was werd het ook nog 4-0 door een individuele actie al moet ik zeggen dat er ook hier niet doortastend genoeg verdedigd werd.Dat was uiteindelijk ook de ruststand en met dit scenario hadden we helemaal geen rekening gehouden maar we zijn hier wel met de neus op de feiten gedrukt dat er bij ons nog veel werk aan de winkel is op technisch en tactisch vlak en we deze ruststand ook grotendeels aan onszelf te danken hadden.Natuurlijk was ik ook zwaar teleurgesteld net zoals heel de ploeg maar er moest nog een hele tweede helft gespeeld worden,we wisten dat het een bijna onmogelijke zaak was om dit recht te zetten en binnen de 5 minuten kregen we wederom 2 doelpunten tegen door individuele acties met het resultaat dat het nu wel boeken dicht was en we een complete afstraffing moesten proberen te vermijden.Toch bleven de onzen er alles aan doen in aanvallend opzicht,de inzet bleef wel top wat ik een heel positief punt vind en er werd heel goed druk naar voren gezet door onze aanvallende spelers.Nicola en Filip konden een goede aanval opzetten maar Filip zijn schot werd magistraal gered door de keeper en aan de overkant voetbalden we nog maar eens slecht uit met de 7-0 tot gevolg.De laatste wapenfeiten van het derde kwart kwamen van onze voet,eerst een perfect getrapte hoekschop van Nicola in de voeten van Hannes maar zijn schot werd nog uit de winkelhaak gehaald en kort daarop een schot van Filip maar ook deze werd gered door hun keeper.Het laatste kwart was een maat voor niets,we bleven ons wel goed inzetten en er werd heel hard gewerkt maar tot scoren konden we niet komen en door nog maar eens een omschakelmoment werd het 8-0 wat dan ook de eindstand was.Op zich was dit een heel overdreven uitslag maar we mogen niet uit het oog verliezen dat we dit grotendeels aan ons eigen te danken hebben,we lezen het spel zelf op het veld helemaal niet goed en maken veel te veel de foute keuzes.Er is nog heel veel werk aan de winkel maar ik ben overtuigd van het potentieel van de groep en we gaan dan ook keihard werken om dit in de toekomst te kunnen verzilveren.De trainer