Datum

16 maart 2024 12:00

Accommodatie

Kattegat

Vandaag kregen we met Driehoek de leider over de vloer,ze hadden net nog gewonnen van Simikos dus het beloofde een zware dobber te worden.Ook moesten we nog steeds een aantal spelers missen door ziekte en kwetsuren waardoor Daan zijn kans kreeg samen met Matti van de U13 en ze hebben dat goed gedaan om dat niveau nog niet gewoon te zijn.Toch hebben ze beide een groot loopvermogen,snelheid en ook aan de bal waren ze meer dan degelijk.Vandaag was de verdedigende organisatie dan ook het uitgangspunt maar dit kon al na 5 minuten de prullenbak in nadat onze tegenstander uit het niets al snel de 0-1 op het bord schoot.De onzen waren gelukkig niet uit hun lood geslagen en probeerden te voetballen van achteruit maar we hadden het moeilijk om over de middenlijn te geraken en wanneer we daar dan toch in slaagden leden we ook te dikwijls balverlies.In B- stond het wel goed alleen in B+ werden we goed vastgezet en was er te weinig beweging zonder bal waardoor we het tweede kwart ingingen met maar een nipte achterstand.We wilden er vandaag alles aan doen om te stunten en we kwamen naarmate de wedstrijd vorderde ook beter in de wedstrijd,we wonnen veel duels en af en toe kwam er al eens een goed voetballende combinatie op de mat waardoor ons vertrouwen groeide.Ook begon bij onze tegenstander,zoals ik voor de wedstrijd ook had voorspeld,meer en meer frustratie op te borrelen omdat ze dachten hier eens vlot te komen winnen maar amper goede kansen bijeen gespeeld kreeg.Tijdens de rust had ik dan ook meegegeven dat we sneller moesten proberen te kantelen om de vrije ruimte te vinden en dat loonde ook in de tweede helft,we kwamen veel meer aan voetballen toe waardoor onze tegenstander nu helemaal in paniek begon te geraken.Onze spitsen deden enorm veel loopwerk zowel in B+ als in B- en dit zorgde er zelfs voor dat we stilaan de dominante ploeg aan het worden waren alleen konden we het niet goed genoeg uitspelen waardoor we met nog steeds een nipte achterstand het laatste kwart moesten aanvangen.Je voelde dat wanneer we de gelijkmaker zouden scoren we er nog zouden overgaan,onze tegenstander kon het niet meer blijven belopen en Joren en Bern namen het van achteruit in handen.Hun infiltraties zorgden voor nog veel meer paniek in de verdediging van onze tegenstander maar we kregen maar geen doelpunt gemaakt.Spijtig genoeg kregen we in minuut 70 dan nog onverdiend 0-2 tegen,onnodig balverlies in onze verdediging was hiervan de oorzaak.Gewoon snel inspelen naar de vrijstaande man achteraan is hier de oplossing maar goed 0-2 tegen de leider was uiteindelijk ook helemaal geen schande.Deze ploegen staan al een aantal stappen verder maar ik ben overtuigd van het feit dat wij zeker ook over voldoende kwaliteit beschikken om competitief te zijn met de betere ploegen.Wat ook een sterkte is van ons is dat we er ook altijd voor blijven gaan en dat was vandaag niet anders waardoor we 5 minuten later de aansluitingstreffer tegen de netten kregen geschoten.We hielden goed druk naar voor waardoor we Mats K vrijgespeeld kregen die aan de eerste paal beheerst binnenschoot.Verder kwamen we spijtig genoeg niet meer al heb ik wel het gevoel dat we nog een kwart hadden gespeeld de wedstrijd nog in ons voordeel hadden kunnen beslechten maar toch ben ik ontzettend trots op deze prestatie!We hebben hier vandaag een grote stap vooruit gezet en dit zal in de toekomst lonen,nu op naar Gooreind waar we revanche moeten nemen voor de onnodig verloren heenwedstrijd.De trainer