Datum

23 maart 2024 15:00

Accommodatie

Cmp: Gooreind

Vandaag trokken we naar onze buur Gooreind,in de heenwedstrijd hadden we nog onnodig een 1-0 voorsprong uit handen gegeven en we waren dan ook gebrand op revanche.We konden na enkele weken terug beschikken over Filip maar nu moest Jef dan weer ziek afhaken waardoor we maar net met 12 waren.In begin was het dan ook wat zoeken en de eerste goede kans kwam er van de voet van onze tegenstander maar Brent stond paraat op het schot.Voor de rest ging het spel in het eerste kwart goed over en weer maar zonder echt doelgevaar,we hebben het op de helft van de tegenstander nog te moeilijk om kwaliteit aan de bal te brengen en in balbezit te blijven.De precisie van de passing laat nog te veel te wensen over waardoor we onnodig veel balverlies lijden en veel te veel energie moeten steken in balrecuperatie en we te weinig rust in ons spel krijgen.In het tweede kwart kwam Filip in de ploeg en we namen de wedstrijd meer in handen,we werden dominanter en drongen onze tegenstander terug op eigen speelhelft.We werden nu ook gevaarlijker maar de ruimtes waren te klein,ik geef al maanden aan dat we in deze situaties het veld goed breed moeten maken maar dat laat nog steeds te wensen over.Onze spitsen bleven veel te veel centraal weglopen terwijl ik had aangegeven dat er naar buiten moest weggelopen worden,als je toch centraal blijft moet je zorgen dat je aanspeelbaar bent en zo de mogelijkheid geeft aan onze middenvelders en backs om de vrije ruimte te bespelen aan de buitenkanten.Onze middenvelders stonden wel sterk te spelen en na de zoveelste balrecuperatie was het Mats VE die voor het eerste gevaar kon zorgen.Hij haalde uit vanop 20 meter maar zijn schot belandde tegen de paal en botste terug het veld in ipv in het doel en onze spitsen waren niet goed genoeg gevolgd om binnen te duwen.We waren wel de dominante ploeg nu en iets later stond Filip aan het kanon maar zijn schot werd nog van de lijn gehaald,de allerbeste mogelijkheid in het tweede kwart kwam ook nog van zijn voet.Hij werd prachtig diep gestuurd en mocht alleen op de keeper af maar zijn schot belandde op de vuisten van de keeper.Iets rustiger blijven en over de keeper schieten had hier een betere optie geweest maar we gingen uiteindelijk de rust in met 0-0.Tijdens de rust werd er dan ook gevraagd om meer te doen met de omschakelmomenten,goed en snel kantelen dan lag er een zee van ruimte om het goed uit te spelen.Spijtig genoeg konden we onze goede lijn van de eerste helft niet doortrekken,onze tegenstander kwam bitsiger uit de kleedkamer en we lieten ons hierin veel te veel meeslepen waardoor we veel te veel in de duels terecht kwamen.Dit kwam ons spel niet ten goede,stonden nu meer onder druk en kwamen niet meer aan voetballen toe waardoor we de grip op de wedstrijd verloren.Nochthans lagen er voldoende mogelijkheden in de omschakelmomenten want er lag veel ruimte op de buitenkanten maar we bleven niet rustig genoeg meer en de kwaliteit aan de bal liet te wensen over.Snel spelen van voet naar voet is de komende weken toch echt wel een werkpunt want dit is de enigste manier om uit de druk onderuit te geraken en natuurlijk eerst en vooral de precisie van de passing verzorgen.In het laatste kwart kwamen we dan uiteindelijk nog goed weg na enkele goede kansen voor onze tegenstander maar gelukkig voor ons gingen ze daar niet goed mee om en stond Brent goed te keepen waardoor we uiteindelijk de wedstrijd afsloten met een scoreloos gelijkspel.Het was vandaag niet onze beste wedstrijd maar gezien de omstandigheden mogen we uiteindelijk nog gelukkig zijn met een punt al hadden we in het tweede en het derde kwart wel de mogelijkheden gehad om de wedstrijd in ons voordeel te beslechten.Nu gaan we een weekeind rust tegemoet en kunnen we ons opladen voor de komende wedstrijden thuis tegen Mariaburg en op Loenhout om nog wat punten te sprokkelen en ons in de middenmoot te kunnen handhaven.De trainer