Datum

2 maart 2024 16:00

Accommodatie

Cmp: VK Simikos

Vandaag trokken we naar de leider uit de reeks maar we waren vastbesloten om onze huid duur te verkopen.Het was wel al snel duidelijk dat onze tegenstander al heel wat stappen verder staat dan ons,ze hadden het zonespel onder de knie en wisten als ploeg perfect wat te doen in welke situatie.Neem er nog eens bij dat ze bijna allemaal al veel meer mannenlichaam hadden dan de onzen ja dan weet je op voorhand dat het hier een moeilijke wedstrijd zou worden.Toch deden we het in de beginfase niet onaardig maar het was wel voornamelijk verdedigen wat we moesten doen.Ook vandaag waren het wederom in het eerste kwart 2 vermijdbare doelpunten als we iets alerter hadden geweest,tegen deze ploegen moet je elke seconde van de wedstrijd aanwezig blijven en daar hebben we nog moeite mee.Ook aanvallend kregen we 2 goede mogelijkheden in de omschakeling maar we speelden het niet goed genoeg uit,de precisie van de passing en de timing is bij ons nog een groot werkpunt.Wil je tegen deze ploegen een kans maken is het allerbelangrijkste om zo lang mogelijk de 0 te houden maar daar zijn we nog geen enkele keer in geslaagd dit seizoen,ook niet tegen de mindere tegenstanders en moet er meer kwaliteit aan de bal zijn om uit de duels te kunnen gaan voetballen.In het tweede kwart vielen Filip en Nils dan ook nog eens uit door kwetsuren en onze tegenstander was dan ook nog eens genadeloos en schoten bijna al hun kansen binnen wat resulteerde in een al bij al toch iets te zware 5-0 ruststand.Wat zeg je dan bij de rust,ja mannen de tegenstander staat gewoon al heel wat stappen verder dan wij en het enigste wat we kunnen doen is om aan de tweede helft te beginnen met de gedachtegang dat het nog 0-0 staat en dat loonde wel.We deden veel beter mee,konden toch regelmatig duels winnen maar aan de bal was het gewoonweg niet goed genoeg bij momenten.Verdedigend was het nu wel heel goed en hielden we stand maar kregen spijtig onverdiend toch nog 2 doelpunten te slikken. In het laatste kwart konden we de schade nog beperken tot 1 tegendoelpunt,kreeg Finn ook nog de beste mogelijkheid om onze eerredder te scoren maar in plaats van zelf op doel te trappen gaf hij nog onbaatzuchtig de bal af en vond ik het al bij al een te agressief laatste kwart bij de tegenstander.De scheidsrechter liet veel te veel toe,het bewijs van de onnodig bewuste duwfout op Kobe met een gebroken pols als resultaat.Toch ben ik als trainer ontzettend tevreden over het feit dat heel de ploeg hard is blijven werken tot de laatste minuut.Nu goed onze punten moesten we niet hier komen halen,volgende week op Kalmthout is des te belangrijker.De trainer