Datum

13 maart 2024 19:30

Accommodatie

Kattegat

Vandaag kregen we de buren uit Loenhout op bezoek,Filip was nog steeds ziek dus was het de beurt aan Daan en Mathis om onze aanval te komen versterken.Verdedigen in zone was vorig weekend enorm goed gelukt en het was de bedoeling dat we dit vandaag ook zouden blijven doen,de komende weken wordt het ook belangrijk dat we dit uitbreiden naar ons middenveld en aanval.Uitzonderlijk verkoos ik vandaag om in een ander systeem te spelen,dit was wel een risicovolle beslissing zo net voor een topper gezien er heel veel andere opdrachten werden gegeven maar het draaide goed uit.We hadden centraal op het middenveld steeds een man meer situatie,er waren nog wel wat details voor verbetering vatbaar maar dat is niet abnormaal.Mats VE werd centraal goed gesteund door Seppe en Mats K,onze backs hielden hun man perfect uit de wedstrijd waardoor het voor Joren en Bern veel simpeler was om in zone te spelen en door te drukken wanneer nodig.Ons begin was sterk en we gaven in het eerste kwart dan ook amper een kans weg,in B+ was het nog wat te slordig.Precisie van de passing en het maken van de juiste keuzes ontbrak wat waardoor we nog te veel onnodig balverlies lijden.In B- daarentegen was het wel goed,er werd compact gespeeld en de meeste duels werden gewonnen waardoor we wel controle over de wedstrijd kregen.Na 5 minuten spelen kwamen we er wel voor de eerste keer gevaarlijk door,na goed combinatievoetbal speelde Mats K. diep in op Finn maar de pas was net te hard waardoor de keeper eerst op de bal was.Loenhout had problemen om over de middenlijn te geraken dankzij ons goed positiespel nu en een paar minuten later schakelde Seppe goed om na een balrecuperatie hoog op het veld.Hij liep op links heel de ploeg van de tegenstander er af en infiltreerde goed in de hoek van de 16 meter waarna hij de vrijstaande Daan aanspeelde.Spijtig genoeg schoot Daan iets te overhaast met links waardoor zijn schot te zwak was om de keeper te bedreigen.Zonde want je had hier meer tijd kunnen nemen en rustig blijven want je stond niet onder druk maar wel knap dat je daar was en het toch met links in 1 tijd probeerde.Daan en Finn deden enorm sterk loopwerk tijdens de opbouw van onze tegenstander waardoor ze niet echt aan voetballen kwamen,ons middenveld sloot goed bij en een paar minuten later kon Finn goed doorzetten op de centrale verdediger aan de bal spijtig genoeg kon hij net niet goed in balbezit komen.We waren nu echt wel baas over de wedstrijd.Als er dan toch eens een zeldzame bal op onze helft terecht kwam dan hadden we alles onder controle en speelden het combinatiespel goed uit door snel terug te spelen op de centrale verdedigers of de keeper waardoor we het spel goed opentrokken en waardoor de tegenstander achter een ongrijpbare bal moest aanhollen.Alleen het uitvoetballen naar voor toe liet nog te wensen over waardoor we ook onnodig nog te veel balverlies lijden door ballen zomaar naar voor te trappen.Onze volgende gevaarlijke actie kwam er deze keer over rechts,Mats K liep de lijn af vanop de eigen helft en speelde een lange bal op Finn maar deze was wederom niet goed genoeg gericht.Daar moeten we toch zorgvuldiger mee omgaan want hier liggen toch wel kansen om iemand vrij voor doel te krijgen.Onze aanvallers bleven bij balverlies op de helft van de tegenstander wel sterk werk leveren waardoor onze tegenstander er voetballend gewoon niet onderuit kwam.Onze volgende kans kwam er van de voet van Hannes,na eerst goed druk te houden recupereerden we wederom hoog de bal en na goed combinatiespel draaide hij goed door aan de rand van de 16 meter en had ruimte om de bal binnen te krullen.Spijtig genoeg viel hij wat uit evenwicht waardoor hij de bal niet goed kon raken en deze afzwaaide naar de verkeerde kant van de paal.De allerlaatste gevaarlijke actie kwam er na een snelle omschakeling,we recupereerden de bal op de eigen speelhelft waarna Seppe het veld overstak en hij zich na een 1-2 met Finn op de rand van de 16 meter indribbelde maar werd nog net door de laatste verdediger afgestopt.We sloten het eerste kwart dan ook af met een scoreloze 0-0,we hadden de wedstrijd volledig onder controle en hadden eigenlijk al wel een doelpunt verdiend maar het was van belang om deze lijn door te trekken in het tweede kwart en om gefocust te blijven want deze wedstrijd zou op details beslist worden.Uiteindelijk hadden we gezien de kansen al 1 of 2-0 kunnen voorstaan maar positief is wel dat we in tegenstelling tot de voorbije wedstrijden nu wel de 0 konden houden waardoor we in de wedstrijd kunnen blijven.Ook in het tweede kwart bleven we de dominante ploeg,al snel kon Sepp de bal onderscheppen maar schoot iets te ver van de voet om gevaarlijk te kunnen worden en kort daarna nog eens Sepp met een onderschepping maar hij kon de bal niet goed meenemen.Onze organisatie stond wel op punt alleen in B+ hadden we niet voldoende kwaliteit aan de bal om het goed uit te spelen.Op een zeldzame counter (lees lange bal) kwamen we dan wel goed weg want  Joren moest uitstappen waardoor een tegenstander in zijn zone alleen voor doel kwam en vrij kon uithalen maar zijn schot ging gelukkig naast.De bal werd gepast tussen 3 spelers van ons,dit kan en mag nooit gebeuren hier moeten we de ballijnen veel beter dichtzetten in onze driehoek en sluiten waardoor de bal niet tussendoor kan.Ons spel werd slordiger waardoor we er niet goed meer uitkwamen en we hervielen terug aan te veel instappen maar gelukkig bleven we wel grotendeels onze duels winnen waardoor we verder niet echt in de problemen kwamen.Alleen om doelpunten te maken moet er veel meer rust en kwaliteit aan de bal zijn en daar ontbrak het ons wel aan.Rond minuut 30 werd er dan toch nog eens een keer goed omgeschakeld door combinatievoetbal tussen Mats K en Hannes maar deze laatste zijn pas binnendoor werd nog net door een verdediger geraakt waardoor de bal afweek en de keeper nog net de bal uit de voeten van Mats K kon tackelen.Een groot werkpunt zijn ook nog onze inworpen,steeds spelen we hier de bal kwijt en moeten we veel energie steken in de tweede bal.Er is te weinig beweging zonder bal we gaan hier de komende weken verder op in hoe we dit kunnen oplossen.We gingen rusten met nog steeds 0-0 op het bord maar we waren de betere ploeg,hadden de wedstrijd onder controle en voelden dat we deze wedstrijd konden winnen.We begonnen snedig aan de 2e helft met druk op de bal wat al snel resulteerde in balrecuperatie,we speelden nu naar onze spionkop toe (lees kantine) en waren er op gebrand om vanavond een resultaat neer te zetten.De eerste kans kwam er wel van de voet van onze tegenstander,we leden achteraan balverlies door onnodig te willen dribbelen waardoor een speler alleen op ons doel af mocht.Gelukkig schoot deze te overhaast van ver naast maar deze fouten moeten echt nog uit ons spel want voor hetzelfde geld wordt het hier 0-1 ipv 1-0.Onze reactie kwam er al snel,Hannes stuurde Mats K diep richting de hoek van de 16 meter die snel probeerde af te leggen naar Daan maar de bal werd nog net afgeblokt.Hij kon nog wel de 2e bal recupereren maar zijn schot met links was te zwak om de keeper te bedreigen.De volgende gevaarlijke actie kwam wederom van de onzen,Seppe recupereerde de bal op eigen speelhelft en schakelde snel om met Finn maar hun combinatiespel was net niet goed genoeg waardoor balverlies.Gelukkig kon Finn direkt terug recupereren en terug achteruit inspelen naar de vrijstaande Bern.Deze verlegde het spel met een prachtige breedtepas naar Mats K die in een 1 tegen 1 situatie zijn man er afliep in de 16 meter en knap voorbracht naar de 2e paal waar Finn vrij stond.Met een magistrale balcontrole en een punter kon hij de keeper verschalken maar de bal werd nog door een verdediger van de lijn gehaald.We verdienden nu ondertussen echt wel dat doelpunt!Onze verdediging bleef hoog druk zetten waardoor onze tegenstander niet meer tot aan onze 16 meter kon geraken,we bleven de duels winnen en hadden nu het momentum volledig aan onze kant.Onze volgende aanval was een voorbeeld van hoe voetbal gespeeld moet worden,we bouwden op over links via Bern waarna Finn het spel centraal verlegde naar Mats K op rechts waarna hij met een goede loopactie op links met een perfecte pas van Mats K in de ruimte achter de rug de rug alleen op doel af mocht.Spijtig genoeg was hij net niet snel genoeg op de bal en kon een verdediger nog tussenkomen,wel bleef Daan hier mee sterk aandringen waardoor we in balbezit bleven.In de fase daarop probeerde Hannes de bal vanaf de hoek van de 16 meter de bal in de verste hoek te krullen en deze poging ging maar net naast.Het doelpunt kon nu echt toch niet meer uitblijven,Hannes die sterk stond te spelen heroverde de bal wederom en met een snelle omschakeling brachten we wederom gevaar.Een combinatie tussen Finn en Seppe werd nog net door een Loenhoutse voet in hoekschop getikt,uit die hoekschop kon Joren aan de 2e paal overhoeks koppen maar de bal werd nog van de lijn gehaald!De 2e bal was wederom voor ons en Jef zijn schot van op de rand van de 16 meter werd wederom afgeblokt.Echt ongelooflijk dat het hier nog steeds 0-0 stond,een 3-0 voorsprong had zeker niet overdreven geweest gezien ons spel en al de kansen die we konden bijeen voetballen.Op het laatst van het derde kwart kwamen we dan nog goed weg,eerst moest Hannes met een knappe sliding een bal uit de hoek halen en uit de hoekschop daaropvolgend werd de bal gelukkig naast gekopt.Alles zou beslist worden in het laatste kwart en de eerste echt gevaarlijke actie kwam er van onze ploeg,onze U13 speler Matti zette goed door op links en dribbelde voorbij 2 tegenstanders tot aan de achterlijn en bracht perfect voor doel.Spijtig genoeg werd deze nog net afgeblokt voor de neus van Sepp die volledig vrij voor doel stond met een hoekschop als gevolg.De hoekschop werd aan de eerste paal in eerste instantie nog weggekopt maar de bal belandde in de voeten van Jef die verschroeiend uithaalde vanaf de rand van de 16 meter maar wederom zat er een Loenhoutse voet tussen.In de eerste fase hierop hielden we nog goed druk maar toch lieten we ze met 3 man uitvoetballen tussen 4 spelers van ons met resultaat een lange bal in de rug van Bern waarna de spits alleen voor Brent kwam.Gelukkig schoot deze naast maar dit mag op zo een moment niet gebeuren!Joren en Jef waren uit positie dit moet beter opgelost worden en dit zijn onnodige kansen die we weggeven.Kort daarop waren wij weer aan de beurt en Mats VE probeerde het nog met een laag schot maar zonder gevaar,de wedstrijd ging nu echt heel snel over en weer en het was als voetballiefhebber echt wel een genot om naar te kijken.Het enigste wat deze wedstrijd ontbrak waren doelpunten aan beide kanten,4-2 of 5-2 had het ondertussen ook al kunnen staan gezien de kansen.Uiteindelijk rond minuut 70 deden we eens wat ik al zo dikwijls vraag,bouw op en speel van voet tot voet...Joren nam meters en speelde in op Mats K,hij infiltreerde en na een 1-2 met Mats verlegde hij het spel naar Hannes op links.Joren bleef die looplijn vooruit maken en infiltreerde centraal waarna Hannes de bal perfect in de loop speelde van Joren,hij bleef koel en speelde zijn man uit waarna hij met een schot onhoudbaar laag in de hoek de o zo verdiende 1-0 binnenschoot!We hadden nu de volledige controle en iets later vond Seppe zijn moment nog eens gekozen,hij schuimde de linkerkant af langs 2 tegenstanders waar hij heel ongrijpbaar was.Hij kwam wel nog goed weg bij een late tackle van de tegenstander gelukkig was hij snel genoeg waarbij deze te laat kwam want dat had anders een kwetsuur kunnen zijn met zware gevolgen.Toch liet hij zich niet uit zijn lood slaan en zette door tot aan de rand van de 16 meter waar hij centraal inspeelde op Hannes,deze draaide goed door en verlegde het spel op rechts naar Mats K maar deze zijn schot zoefde over.2 minuten later was Seppe daar weer,Mats VE recupereerde de bal en leverde in bij hem waarna hij nog maar eens op de linkerflank uitbrak en perfect inspeelde op Hannes.Deze draaide snel door en speelde Sepp op rechts vrij die onterecht teruggefloten werd voor buitenspel.Na een hoekschop was het in de laatste minuten nog even warm,de bal bleef hangen in onze 16 meter en bij het wegtrappen schoten we de bal tegen een tegenstander aan,gelukkig kon Hannes de afgeweken bal nog van de lijn koppen!De laatste kans kwam er nog na een flits van Mats K op rechts die goed voorbracht in de 16 meter,deze werd nog afgeblokt maar kwam in de voeten van Seppe terecht die het probeerde met een schot maar ook deze werd nog net afgeblokt.Uiteindelijk trokken we de oververdiende overwinning over de streep en ben ik ontzettend trots op jullie prestatie van vandaag,niet alleen op de winst maar vooral op de manier waarop jullie vandaag gespeeld hebben!De trainer