Datum

6 januari 2024 9:30

Accommodatie

H.V.V. Hoogstraten

Vandaag trokken we naar Hoogstraten voor een oefenwedstrijd tegen hun U14.We konden niet beschikken over Brent en Myro die gekwetst waren geraakt op training en het was toch even bang afwachten hoe we zouden standhouden tegen een ploeg die toch op Provinciaal niveau speelt in de competitie.Het begon wel dramatisch voor ons want al in de eerste minuut werden we koud in de rug gepakt gevolgd door een perfecte voorzet waarbij ze aan de tweede paal vrij mochten binnenkoppen.We waren gelukkig niet onder de indruk al was het nog wel wat zoeken naar de juiste posities,na 6 minuten spelen kwamen we er dan toch voor de eerste keer goed uit over rechts.Een actie van Mats K gevolgd door een lage voorzet werd nog net afgeblokt en Filip kon net niet goed bij de afvallende bal maar het zorgde wel voor paniek in de verdediging van de tegenstander.2 minuten later waren het weer wij die onze neus aan het venster staken,Joren VL verdedigde goed door net voorbij de middenlijn en infiltreerde tot aan de rand van de 16 meter maar zijn schot was wat overhaast en niet strak genoeg getrapt.Er lag ook ruimte om nog een doorsteekpas te geven al moet ik zeggen dat er net iets te weinig beweging zat in onze aanvallende spelers,als er centraal wordt geinfiltreerd is het belangrijk dat er ook spelers naar de buitenkant bewegen om ruimte centraal vrij te maken.Op dit moment moesten we wel helemaal niet onderdoen voor onze tegenstander,we gingen goed de duels aan en na een balrecuperatie van Bern wederom hoger op het veld kon Seppe diep spelen op Filip die er alleen van door mocht,een verdediger van zich afschudde en de keeper omspeelde om zo toch wel verdiend 1 - 1 te maken met een binnentikker.De wedstrijd was nu wel in evenwicht al mag wel gezegd dat onze tegenstanders wel meer kwaliteit aan de bal hadden maar we werden zeker niet weggespeeld,integendeel we wonnen veel duels alleen werden we steeds snel onder druk gezet waardoor ons combinatiespel te wensen over liet.We hebben het nog moeilijk met snelheid van uitvoering,willen soms nog iets te veel dribbelen en houden de bal nog iets te lang aan de voet.Sneller inspelen en terug vrijlopen gasten dat is een werkpunt waar we in de toekomst veel voordeel gaan kunnen uithalen.Toch kwamen we in het eerste kwart niet al te veel in de problemen maar spijtig genoeg kregen we al vroeg in het tweede kwart wederom een vermijdbaar doelpunt tegen.Na een hoekschop kon er nog maar eens  vrij ingekopt worden maar deze keer aan de eerste paal,ik moet nu wel toegeven dat zowel de voorzet bij het eerste doelpunt als deze perfect getrapt waren alleen stonden we nu wel goed in zone maar in de plaats van de bal aan te vallen bleven we er op staan zien en zo breng je jezelf tegen deze ploegen wel in de problemen.Hier moet de bal ALTIJD aangevallen worden maar goed dit is geen verwijt want er ligt op tactisch vlak nog heel veel werk op de plank en dit gaan we van de week op training wel opnemen.Toch lieten de onzen het niet aan hun hart komen wat me toch wel tevreden stelde,mentale weerbaarheid is belangrijk en een wedstrijd duurt uiteindelijk 80 minuten en een paar minuten later zorgden we wederom voor paniek in de Hoogstraatse verdediging.Een lob van Seppe werd nog net van de lijn gehaald en Filip kon wederom net niet aan de afvallende bal.Iets later was er nog maar eens Seppe met een goede actie die Filip bediende maar zijn vizier stond nog niet op scherp en zijn schot ging voorlangs.In de laatste 10 minuten van de eerste helft kwamen wij nog het dichtst bij een doelpunt na een vrije trap van Mats K maar zijn voorzet schoot net voorbij ons inlopende spelers waardoor we de rust ingingen met een 1-2 achterstand al had de score evengoed andersom kunnen zijn.Met volle moed begonnen we aan de tweede helft en in minuut 50 mochten we juichen,er werd een lange bal gespeeld op Seppe die 2 verdedigers in de wind zette en de keeper omspeelde en ons zo verdiend op gelijke hoogte bracht.Toch lag het tempo van de wedstrijd wel ontzettend hoog en je zag dat bij sommigen van ons het fysiek wat moeilijker werd.Niet iedereen kon het blijven belopen en dan zie je dat we hervallen in het te veel instappen waardoor je jezelf laat uitspelen en je je medespelers in de problemen brengt.Dit is een belangrijk aspect waar we de komende weken hard gaan op werken want dit kan het verschil maken tussen winst en verlies en dat was vandaag niet anders,in plaats van de verdedigende organisatie te houden lieten 2 spelers zich op deze manier vangen waardoor de tegenstander de achterlijn kon halen en voorzetten naar de tweede paal waar een speler helemaal alleen mocht binnentikken.Als we in de organisatie blijven dan hoeven de andere spelers niet uit hun posities te komen en dan valt dit doelpunt nooit,nu waren we wederom genoodzaakt om op zoek te gaan naar een doelpunt waardoor er ruimte ontstond voor onze tegenstander in de omschakeling.In het andere geval hadden wij gewoon in de organisatie kunnen blijven spelen en was het aan de tegenpartij om ruimte weg te geven in de rug.Zoals eerder aangegeven waren er bij ons een paar die op hun tandvlees begonnen te zitten en we probeerden in de laatste 10 minuten nog om er alles aan te doen om nog een gelijkspel uit de brand te slepen,we schakelden over naar een 3-5-2 maar hier ontbraken sommigen van ons de kennis om hoe we dit moeten uitspelen.Ook lieten we ons dan nogal kinderlijk verrassen bij balbezit achteraan waardoor Hoogstraten kon profiteren en zo de 4-2 overwinning vastleggen.Toch was ik ontzettend tevreden,ok er werden te veel fouten gemaakt maar toch deden we goed mee en hierop kunnen we bouwen naar de toekomst toe.Kwaliteit aan de bal en snelheid van uitvoering verhogen gaan we nu hard aan werken en stelselmatig gaan we de basisprincipes van B+ en B- er inslijpen en dan gaan de resultaten zeker volgen.De trainer