Datum

30 april 2024 19:30

Accommodatie

Heibos

Voor onze laatste wedstrijd van het seizoen stond er een verplaatsing naar de laatste in de stand Heibos op het programma.Deze hadden nog maar 1 punt en een doelsaldo van -56 dus winst was hier dan vandaag ook een must.Spijtig genoeg was zondag Mats VE nog heel ongelukkig uitgevallen met een polsbreuk,Seppe had zijn enkel omgeslagen en kon niet lopen en tot overmaat van ramp was Finn ook nog ziek geworden en moest afmelden.Gelukkig wilden Daan en Jens nog aanvullen zodat we over voldoende spelers konden beschikken,wel moesten we door de afwezigheden wat sleutelen aan onze opstelling.Uiteindelijk mocht dat niet zo een probleem geven om over te schakelen van de 4-4-2 naar 4-3-3 gezien wij over meer kwaliteit beschikken en dus dominant voetbal zouden moeten gaan spelen.Om het simpel uit te drukken wilt dat zeggen dat we dan 1 aanvaller meer vooraan houden en dat we met 1 speler minder onze puur verdedigende taken op onze eigen speelhelft moeten uitoefenen.We namen dan ook een knalstart en na 1 minuut stond er al 0-1 op het bord,eerst werd het schot van Filip nog goed gered maar Sepp was goed gevolgd aan de tweede paal en mocht binnentikken.Spijtig genoeg was het schone schijn want voor de rest liep het als geen meter,we kwamen er voetballend amper nog uit ,het enigste gevaar in het eerste kwart kwam er nog met een schot van Hannes en een schot van Mats K over na goed druk zetten van Sepp op de keeper.Nu toegegeven de wedstrijdbal was een echte strandvoetbal waarmee het gewoon heel moeilijk is om gericht voetbal mee te spelen maar dat is voor beide ploegen zou je dan zeggen.Niets is minder waar want zij konden zich daar op instellen en ze trainen hoogstwaarschijnlijk ook met dat soort van ballen.De scheidsrechter was dan ook in opleiding en blijkbaar vond zij zelf geen probleem met de bal dus er zat niets anders op om te proberen ons zo snel mogelijk aan te passen,dat hadden we in het eerste kwart nagelaten.Dat zat wel goed dacht ik want al snel in het begin van het tweede kwart werd er goed opgebouwd van achteruit en konden we Filip alleen voor de keeper zetten maar zijn overhaast schot ging over.Naarmate het tweede kwart vorderde liep de opbouw van achteruit stroever en stroever,onze tegenstander ging man op man spelen en kwam hoog druk zetten waarbij we vergaten om op die momenten een linie over te slaan.Ook de kwaliteit van de passing liet te wensen over en centraal op het middenveld verloren we verdedigend de controle waardoor er veel te veel schietkansen kwamen voor onze tegenstander centraal voor doel.Na een half uur spelen moest Brent een supersave uit zijn voeten toveren in een 1 op 1 situatie en onze organisatie in B- liet gewoon te wensen over.Zonespel werd niet goed uitgevoerd en tot overmaat van ramp kregen we dan ook nog eens het deksel op de neus,na een onnodig weggegeven vrije trap konden ze de 1-1 binnenkoppen en dat was om eerlijk te zijn op dat moment ook verdiend.Toch kregen we voor de rust nog 2 grote mogelijkheden om op voorsprong te komen,eerst was het Jens die mocht proberen met een schot maar bleef niet rustig genoeg en de bal ging voorlangs en kort daarop mocht Filip alleen doorgaan maar ook zijn schot ging rakelings naast.We gingen dan ook de rust in met een 1-1 maar gezien de "open" kansen die we gehad hebben hadden we altijd met een voorsprong de rust moeten ingaan.Wel moet ik toegeven dat onze tegenstander ook wel enkele doelpunten meer had kunnen maken want onze organisatie zat helemaal niet goed in B-.Tijdens de rust heb ik me wel even serieus kwaad gemaakt want de rust aan de bal,controle en beheersing die ik in het begin van de wedstrijd had gevraagd liet te wensen over.Wel kwamen we met de juiste mentaliteit uit de kleedkamer en al in de eerste minuut kwamen we na goed combinatievoetbal tot een schotkans maar Filip kreeg zijn schot met links niet goed gericht.Tot overmaat van ramp kregen we dan ook nog 2-1 tegen aan de overkant na een hoekschop,deze werd eerst nog met een knappe reflex door Brent afgeweerd maar de 2e bal konden ze simpel binnentikken.Onze organisatie stond hier helemaal niet goed want die bal moest aan de 1ste paal altijd afgeblokt worden,de afspraken bij hoekschoppen hebben we al meermaals aangehaald welke posities we hierin moeten bezetten.Toch lieten de onzen het niet aan hun hart komen en trokken volop in de aanval op zoek naar de gelijkmaker.De tweede helft werd gespeeld met een deftige bal en dit was ook te zien op het veld,we hadden nu volledig de controle over het spel.Eerst was er een goed samenspel tussen Hannes,Nicola en Jens waarna Filip alleen voor doel werd gezet maar zijn schot werd knap gered door de keeper maar de volgende kans was wel raak.Een vrije trap van Hannes werd perfect op het hoofd van Joren gedraaid die de 2-2 kon binnenkoppen.Erop en erover zou je nu denken maar niets was minder waar.Eerst probeerde Filip het nog met een schot vanuit een scherpe hoek maar net voor het laatste kwart kwamen we heel goed weg.Wederom een 1 op 1 situatie na slecht verdedigen waar Brent ons nogmaals recht hield.In het laatste kwart was alles nog mogelijk maar we waren nu wel de enigste gevaarlijke ploeg,eerst werd een schot van Nicola nog knap gered door de keeper waarna Jens de 2e bal onbesuisd over schoot.Kort daarop een perfecte dieptepas van Hannes op Jens die alleen voor de keeper verscheen maar zijn schot belandde op de keeper in plaats van tegen de netten.Als we hier iets rustiger blijven in de afwerking is het altijd prijs!De volgende kans kwam er wederom van de voet van Filip met een schot maar wederom een knappe redding van de keeper,toch mag gezegd dat wanneer we voor het doel iets rustiger blijven en gecontroleerd trappen in plaats van te willen knallen op de bal dan hadden we hier al lang enkele doelpunten moeten voor staan.Het volgende schot kwam er van de voet van Hannes maar deze spatte uiteen op de deklat en aan de overkant kregen we in een omschakelmoment het deksel op de neus.Een ongevaarlijk schot van buiten de 16 meter verdween spijtig genoeg toch onverdiend tegen de netten.Filip en Bern probeerden het nog recht te zetten met een schot maar tot scoren kwamen we niet meer waardoor we deze wedstrijd onnodig verloren met 3-2.Het was vandaag helemaal niet goed,vooral de eerste helft niet.Over de tweede helft kan ik wel tevreden zijn alleen onze afwerking liet serieus te wensen over,dit is een wedstrijd die we nooit hadden mogen verliezen maar dat is nu eenmaal sport.De trainer